328Yorum
Kadir Türkyilmaz
Üstat
Röportaj kitap şeklinde olduğu için kitap akıcı bir üslupla hızlı bir şekilde okunuyor. Kaliteli baskı ve renkli resimlerle desteklenmesi, ayrıca farklı renkte tasarım ile sayfaların süslenmesi kitabın olumlu tarafları. Olumsuz taraflarına gelince, resimlerin bazıları alakasız bir sıralama içinde yer alıyor. Ama kitapta en beğenmediğim yönü, yazarın objektiflikten son derece uzak olması. Evvela Doğu Roma mimarisi olan Kubbe'ye bir Türk Mimarisi diye dayatması çok garip bir durum. Ayrıca bahsettiği savaşlarda 'Türk' tarafı yenilince ihanete uğranıldığını vurguluyor, ancak Diyarbakır'ı sorunsuz alan Türklerin (Selçuklu) kale kapısını içerden açanlar için 'ihanet' kelimesini kullanmaması bir tarihçi için çelişkili bir durum. Son olarak kendi kitaplarına röportaj için fazla atıf yaparak reklam yapıyor. Buna gerek yok. Ve bazı konuları gerektiğinden fazla uzatıyor.
ikosi
Kitapkurdu
Selçuklu Devleti'ni anlama adına faydalı bir eser
KADİR DUMAN
Kaşif
Selçuklu meraklılarına hitap eden faydalı bir eser.
Abdullah_Yasin
Kitapkurdu
Selçuklu tarihini görselleri ile film izler gibi hatta o dönemi adeta yaşarcasına anlatan akılda kalıcı üslubuyla bize bu eseri ulaştıran yazara teşekkür ederim. Kesinlikle tavsiye edilir
m.emiiin
kaliteli kağıt fotoğraflar uyumlu olayları çok güzel anlatmış.
mahcehre
Kitapkurdu
Fotoğraflar sayesinde anlatım daha kalıcı oluyor. Talha Uğurluel'in anlatımını seviyorum. Diğer kitaplarını da almak istiyorum.
ÇağrıBeğ
Selçuklu Sultanlığını ya da sultanlıklarını anlamak için okunulmasında yarar var.
Aygız80
kitap kapağı çok kaliteli direk dikkat çekiyor
MeCnunn58
Çok güzel hazırlanmış bir kitap. Beğendim...
Kara Burak
çok iyi bir kitap. araştırmalar resimler hepsi gayet güzel
yunussi
tarih sevenler için çok güzel bir kitap
alptsc
Selçuklu hakkında herşeyi bulabilirsiniz
DİDEM UĞUR
Kitapkurdu
Tarihe ilgi duyan ve merak eden herkesin zevkle okuyacağı bir kitap. Renkli ve resimli, baskı kalitesi birinci sınıf. Sohbet havasında hiç sıkılmadan okuyacağınızı bir eser. Selçuklu hakkında bildiklerimiz yanında bilmediğiniz bir çok ögrenebiliyorsunuz.
KY-3516128
Hukuk fakültesini kazandığım bir dönemde heyecanla siparişini vermiş, bir çırpıda aileme sesli okumuş, bir nevi kokart rehberlik yapmıştım. Talha hocama yeni çalışmalarında başarılar diliyorum.
Muharrem SAHİN
Kitapkurdu
Muhteşem bir kitap. Anadolu’nun kapılarının bizlere nasıl açıldığını, İslamın sancaktarlığını nasıl ve neden yaptığımızı anlatan, ecdada olan hayranlığınızı bin kat daha artıracak güzel bir çalışma.
fatih babaoğlu
Konu hakkında yapılan en iyi araştırmalardan bir tanesi. Detayları gördükçe hayret edeceğiniz başarılı bir çalışma. Şiddetle tavsiyemdir.
reis23-80
Kitapkurdu
bugün yaşadığımız islamiyetten tutun kültürümüzün çok büyük kısmının temellerinin o dönemde atıldığını çok güzel bir dille anlatmış.
isot4285
Kitapkurdu
Osmanlının da atası Selçuklu'yu Talha Hoca dan dinleyin.
Kerem Özdemir
Kitapkurdu
Baskı, fotoğraf, içerik herşeyiyle çok kaliteli bir kitap. Hele ki kitabın sayfalarının kenarına basılmış Selçuklu logo detayı çok güzel. Üslubu ve akıcılığı ile bir günde okuduğum güzel bir eser.
mahişeker123
talha uğurluel`in yazdığı çok kaliteli, güzel anlatımı olan bir kitap