12Yorum
OkurYazar_YazarOkur
Üstat
16.12.2021
Elias Canetti "körleşme" kitabına elim bir gidiyor, bir geri geliyor. Yazarın üslubuna biraz aşinalık kazanmak adına bu kitabı aldım. İçinde genelde tek tek cümleleri, bazen pasajları var Canetti'nin. Aforizma kitapları zaten kolay okunur, bu da öyle kolay okunan bir kitap. ama yer yer yarım cümleler var, işte orada diyorsun ki, bu cümlenin başını sonunu, nerede, ne için söylediğini bilmeden nasıl anlayayım bunu? Benim gibi, zor metinlerden çekinen ama yazarı da merak eden okuyucular için ısınma turu için okunulası bir kitap.
Valuska
20.01.2021
Kısa ve öznel düşünce parçaları, aforizma okumayı sevenler için güzel bir kitap.
hacer007
Kitapkurdu
25.12.2020
aforizma tarzını çok sevmesem de çok etkileyici bir kitaptı.
Mehmet Açıl
01.12.2020
aforizmalardan oluşan güzel bir kitap. Altı çizilesi pek çok cümle var keyifliydi.
Elif  Açıkgöz
21.09.2020
Harika yazar Elias Canetti'den düşündüren sözler. Okunup her söz üzerine ayrıca düşünülmeli.
Doğansu23
Kitapkurdu
26.08.2020
Aldığım ve okuduğumda bana pek fazla birşey vermeyen nadir kitaplardan biri.
sirius-12
Bilge
19.07.2020
müthiş aforizmalardan oluşan dopdolu bir kitap.. beğendim..
karaademmm
Bilge
03.07.2020
Elias Canetti için tanışma kitabınız olmamalı asla. Ve özellikle aforizma okumayı sevmiyorsanız sıkılabileceğinizi söyleyebilirim. Zira dile getirilenler fazlasıyla etkileyici olsa da art arda gelen kısa cümleler yormaya ve bazen sıkmaya başlıyor maalesef. Bunun dışında Canetti 21. yüzyılın en etkili kalemlerinden elbette.
Başakdestina
Kitapkurdu
14.02.2020
Çok fazla tavsiye görmüştüm. Bu nedenle aldım ama çok beğenemedim.
KY-2306566
31.12.2019
Cannetti kitaplarına giriş için seçtiğim bir kitaptı. İstediğim gibi yazar ve seçtiği (tanrı, ölüm, hayvanlar, mitler, iktidar vb.) temalar üzerine yazdığı küçük notlarla kendisini ve düşünce dünyasını tanımış oldum. Çok iyi bir başlangıç kitabı diyebilirim.
Utopyadabirada
Kitapkurdu
25.05.2018
Elias Canetti' nin her temadaki alıntıları, aforizmaları, hatıraları onu (büyük edebiyatçı ve düşünür) tekrar ve tekrar okumamı gerektiriyor. Derin. Harika yazar.
Damni
28.02.2018
her sayfasında en az 2 cümlenin altını çizerek okuduğum nadir bir kitap