Sir Gawain ve Yeşil Şövalye
Sir Gawain ve Yeşil Şövalye

Kitapyurdu Fiyatı: 171,60TL

Ürüne Git
25Yorum
Aykut Güngör
Üstat
Çok beğenerek okuduğum kitaplardan.
Arda Kılıç
İngiliz hikayeleri ve Kral Arthur ile ilgili son derece hoş bir eser. Okunması halinde keyifli zaman geçireceğinizi, hristiyan ahlakı ve erdem tasavvuru hakkında izlenimler edineceğinizi düşünüyorum.
Emre Kocakurt
Kitapkurdu
Filmini izlemeden önce okumak istedim. Güzeldi.
Edward De Vere
Kitapkurdu
İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenciyken edindiğim bir kitaptı. Kazım Taşkent Klasikleri daha da kalitesini artırmış bu mükemmel eserin...
Murat Erdoğan
İngiliz Edebiyatının erken dönem eserlerinden olan bu ince kitapta Kral Arthur ve yuvarlak masa şövalyeleri efsanesinin bir bölümü ele alınıyor.
Belginkaia
Kitapkurdu
Bir solukta okunacak, çevirisi mükemmel, önsözü ve dipnotları ekstra bilgi dolu bir eser.
mübtelalaraselam
Kitapkurdu
Güzel bir Orta Çağ şövalye hikayesi. Severek okuyacaksınız.
leedem
Kitapkurdu
macera hikayesi. okunmasını tavsiye ederim.
mirage pamuk
Sadeleştirilmiş metin sanırım dili oldukça basit ve akıcı romance türü
aredhelmelwasul
On dördüncü yüzyılda kimliği bilinmeyen bir şair tarafından yazılan Sir Gawain ve Yeşil Şövalye büyü , korku , macera ve ahlak dersi içeren klasik bir öykü. Hikaye Kral Arthur’un Noel şöleninin davetsiz bir misafir ,teni ve giyiti baştan aşağı yeşil olan dev bir şövalye tarafından bölünmesiyle başlıyor. Bu şövalyenin Arthur’a meydan okuması ve yeğeni Gawain’in meydan okumayı üstlenmesiyle serüven devam ediyor. Tabiatı ve yaban dünyanın gücünü temsil eden Yeşil Şövalye, Kelt kökeninden ve doğayla insanın bağından kopmuş , görkemli Camelot’ta yaşayan Kral Arthur’un kusursuz ve erdemli insan idealine darbe vuruyor. Hristiyan öğretisini ve ahlak anlayışını temel alan hikayede; doğanın kırılmaz döngüsünü , Gawain’in yolculuk boyunca serüvenlerini , ölümle ve şehvetle sınanmasını ve sonunda olgunlaşmasını okuyoruz. Beşinci ve on birinci yüzyıllara hâkim olan Anglo-Sakson kültürünün izlerini de eserde görmekteyiz. Şiirsel diliyle kısa sürede okunabilecek heyecanlı ve öğretici bir eser.
senahandee
çok beğenerek okuduğum için arkadaşıma da aldım.
Ulysse
Sir Gawain ve Yeşil Şövalye dolaylı bir ahlak dersi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir büyü, korku, baştan çıkarma ve macera hikâyesidir.
Gamze Blt
Kitapkurdu
Şövalyelik hikayelerine meraklı olanların ve Ingiliz edebiyatını sevenlerin sıkılmadan okuyacağı bir eser.
Blackmamba30
Bir çırpıda okudum güzel akıcı sıkmayan bir kitaptı.
Şeval Öztoprak
İngiliz edebiyatının öncüleri arasında yer alan kitaplardan birisi. Özellikle de bu bölümü okuyan kişilerin okuması gereken eserler arasında.
sena karaaslan
Kitapkurdu
Kral Arthur'un yuvarlak masa şövalyelerinden biri olan Sir Gawain'in bir macerası... İDE okuyanlar için özellikle eğlenceli bir eser.
Mevludski
Kısa ama öz bir eser. çeviri mükemmel olmuş. Kazım Taşkent serisinin diğer kitapları gibi buda kaliteli bir eser.
gizmo0
Bir şövalyenin ahlak ve erdem kodları çerçevesinde sınanma hikayesini anlatan anonim şiirimiz. Ortaçağ eserlerinin en önemlilerinden biridir. Dilimize kazandırılması güzel. Edebiyat ile ilgilenen her bireyin okuması gerekir.
KY-2477827
Arthur'un Ölümü adlı 4 ciltlik Mina Urgan çevirisinden bi' bölümü okudum sanki...
OzcanDemirtas
Yazıldığı orta çağ zamanında yuvarlak masa şövalyelerinin aslında anlatıldığı kadar erdem sahibi olmadıklarını eleştirel bir dille ortaya koyan güzel bir hikaye. Bunların dışında iyi bir ders ve fikir içeriyor.
1 2