Bir Lügat Bulamadım Hakkındaki Yorumlar

rasit
17.11.2016
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
D.Mehmet Doğan birçok konuda yazmasına rağmen en çok Türkçemizin kullanımı konularında uzman. Bu eseri de onun bu yönünü çok güzel yansıtıyor.
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Edip Erdinç 12.03.2011
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Her şey Sn. Mehmet Doğan'a hediye edilen sözlüğün kendisince yetersiz bulunmasıyla başlar. Ardından yeterli hiçbir sözlük bulamaz ve nihayetinde kendi sözlüğünü yazmaya karar verir.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
HÜSEYİN KILBAŞ 20.10.2008
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Türkçemizin ve Lügatimizin son bir asırda düştüğü durumu, ömrünün çeyrek asrını güzel dilimiz Türkçemize adamış mümtaz insan ve usta kalem D.Mehmet DOĞAN Hocamız makalelerle anlatımış eserinde. üstad mehmet DOĞAN' ın, KAMUS NAMUSTUR anlayışının peşinde ve gelecek nesillerimize Türkçemizin en kapsamlı ve en zengin haliyle aktarılması misyonunda çok önemli bir hizmet yaptığı inancındayım. "Türkçe bilim dili olamaz" diyenlerin Türkçeye büyük ihanetine karşı da Türkçenin evrensel bir dil olduğunun haklı delilleriyle sunulduğu bu kitabı tüm okullarda her seviyede öğrencilere şiddetle tavsiye ediyorum.
Yanıtla
15
0
Destekliyorum 
Bildir
derviş54 23.06.2010
Kitap Türkçe'ye ve Türkçe sözlükler üzerine yazılan makalelerden oluşuyor. Dilin son yıllarda nasıl yozlaştığını anlatan Doğan bize gerçekten saygı duyulacak bir emek ürünü hediye etmiş
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
saitemre 26.12.2001
D. Mehmet Doğan'ın çeyrek asır içinde en fazla mesai harcadığı eseri 'Büyük Türkçe Sözlük' onüçüncü genişletilmiş yeni baskısına ulaşırken, bu büyük eserin arka planındaki düşünsel macerayı yansıtan ve onu tamamlayan "Bir Lügat Bulamadım" isimli bu kitabı, yazarın Türkçe üzerine ve Türkçe sözlükler üzerine kaleme aldığı yazılardan oluşuyor.
Yanıtla
6
0
Destekliyorum 
Bildir