Cezayir ve Berberiler Hakkındaki Yorumlar

Elif Tanrıver
03.01.2020
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Boş ve yanlı bir kitap, ismine aldanarak Berberiler ile ilgili bir şeyle öğrenebileceğimi sanmıştım ama tamamıyle verdiğim paraya acıyorum
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
abdullah8534
02.09.2018
Bir cezayirli olarak yazara şunu ifade etmek isterim.Cezayirliler berberi değildir araptır. ülkede berberilerin nufus yoğunluğu % 18-20 civarındadır.koskoca arap ülkesini berberileştirdiniz kitabınızda.
Yanıtla
0
1
Destekliyorum 
Bildir
mg-mat
20.02.2016
Sayın yazara ithafen, 1960 ve 1963 yılları arasında, Türkiye'de askeri darbeyle gelen Cemal Gürsel ve İsmet İnönü iktidardaydı. Cezayir'de sol iktidara gelmesine rağmen Türk solu Fransa'nın yanında yer alarak Cezayir'in bağımsızlığını tanımadılar. Hatta Cezayir'in bağımsızlığını Fransa'nın tanımasından sonra tanıdık böyle kraldan çok kralcı bir tavrımız da var. Demokrat Parti iktidarda olsaydı daha mı farklı olurdu onu bilemiyorum. Fakat bahsettiğiniz tarihlerde (Cezayir bağımsızlık savaşı ve bağımsizlık ilanı) Cemal Paşa ile İsmet Paşa iktidardaydı. Bağımsızlık savaşı sürecinde Cemal Gürsel, bağımsızlık ilanında ise İsmet Paşa iktidar idi. Cezayirlilerin unutmadığı Türklerin yanlarında olmadığı gerçeğiydi. Onlar için demokrat, laik veya İslamcı Türkler diye bir ayırım olmadı.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir