Silahsız Savaş / Bir Mücadele Sanatı Olarak Diplomasi
Silahsız Savaş / Bir Mücadele Sanatı Olarak Diplomasi

Kitapyurdu Fiyatı: 40,63TL

15Yorum
xulubeyx
Kitapkurdu
Çok güzel bir kitap... Sayın Onur ÖYMEN diplomasi alanında çok güzel hatıralarını ve diplomasinin ustalıkla kullanılmasına çok güzel örnekler veriyor...
Kamil ÖKSÜZ
Kitapkurdu
Sayın Onur ÖYMEN; bu kitabında, Cumhuriyet Tarihinde yapılmış olan tarihi anlaşmalarda bizlerin göremediği diplomatik kazanımların detaylarını çok güzel izah etmiş. Diplomasinin inceliklerinin neler olduğu, ülkelerin diplomasi alanında neler yapması gerektiği gibi önemli hususlara açıklık getirmiş. Yakın tarihimizde meydana gelen siyasi olayların anlaşmayla sonuçlanması kolaylıkla olmamıştır. O anlaşmaların hazırlanmasında diplomatlarımızın emeği yadsınamaz. Hal böyle iken, uluslararası ilişkiler konusunda yaşanan sorunların çözümünü; bu alana ömrünü adamış olan ve işinin uzmanı tarafından kaleme alınan kitaptan okumak oldukça keyifli olmaktadır.
sedat KINCI
Bu kitapta geçmişten ve günümüzden örneklerle dış politikanın gerçek boyutu hakkında bilgi verilmeye çalışılacak. Sanıldığının aksine, diplomatik temasların, müzakerelerin çoğu zaman büyük mücadelelere sahne olduğu anlatılacak. Bu mücadelelerin bazen silahsız bir savaşı andırdığı görülüyor. Bazen devletlerin geleceği, kaderi, güvenliği, refahı bu silahsız savaşlarla belirleniyor.
GÖKOĞUZ
Kitapkurdu
Çok donanımlı bir kitap. Tavsiye ederim
dede_.efendi
Diplomasi açısından okunması kayda değer bir eser olmakla beraber Bir diplomat tarafından yazılması eseri ayrıca mühim kılar.
betcan
Kaşif
Bir diplomatin kaleminden doyurucu bir calisma.
Altan Yuksel
Kitapkurdu
Son yüzyıl Türk diplomasisisinin kimi genel hatları kimi detaylı gözden geçirilip yorumlanması. Kitabın sonunda sonunda hariciyeciliği beyin cerrahlığı gibi bilgi, çalışma, yetenek gerektirdiğini anlayacaksınız.
Halil Güneş
Kitapkurdu
kitap genel.olarak çok dolu bir kitap. kolay okunuyor. ancak içerdiği bazı bilgilerin güncellenmesi gerekiyor sanki. tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor.
Piri__Reis
Tam da bir diplomata yakışır dille kibar ve suçlamadan eleştirel bir dille yazılmış. Diplomasinin TVde gördüklerimizden ibaret olmadığını, diplomatların gizli odalarda kavga edecek kadar sert tartışmalara girdiğini öğrenmek benim için şaşırtıcı oldu.
gallery90
Başarılı bir bürokrat olan Onur Öymen'in değerli bir eseri
bergamali
kitap daha önce dış işlerinde çalışmış bir kişi tarafından yazılması hasebiyle pratik bakımından çok yeterli bir kaynaktır.
S.G.
Sayın ONur Öymenin 2.Okuduğum eseri ve kendi dalında ne kadar müstesna bir yer edindiğini ve bilgi sahibi olduğunu gördüğüm güzel ve akıcı bir eser.
Eserde dünya diplomasi tarihine geçmiş olan olaylar bir bir anlatılırken okuyucuya aynı zamanda bir dış politikanın nasıl olması gerektiği ve ülkedeki hangi olay vedurumların dış politikayı etkilediğini güzel ve akıcı bir dille anlatmış.
Eser kısa bir dünya tarihi olması ve dünyadaki diplomatik olaylara bakışı değiştiricek bir tarzda ele alınmış.
Ayrıca kıbrıs Lozan ve kardak gibi TÜRKİYE CUMHURİYETİ tarihinde önemli yerleri olan dış politik olayları anlatması itibariylede geleceğe not düşmektedir.
Bu konuya ilgisi olan Uluslararası ilişkilere ilgisi olan insanlar tarafından mutlaka okunmalı.
SAYGILARIMLA
omercagritecer
onur öymenin bu kitabı uluslararası ilişkiler öğrencilerinin okuması gereken kitaplardan bir tanesidir.temel diplomatik terimlerin öğrenilmesinde yardımcı bir kitapdır,ilgili olanların okumasını öneririm.
ilkerbaysal84
Bu kitap hem uluslararası ilişkiler alanında öğrenim gören hem de bu konuları öğrenmek isteyen herkes için mutlaka okunması gereken bir kitap. Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Türkiye'nin geçmiş dönemde yaşadığı uluslararası olaylardaki pozisyonunu ve aslında nasıl olması gerektiğini çok anlaşılır ve sürükleyici bir dille ifade etmiş. Kitap,dünyanın Türkiye'ye bakışını ve Türkiye'nin dünyadaki yeri ve önemini daha iyi anlamak açısından okuyucuya önemli bilgiler sunmaktadır.
denizmavi
Kaşif
Yakın tarihimizin diplomatik mücadeleleri sürükleyici bir anlatımla okuyucuya sunulmuş.
Masa başında kazanılan zaferlerin savaş alanlarında kazanılanlar kadar önemli olduğu, hatta bazen daha da önemli olduğu ibretlerle anlatılmış. Kıbrıs konusunda neden sadece Türkiye’ye amborgo uygulanıp Yunanistan’a uygulanmadığı hakkındaki bir soruya ABD dışişleri bakanının verdiği cevap kitaba alınmış ki gerçekten bir ibret belgesi. Dünya diplomasi manevralarının Türkiye'yi hangi açılardan etkiledikleri de ilgi çekici bir tarzda anlatılmış. Mesela 1960 yılında ABD ile Küba arasındaki krizin Türkiye'yi ne şekilde etkilediğini görebiliyoruz bu kitapta. Basının, diplomaside bir propoganda aracı olarak kullanıldığını, toplumun düşüncelerini amaçlanan bir yöne yönlendirmek için yakın tarihte sıkça kullanıldığını örnekleriyle okuduğumuzda da basının ne kadar özgür olabileceği konusunda endişeye düşüyoruz. Kıbrıs konusunu da ele alan yazar bu konuda bu güne kadar yaşanan diplomatik olayları Ada'nın kısa tarihiyle birlikte çok güzel özetlemiş. Bu konuda tereddüt ettiğim bir konu ise Kıbrıs mücadelesinin Cumhuriyet tarihimizin en başarılı diplomasi mücedelesi olduğundan söz etmesi. Kıbrıs konusunda memnun olan tek bir taraf yoksa başarı nerede acaba? Bir de yazar çok sık olarak Atatürk'le birlikte başlayan batılılaşma hareketinden bahsetmiş ama batılılaşma hareketi en belirgin olarak Atatürk'ten yaklaşık yüz yıl kadar önce Tanzimat ve sonrasındaki Islahat Fermanıyla başlamıştı. Okunması gereken güzel bir eser ve yaşanan olaylardan oluştuğu için bir kaynak kitap olmuş.