Arkadaş
Arkadaş

Kitapyurdu Fiyatı: 168,75TL

Ürüne Git
8Yorum
Çağla Özbulut
Kitapkurdu
27.07.2021
Yılmaz Güney'in hayatına da kısaca değinilen ve döneminde yazdığı, yönettiği ve aynı ismi taşıyan rol arkadaşı Melike Demirağ'ın seslendirdiği şarkısıyla da akıllarımıza kazınan müthiş bir filmin senaryosu. Filmi izlemiş olanların, okurken sık sık gözünün önüne gelecektir sahneler.
Erdal Koyunsever
Kitapkurdu
20.05.2020
Arkadaş 1970'lerin en iyi filmlerinden biriydi. Aynı zamanda 3 tane ödül alan bir filmdi. Şimdi ise kitabını okumak daha da güzel.
emrersoy
05.03.2020
Okurken her bi satirda filmde gozumun onune geldi ve ne ara bitirdim anlamadim basarili
burakcelikel
20.01.2020
yozlaşmış ilişkilere, yozlaşmış aile bağlarına, yozlaşmış topluma atılan bir tokattır "Arkadaş". Yılmaz Güney ustaca bir iş çıkarmış. Senaryosu da okunmalı filmi de izlenmeli mutlaka
mervetutkac
09.10.2019
Filmi çok severim elimde yazılı bir metni olsun diye sipariş etmiştim, karıştırırken okumaya başladım okurken inanılmaz keyif aldım sahneleri çeken benmişim gibi bir his doldu içime.. Yozlaşmış bir arkadaşını kurtarmak isteyen Azem'i anlatıyor kitap, Azem bildiğimiz gibi elbette :)
DERYA KOÇAK
Kaşif
03.07.2019
filmini de izlemek isteği geliyor insanda
theziri
01.07.2018
Yılmaz Güneyin Arkadaş filminin senaryosu, yozlaşmış arkadaşlık ve aile ilişkisini güzel ele almış
jiyan-baran
30.10.2017
''Bizler kimlerle uğraştığımızın farkına varmazsak yanılgı ve yenilgi bizim için kaçınılmaz olacaktır''der Tabiat ananın kızı Azem ile konuşurken.Arkadaş politik dilin sinemasal anlatımıdır.iyi senaryolar yazılmıyor artık...Yılmaz Güney hem senarist hemde yönetmen olarak realizmi sinema perdesine çok iyi aktaran nadir sinemacılardandır.Ve edebi dili kullanmadaki ustalığıyla bunu bütünleştirir.