6Yorum
XI.Pann
Kitapkurdu
Hristiyanlığın yayılması için Japonya'ya giden pederlerin başından geçen olayları anlatan bir kitap. Pederlerin ağzından dinleyeceğiniz hikayede; Yoksul Japon halkına acırken bazende kendinizi rahipler ile birlikte Tanrıyı sorgularken bulacaksınız. Tabii bu hikayeyi tam anlamak için 17.yy Japon tarihini bilmek gerek. Yoksa olayları Rahipler & Hristianlığın yayılması olarak algılayabilirsiniz. (Hollanda, Portekiz sorunları, çıkan ayaklanmalar, Edo dönemi.) Beni en çok şaşırtan olay ise bu dönemi Hristiyan gözünden anlatabilen bir Japon yazarın olabilmesi. Yüzleşmeler ve hisler çok iyi verilmiş. Bütün Japonya'yı ben değiştireceğim, Hristiyanlığın kökünü buraya ben taşıyacağım derken; Güçlü şehvetli bütün köyü dize getiren bir Samuray karşınızda 'Bunca insan sizin kararlarınız yüzünden ölüyor, ne zaman son vereceksiniz. Bu kötülüklerde mi sizin Tanrınızın işi?' diyecek ve çaresiz tek kalmışlığınız ile karşı koyacaksınız!
Burakkızıl
Kitapkurdu
Birçok kişi gibi beni de kitabın konusu cezbetti. Sessizlik romanı, 17.yy.ın ilk yarısında Japonya’daki misyonerler ve Hristiyanlık’ı kabul etmiş Japonlara yönelik işkence ile öldürmeye varan ve gerçekten yaşanmış bu olaylardan yola çıkılarak kurgulanmış. Kitabın anlatımını daha doğrusu edebi yönünü çok kuvvetli bulmadım. Özellikle ilk 120-130 sayfa çok sıradan ve kuru bir anlatıma sahip. Ancak bu sayfalardan sonra kitabın anlatımı daha edebi ve özellikle düşünsel bir boyuta evriliyor. Özellikle Japon ulusu ve Hristiyanlık ilişkisi hususunda yapılan çıkarımlar çok enteresan. Beklentileri karşılamasa da farklı konusuyla ufkunuzu genişletebilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.
sjineps
Misyoner rahiplerin Japonya'da başlarına gelen olayları anlatıyor.Güzel şekilde ilerleyen bir kitap.Tavsiye ederim.
Sammurabi
Kitapkurdu
Şintoizmin hakim olduğu bir ülkede Hıristiyanlık gibi hassas bir konuyu korkusuzca işlemek her babayidin harcı değil. Gelenekçi Japonya ise ödül vererek onurlandırmıştır bu eseri ve yazarını. Okuyunuz
myz
portekizli misyoner rahiplerin japonya da yaşadıklarını anlatan okunması çok da gerekli olmayan bir kitap olduğunu düşünüyorum
Adem Başar
Kitapkurdu
güzel bir kitap modernleşme öncesi japonyayı toplumsal katmanlarıyla birlikte çok güzel anlatmış, görüntüde hrıstiyan olan japonlara yapılan baskılar anlatılıyor gibi olsa da kahramanın içsel değişimi çok güzel verilmiş.