Rüya Mektupları
Rüya Mektupları

Kitapyurdu Fiyatı: 175,25TL

Ürüne Git
18Yorum
Rumeysa Ortaç
Kaşif
Açıkçası tam olarak umduğumu bulamadım. Dönemin tasavvuf ve tarikat yapısı hakkında önemli malumatlar veriyor, orası pek tabii. Ancak kitabın teknik kurgusu beklentimin biraz dışında kaldı. Eser üç bölüme ayrılmış: İlk bölümde mektupların günümüz Türkçesine aktarılmış hâli, ikinci bölümde çeviriyazı metin, son bölümde ise orijinal el yazması yani tıpkıbasımı yer alıyor. Hâliyle okuma pratikliği açısından metin kendini üç kere tekrar ediyor. Yine de 17. yüzyıl Balkan ve Osmanlı dünyasının sosyal, kültürel ve manevi durumuna doğrudan ışık tutan, tarihi bir belge niteliğinde. Akademik araştırma yürüteceklerin ve alana ilgi duyanların bilhassa okuyabileceği bir eser.
Aktepee
Kitapkurdu
Sufilerin rüyası mahremdir okumamız ne kadar doğru olur bilemiyorum ama bu kitabı görüp almasam içim rahat etmezdi, kolay kolay ulaşılamayacak çok değerli yazılar oldugunu düşünüyorum
Hanife Dilek Batislam
Kaşif
İlgi çekici bir konusu olan eser.
efendi53
Hezarfen
ilgi çekici bir konusu var. yeter ki yazmak iste dedirtti okurken.
göçebe1
beklentimi karşılamadı. ama konusu açısından ilginç, okunabilir. kısa ve gizemli bir gezinti, sanırım daha uzun sürmesini bekliyordum.
isa demir
Kitapkurdu
İlginç bir kitap, 1 saatte okunacak kadar kısa, tavsiye ederim…
Konevîi
Kitapkurdu
İlginç bir konu ilginç bir anlatım. Severek okudum
KY-3905854
Rüyalar üzerine ilginç ve bir o kadar da ilgi uyandıran bir eser.
Arty&Tarty
Kitapkurdu
Konusu ilgi çekiyor gerçekten
KY-8789418
Çok ilginç bir kitap. Derviş bir kadının rüyaları. Rüyalar mı hayat, hayat mı bir rüya..Tasavvufla ilgilenenler okumalı diye düşünüyorum.
KY-7112607
Büyüyenay yayınlarını tebrik ediyorum güzel bir eseri daha günümüz türkçesine kazandırdılar. Bu eserleri okuyunca ecdada ve maziye özlemimiz artıyor bir hanımefendinin manevi günlüğüne şahit olmak çok etkileyici.
inci uzgaş
Kitapkurdu
"Ahvalinizi ve rüyalarınızı mektupla arz etmeniz son derece makuldür. Hemen maksadınız üzere mektup yazın ve mühürleyin. Fakir de inşallah güvenilir bir kimseyle göndereyim, kendisine de bu kağıtta yazılanlar son derece gizlidir, sizden başka kimse öğrenmesin diye ısmarlayayım.Karşılığında cevap buyurduklarında, siz de güvenilir bir kimseyle fakire gönderiniz ve bu farkidern başka kimsenin eline değmesin diye tembih ediniz" Bu kadar kişisel ve gizliliği konusunda vakti zamanında hassasiyetle durulmuş mektupların bugün elimizde tüm mahremiyetlerin ortaya dökülerek elimizde bulunuyor olması tüm kitap boyunca aklımdan çıkmadı.Yine de tasavvuf konusunda önemli bir eser. Asiya Hatun'un makamına hürmet ve dua ile.
KY-1639801
Bir gönül ehlinin gönlünden süzülenler..
songül53
Kitapkurdu
iyi de bu rüyaları daha önce cemal kafadar yayınlamıştı. metni okumuştu. ufak tefek itiraz edilebilecek hususlar dışında epey bir inceleme de yapmıştı.
tiryandafil23
Çok daha iddalı bir kitap bekliyordum.Kolaya kaçmışlar
prijenegosanzavrsi
Kitapkurdu
Gönül ehli insanların samimiyetini, Allah ve Peygamber(s.a.v) sevgisini yansıtan bir eser...
maitreya21
O kadar önemli bir kitap ki bu anlatamam. Yıllardır tekrar basımını bekliyordum. Bu kadar önemli bir eserin bu kadar geç tekrar basılması çok ilginç. Tıpkıbasım - Çeviri - Günümüz Türkçesi olmak üzere 3 kısımdan oluşuyor. Toplamda aslında 30 sayfalık bir rüya mektupları kitabı. Ama çok önemli bir eser ve Büyüyenay yayınevi de tebriği hak ediyor, çok kaliteli ve seçkin eserler yayınlıyorlar. Tarihçi ve Türkologlar için değerli eserler.
yesevihan
Kitapkurdu
Çok özgün bir eser; tasavvuf tarihinden güzel bir belge. Zevkle okudum; yine okunur. Tavsiye ederim.