Bunker Tepesi Düşleri
Bunker Tepesi Düşleri
21Yorum
Arturo Bandiniyi bu kitapla biraz daha iyi tanıyacakınız. Tavsiye dilir.
Arturo Bandini serisinden okumadığım son kitap. Merakla bekliyorum.
en iyileri arasında yer almasa da fante'nin yine iyi bir kitabı, okunmalı.
Çok beğendim. Fante yeni keşfettiğim bir yazar.
Fante kendi tarzında yazmış yine. ben çok seviyorum.
Her ne kadar 'Toza Sor' kadar olmasa da, hayat, 'bir saçmalık felsefesinden ibaret' fikri satırlarda işleniyor.
Ah Bandini, ah...
Yazardan okuduğum ikinci kitap ve Toza Sor'u çok merak ediyorum. Yine akıcı ve hayatın içinden.
Yeraltı edebiyatının en başarılı yazarlarından. Okuması keyifli, akıcı bir kitap.
Gerçekler ve düşler dolu bir kitap, sabırlı olursanız güzel cümleler içinize işleyecektir.
FANTENİN SADECE LOS ANGELS YOLUKİTABI KALDI TEK OKUMADIĞIM.SADECE BU KİTABINI ÇOK KEYİFLE OKUYAMADIĞIM.
Klasik bir John Fante romanı. Eğer ilk kez başlayacaksanız ''Toza Sor'' ile başlamanızı öneririm. Fante hayranı olmanıza yetecektir.
Fante ve o harika anlatımı
Göstergebilim insanın içinde yaşadığı dünyayı anlamasını sağlayacak bir model geliştirir. Çevresini anlamaya çalışan herkes zaten bir ölçüde "gösterge avcısı" dır. (Bir şiirin bize bir şey söyleyip aslında başka bir şey belirtmesi)
Aslında John Fante'nin Toza Sor kitabını beğenmiştim. Ancak bu kitabı beklediğimin çok altında. Aradığımı bulamadım. Yazar sanki bir şeylere takılı kalmış ve asıl vermek istediğini verememiş gibi geldi bana.
Fante her zamanki gibi muhteşem , Bukowski boşuna benim tanrım dememiş. Her kitabı ayrı güzel .
fanteyi bu kitapla tanımaya başlayabilirsiniz ama toza sor ile başlamışsanız onun mükemmliği karşısında bu kitabın etkisi biraz daha az olacaktır. bukowskinin öve öve bitiremediği kadar olan fante bu kitapta da kendi tarzını yansıtıyor ve aslında kadınlar hakkında ne kadar az şey bildiğini gösteriyor.
şeker hastası olan fante bu kitabı yazarken hem kör olmuş hem de bacakları kesilmiş vaziyetteymiş. bu nedenle yazar söylemiş eşi kaleme almış. bu bile dikkat çekici bir durumken bir de kitabın kendisi de soluksuz okunacak kitaplardan biri çıkınca ilginç ve güzel bir tercih yapmış olduğum için mutluyum. tavsiye ederim.
fante hayranı değilseniz,ilginizi çekmeyebilir.
Kesinlikle harika bir kitap,john fante'nin harika akıcı üslubu bu kitapta'da sizi saracak,toza sor'dan sonra okuduğum kitabıydı fante'nin tavsiye ederim..
1 2