Başkalarının Çocukları
Başkalarının Çocukları
8Yorum
selimcan21
27.08.2013
Fikret Mualla'nın resmi kitap kapağında.Harika resimlerinden biri.Josie ile Mathew'nun daha önceki evliliklerinden tam 6(altı)çocukları var.Evrensel bir sorun,üvey analık,üvey babalık.Yazar bu sorunları<br />irdeliyor.Bir kadın olan yazar,başkalarının çocuklarıyla baş etmeye çalışmanın gerçeklerini ve güçlüklerini<br />anlatıyor.Arka kapağında dokunaklı,duygusal ve çağdaş bir roman diyor.Okuduktan sonra buna katıldığımı<br />söylemeliyim.
space94
13.04.2009
Biten evlilikler, arada kalan çocuklar, aynı evde üvey anne ve üvey baba ile ve hatta üvey kardeşlerle yaşamaya başlayan çocukların ve yeni kurulan hayatların hikayesini anlatıyor.Gerçekçi bir kitap.Kolay anlatımı var.Kesinlikle sıkılmadan okuyabilirsiniz.
nisannn*
04.08.2008
Okunması kolay,bir hollywood edasında ilerleyen karakterleri net olay kurguları anlaşılır bir kitap başkalarının çocukları.Öz çocuklar ,üvey anneler, üvey kardeşler, sonradan olma babalar terkedilmiş eski anneler arasında gidip gelirken her bir karakterin yoğun duygusal travmalarını başarıyla verebilmiş yazar..Her cinsten her yaştan kahramanın (8 yaşındaki Rufus ya da menapoza girmek üzere olan Nadide)düşüncelerini hissetiklerini bunca netlikle okuyucuya aktarması cidden övgüye değer.
Yalnız kitabın sonu biraz aceleye getirilmiş gibi.On sayfa önce herkes biribirinden kopmuş ve de nefret halindeyken son on sayfada tüm sorunların çözüldüğünü herkesin mutlu mesut yaşama devam ettiğini görüyorsunuz.(Tipik Hollywood mutlu sonları ve klasik ABD aile birliği hikayesi).Özellikle en uçta karakterlerden biri olan Becky nin dönüşüm sürecinin üzerinde biraz daha fazla durulabilirdi diye düşünüyorum. Çünkü yaklaşık 200 sayfa bu kızcağızın üvey annesine-öz babasına çektirdiklerini okumuş bir okur olarak bu değişime şahit olabilme hakkımız olmalıydı:)
sule_cark
Kitapkurdu
14.05.2008
''başkalarının çocukları''aslında insanın her yerde insan olduğunu,ilişkilerin,duyguların, ön yargıların,sezgilerin ve aile kavramının başka milletlerde çok da farklı olmadığını gösteren kanıtlardan biri.okunası ve ders alınası bir kitap...
Nalan Cetin
21.04.2008
Parçalanmış aileleri,ikinci eşleri ve arada kalmış çoçukların duygularını çok sade bir dille anlatmış.Kendinizden birşeyler bulabileceğiniz bir kitap
memet291
15.04.2008
Bir kadının aşkı için katlandıklarını ve hayatını anlatan bu eseri tavsiye ederim
nilyankı
Kitapkurdu
05.04.2008
Hayatı kısaca özetleyen bir cümle: Herkes kadınlardan, insanı neredeyse deli edecek kadar çok şey beklerken, aynı biçimde, erkeklerden de insanı daha da çıldırtacak kadar az az şey bekliyor. <br />Çaresizlik, PArçalanmış hayatlar, dönüşü olmayan kararlar ve mutluluğa duyulan özlemi ve verilen mücadeleyi okumak için doğru kitap.
kuroidesu
23.11.2007
bence bu kitap gerçektençok güzel bir kadının hayatında yaşadığı zorlukları ve aşkı için hayata bakış açısının ve bunun zorluklarını anlatan bir kitap herkeain okumasını tavsiye ederim.