Hatırla Barbara Yağmur Yağıyordu
Hatırla Barbara Yağmur Yağıyordu
12Yorum
SÜKRÜ OFLU
Kitapkurdu
Onur Caymaz, günümüz yazarlarından. Deneme türünde güzel eserler veriyor. Adını Taner Ay'ın yazılarından duydum. Hatırla Barbara Yağmur Yağıyordu okuduğum ilk kitabı. Yazar, birçok konuyu malzeme yapmış denemelerine. Tarihe damga vuran yazarlarımız dururken biraz da beklentisiz okumaya başladım. Ancak okudukça Onur Caymaz'ın şahane yazılarına kapıldım. Yazar bir yandan nefis bir Türkçe şöleni sunarken diğer yandan ufuk açıcı özgün bakış açılarıyla sürüklüyor okuru. Kültürel derinliği, ayrıntıcı bilgisine ise hayran bırakıyor. Ağır diyalektik kitaplardan sıkıldıysanız Onur Caymaz mutlaka okuma listenizde olsun derim. Diğer kitaplarını da listeme ekliyorum.
marmaragazi
İyi ki okumuşum. Gerçek edebiyat arayanlara tavsiye ederim.
Şule Varol
Kendisiyle Şermin Yaşar sayesinde tanıştım. Iyi ki de yollarımız kesismis. Kitabi hangi türe koysam bilemedim. Anı, öykü, deneme... İnanılmaz bir bilgi birikimi, iyi edebiyat okuyayım diyenler için zengin bir yazar-eser listesi var.
mosramosra
Kitapkurdu
Kitabın içinde resmen kültür seli var, çok çok güzel örnekler ve tavsiyeler barındırıyor içinde kitap. Ben çok beğendim.
üçbaş_karaman
onur caymazın bütün öykü kitaplarını tavsiye ediyorum.
rsarpdere
Küçük denemelerden oluşan bir kitap. Her denemesinde birşey öğreniyorsunuz dili şiirsel.
Kütüphane Müdürü
Şiirlerini okudum. Güveniyorum.
salih aktaş
Kitapkurdu
hızlı okuyamam ancak onur caymaz'ın bu kitabı ile birlikte herkes yanlız, söyle juliet sana ne yaptım kitaplarını bir hafta içinde okudum. akıcı bir dil, eğitici ve hedef gösteren kitaplar
tubaerdem
Kitapkurdu
Bana deneme okumayı sevdirdi. Her konu üzerinde düşünmemiz gerektiğini öğretiyor.
eerarslan
Kitapkurdu
Onur Caymaz'ın şiirsel dili, akıcı bir anlatımla birleşiyor. Düz yazıda ses uyumu arayanlar sevecektir.
sevcann97
Küçük hikayelerle birlikte hayatın içinde yer alan birçok konuda gezinti yapıyorsunuz ve düşünme fırsatı buluyorsunuz.
black_lola
Kitapkurdu
Hayat ve sanat üzerine doksan dokuz adet küçük parçanın yer aldığı kitap, okuyucuyu dilden siyasete, küçük hikâyelerden edebiyatın sorunlarına, yazarlardan kitaplara, sinemadan müziğe rengârenk bir geziye çıkartıyor.