Tavşanlar ve Boa Yılanları
Tavşanlar ve Boa Yılanları

Kitapyurdu Fiyatı: 203,78TL

Ürüne Git
4Yorum
Hasret Sünbül
Kaşif
04.05.2026
Tavşanlar ve Boa Yılanları" sadece okunup bir kenara bırakılacak bir roman değil; her dönemde, her coğrafyada geçerliliğini koruyan bir siyasetname, bir toplumsal psikoloji dersidir. Fazıl İskender bizi güldürürken aynı zamanda dehşete düşürmeyi başarır. Bize, korkunun nasıl en büyük hapishaneye dönüştüğünü, iktidarın doğasını ve insanın özgürlükle olan çelişkili ilişkisini anlatır. Eğer neden bazı toplumların otoriteye boyun eğdiğini, diktatörlüklerin nasıl kitlelerin rızasıyla ayakta durduğunu ve gerçeğin neden bazen en istenmeyen şey olduğunu anlamak istiyorsanız, bu kitap size aradığınız tüm cevapları, metaforik bir aynanın içinden sunacaktır. Kitabın son sayfasını kapattığınızda, etrafınızdaki dünyaya, siyasi figürlere ve hatta aynadaki yansımanıza "Acaba biz kimiz? Korkudan felç olmuş tavşanlar mı, yoksa yalanlardan beslenen yılanlar mı?" sorusuyla bakmaktan kendinizi alamayacaksınız.
nartkun
06.10.2021
Fazıl İskender’in alegorik bir eseri. Dili ve anlatımı müthiş. Muhakkak olunmalı. Fazıl İskender’in Sandro Dayı romanını da kesinlikle tavsiye ederim. Tabi bulabilirseniz.
özlemorhann
19.07.2018
Kitabın masalsı bir havası var aslında bu tür eserleri severim ancak bir türlü bu kitabın kurgusunu sevemedim.
Uğur Karabürk
Kaşif
09.04.2018
Arka kapağındaki yazıdan etkilenip büyük beklentiyle okumaya başlamıştım fakat pek hoşuma gitmedi, Orwell'ın Hayvan Çiftiği eserini hafif andıran distopik bir eser. Yine de distopya sevenler deneyebilirler diyebilirim.