Roma Aş: İlk Çokuluslu Şirketin Yükselişi ve Çöküşü
Roma Aş: İlk Çokuluslu Şirketin Yükselişi ve Çöküşü

Kitapyurdu Fiyatı: 140,25TL

Ürüne Git
14Yorum
METİN BULUT
Kitapkurdu
29.09.2024
ben beğenmedim. yazarın üslubu hoşuma gitmedi. kitapla bağ kuramadım. beğenenlere saygım var fakat roma tarihini bu şekilde ele alınmasını da son derecede garipsediğimi ifade etmeliyim...3/10
Bahadır Cüneyt Yalçın
Üstat
Roma imparatorluğu tarihini bir şirket tarihiymiş gibi ele alıp mizah hamuruyla iyice yoğurunca ortaya bu ele avuca sığmaz eser çıkmış. Doğrusu, Roma tarihi hakkında aklımda kalanların çoğu bu kitaptan.
SALVAMEA
Kaşif
11.03.2024
Roma gibi zamanında dünyaya hükmetmiş bir medeniyetin yükselişi ve çöküşü kritik önemdedir. Gibbon, Vegetius ve Titus Livus eserlerini en çok inceleyen en çok ders çıkartan uluslar olan İngiltere ve ABD birisi eskiden diğeri şu anda dünyayı yönetmektedir. Ayrıca, Yunanlıların deniz savaşlarını en fazla inceleyen ulus olan İngiltere de bir dönem bütün dünyaya deniz savaş gücüyle hükmetmişti. Tarihsel yazıların ve öğrenimlerin önemi işte bu yüzden büyüktür. Bu kitabı da büyük bir merakla alıp okudum. Ancak bu kitap, yukarıda bahsettiğim tarzda kitaplardan değildir. Dünyadaki büyük şirketlerin kurumsal kültürlerine mizahi bir gönderme yapmak için yazılmıştır sanki. Ancak bu beklenti ile okunmasını öneririm. Yönetim bilginizi artırma, hatalardan ders alma, kendi şirketinizdeki yönetim anlayışını değiştirme gibi daha yüksek beklentilerinizin olmamasını öneririm.
erdenaz
Kaşif
13.01.2024
mizah, tarih, biraz özeleştiri..Attila da var elbette..Israrla tavsiye ederim.
Tarihtoplum
Kitapkurdu
26.12.2022
Farkı anlatım tekniği ile merak uyandıran kitap. Roma tarihini bir de bu gözden okuyun.
Furkan D.
21.09.2022
Okuması gayet eğlenceli. Yer yer Roma İmparatorluğuna ilişkin az da olsa bir şey bilmeniz gerekse de benzetmelerle kitap bence amacına ulaşıyor ve vermek isteği mesajı veriyor.
1ACCA1
Üstat
04.01.2022
Mizahi edebiyat eserlerine ihtiyacım olan bir anda iyi denk geldi.
turgay güler
Kitapkurdu
17.04.2021
Farklı bir bakış açısı , aynı zamanda çok keyifli.
α και ω
31.01.2020
Farklı bir yaklaşım, değerlendirilebilir.
Bilge_oogway
Kitapkurdu
16.01.2020
Beğendiğimi söyleyemeyeceğim, beklediğim gibi değildi.
sedat_palut
Kitapkurdu
16.11.2019
roma tarihi anakronizden kurtararak günümüze uyarlanmış. ilginç
misarable
Kitapkurdu
24.08.2018
Ben aldım ve okudum, ilginç, tarihi Roma figürlerini bugünkü CEO’larla kıyaslıyor. Kayda değer
faruksevindim
Bilge
22.02.2018
Bir şirketin geçirdiği aşamalar üzerinden Roma Tarihi'nin eğlendirici anlatımı.
danovan
25.05.2017
Akıcı bir şekilde anlatılmış derinlemesine bir bilgi yok fakat eğlenceli bir üsluba sahip kitap