48Yorum
Hasan Kaya
Bilge
Bazı bölümlerini gözlerim dolarak okudum. Yang Fei’nin babasıyla ilişkisi, karısıyla yaşadıkları ve ölümden sonra yeniden karşılaşmaları çok dokunaklıydı. Fare kız ve sevgilisinin hikayesi ise sadakatin gerçek anlamını hatırlattı. Ölülerin bile bekleme salonunda sınıf farkına maruz kalması, sistemin ne kadar çarpık olduğunu gösteriyor. Kitap aslında ölümden yola çıkarak bize yaşamı anlatıyor... Bir roman değil, bir yüzleşme gibiydi...
Burcu Ak
Yang Fei,ölümüyle yeni bir hayata başlar ne kadar ironik gelsede.Bu hayat henüz gömülmeyenlerin dünyasıdır.Ve burada bize 41 yıllık yaşantısındaki tuaflıkları,sahiplenilmeyi,terkedilişleri,arayışları, pişmanlıkları,şaşkınlıkları,sevgiyi öyle naif anlatır ki kitap elinde iken o dünyanın içindesindir.Sadece kendi hikayesi değidir koca bir Çin'i sunar bize.Ve biz de anlarız burası sadece Çin değildir.Sanki ülkemiz sanki dünya resmedilir.Yokluk ve getirdiği çaresizlik,çıkmazlar,yanlış yollara sapma...Ülkemdeki o kadar ölümü anımsatır ki onlar da orda mı acaba diye düşünürsün.301 madenci ,78 tatilci,her gün hayattan koparılan kadınlar,Narin,şehitlerimiz,çığ altında kalan 42 kişi,depremin yok ettikleri ve kendi en yakınımızdaki kayıplar...Sanki sayfaları sürekli karıştırısak onlara da denk geleceğiz gibi.
BKLC
ciğerim parçalandı okurken.
Hyeya.8
Yu Hua'nın tüm kitaplarını okudum. Kuşkusuz en sevdiğim kitabı “Yedinci Gün”
mk4881
Kitapkurdu
Film tadında, okurken çok üzülsem de sonunda ne güzeldi dedim. Konusu ilginç, orijinal. 200 sayfa sanki 1000 sayfa, 1 günde bitmesine rağmen sanki günlerin yılların ağırlığı yaşanmışlıgı var. Müthişti.
minyatür_06
Yazarı Yaşamak kitabıyla keşfedip kalemine vuruldum. Yedinci Gün de çok güzel bir kitaptı. Her iki kitabı da tavsiye ederim. Yu Hua uzak doğu edebiyatının en güzel kalemlerinden.
narin23
yaşamak ve kanını satan adamdan kadar etkili olmasa da güzel bir kitap
sbl.knc
Kaşif
güzel naif bir anlatımı var. bittiğinde insanda hüzün ve yanı sıra güzel duygular bırakan akıcı bir kitap
serkanisp
tavsiye üzerine okudum. Güzel bir anlatımı ve okumaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum.
durum2005
Kitapkurdu
Yaşamak kadar olmasa da beğendim
KY-4015207
Müthiş bir kitap, tavsiye üzerine almıştım elimden bırakamadım, ahiret inancının uzakdoğudaki farklı bir yansıması, ölüm ve ahirete dair kesinlikle okunması gereken bir kitap ve Yazarın dili de akıcı.
Demet Yıldırım
Yazarın okuduğum üçüncü kitabı ve çok beğendiğimi söyleyebilirim. Başlarken çeviriden rahatsız olmuştum ve elimden bırakmıştım fakat yazarı sevdiğim için okumalıyım dedim. İyi ki okumuşum.
Nymphaea Aurora
Üstat
Elinizden bırakmak istemeyeceğiniz gerçekten harika bir kitap.
gazetecihanımm
Yazarın kitaplarında sanki yaşıyorsunuz elinize alınca bırakmak imkansız.
AMİNE
Üstat
Yu Hua'nın üslubunu eleştirdiğim yönleri var. Özellikle Yağmur altında çığlıklar kitabını hiç beğenmedim. Ama bu kitabı daha sade yazılmış. Mao dönemine sıkı bir eleştiri getirmiş. Zaten çoğu kitabında Mao döneminin eleştirisinin yankısı var.
Elbirce
Kitapkurdu
Eserlerinin yirmi dile çevrildiği referansı bile tek başına, Yu Hua okumaya yeter...
KY-2560979
Tasvir ettiği dünyalar çok ilgi çekici ve bunu akıcı bir dille anlatıyor. Fakat bazı yerlerde gereksiz uzun anlatımları vardı. Yaşamak adlı eseri gibi dokunaklı, akıldan çıkmayacak bir etkiye sahip.
pinarin_kutuphanesi
Kitapkurdu
harikaydı. ilerde tekrar okuyabileceğim bir kitap
cerenyy
Yazarın okuduğum son kitabıydı umarım diğer eserleri de dilimize kazandırılır. Akıcı bir dili ve ilginç bir konusu var. Keyifle okuyacağınıza eminim.
Elif Çiçek
Yaşamak kitabı gibi popüler olmasını diliyorum. O kitaptan daha da güzel daha da akıcı.