16Yorum
KY-794823
25.05.2023
Kimlik sosyal bilim alanında çok önemli bir kavram. Bauman kendi bakış açısıyla bu kavramı çok iyi değerlendirmiş. Kitabın yola çıktığı sorular sonunda size iyi bir bakış açısı kazandırıyor.
Pınar  Aslan
Kitapkurdu
09.05.2022
Acaba kimlik bize doğuştan mı veriliyor ve biz hayat boyu o kimligin içini mi doldurmaya çalışıyoruz? Ya da biz bu kavramı değiştirebiliyor muyuz?
zehra erten
23.01.2022
Okuması keyifli eserlerden biri
FUNdaima
Kitapkurdu
09.11.2021
İlk baskısını 2017’de, benim okuduğum beşinci baskısını 2021’de Heretik Yayıncılık’tan yapan bu kitap 120 sayfa. Kitapta Bedenetto Vecchi’nin yazdığı giriş kısmı ve daha sonraki kimlik bölümünde ise yine kendisi tarafından Zygmunt Bauman ile gerçekleştirilmiş söyleşiler var. Kitapta kimlik, ötekilik, coğrafya, aidiyet, siyaset, önyargılar, korkularımız, küreselleşme, tüketim toplumu, oralı olmak ya da olmamak konuları kendisi de sürgün olan, ötekileştirilen, çoklu bir kimliğe sahip olan Bauman tarafından tecrübelerinden de yola çıkarak çok iyi anlatılmış. “Akışkan dünyamızda kendimizi hayat boyu hatta hayat boyu olmasa bile uzunca bir süre tek bir kimliğe” adamamız gerektiğini düşünenlerin, yedisinde neyse yetmişinde de o olacağını iddia edenlerin, değişimi inkâr edenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Son zamanlarda okuduğum en güzel kitaplardan. Kendilik yolumda bana da ışık tuttu, sosyolojiye nasıl aşık olmayayım?”
Serhat.K
Kitapkurdu
02.11.2020
Önemli bir düşünür olan Bauman'ın kimlik meselesi üzerine düşünceleri...
josefk.
Kitapkurdu
19.04.2020
Bauman günümüzün en iyi sosyologlarından. Kimlik siyaseti 20. yüzyıldan itibaren çok daha fazla önem kazandı. Bu yüzden kimliğin ne olduğuna dair bu okuma bizlere günümüzü yorumlamada oldukça kolaylık sağlayacaktır.
KY-6691148
18.04.2020
Sizi derin düşüncelere sevk edicek mutlaka okuyun..
Denniizzz
Kitapkurdu
29.03.2020
Bauman söyleşilerinden kimliğe dair sorgulamalar. Değerli yorumları var.
__insirah
Kitapkurdu
17.02.2020
Kimlik başlığına yazmam gereken onlarca sayfa var ve çok güzel bir kaynak oldu
muallimiedebiyat
Kitapkurdu
13.12.2019
Kimlik ile çalışma yapanlar bakabilir.
baymülazım
Kitapkurdu
29.04.2019
verilerden hareket etmeden genel olarak yorum üzerinden kimliği sorulan sorular doğrultusunda izah ediyor
Betül OK
Kitapkurdu
29.01.2019
Bauman, kimliğin ne olup olmadığını kendi hayatından örnekle anlatmaya başladığı kitabında, kimliğin kurgu olarak doğduğunu ifade ediyor. Coğrafya, aidiyet, siyaset, oralı olmak ya da olmamak duygusunun işlendiği kitaptan çok istifade ettim. Heretik çevirisi oldukça başarılı.Okuyalım okutalım.
Bohemyalı
13.01.2019
yeni medya çalışıp kimlikle ilgili birşeyler yazmak isteyenler için gayet güzel...
ayğız
Kitapkurdu
06.10.2018
Bauman'ın kişisel hayatından kaynaklanan kimlik sorgulamaları
bankizim
03.02.2018
önemli bir yazar okunması gereken bir kitap
bilal41
17.12.2017
Kimliğin yanında toplumdaki diğer kurumlarında yaşadıkları dönüşümü ve bireyselleşme sonucu ortaya çıkan kimlik vurgusuna değiniyor. Çok önemli bir kitap