Osmanlılar ve Afrika Talanı: Sahra'dan Hicaz'a İmparatorluk ve Diplomasi
Osmanlılar ve Afrika Talanı: Sahra'dan Hicaz'a İmparatorluk ve Diplomasi

Kitapyurdu Fiyatı: 133,10TL

Ürüne Git
10Yorum
Tarihtoplum
Kitapkurdu
16.11.2025
İsmine dikkat ederek aldım ve iyi ki de almışım diyorum. Kesinlikle Afrika tarihi için önemli bir kitap.
Hasan ÜZÜLMEZ
Üstat
13.10.2025
Sömürgeci devletlerin karşısında elindeki son Afrika toprağını kurtarmaya çalışan Osmanlı devletinin mücadelesi anlatılmış. Geç kalınmış siyasi ve politik hamleler, Osmanlı'nın son Afrika toprağı Libya'nında kısa sürede elden çıkmasına engel olamadı maalesef.
cevi35
Kitapkurdu
13.11.2024
Her imparatorluk gibi kendince emperyalist olan Osmanlı'nın, zayıf haliyle yaptığı kısmi emperyalizmi. Katılıp katılmamak okura kalmış ama okunmaya değer bir kitap.
Kahirenin mor gülü
Kahirenin mor gülü 19 Haziran 2025
Kitap Osmanlı'nın batılı emperyalizmine karşı mücadelesini anlatıyor aslında. Fakat Türkçe çeviri isim çok yanlış konulmuş ve ta baştan algıyı bozmuş. Kitabın orijinal ismi "The Ottoman Scramble for Africa: Empire and Diplomacy in the Sahara and the Hijaz"."Osmanlı'nın Afrika Mücadelesi: Sahra ve Hicaz da İmparatorluk ve Diplomasi" daha doğru bir çeviri olurdu.
FarukAydn7
Kitapkurdu
17.06.2023
Afrika'da diplomasi çalışmaları için önemli bir kaynak.
Ahborges
Üstat
07.05.2022
Osmanlı İmparatorluğu’nun emperyalizm çağındaki yayılmacılık gayretlerini ele alan ilk çalışma.
nar'yan-mar
nar'yan-mar 20 Eylül 2022
Her kitabın tanıtım yazısındaki ilk cümleyi aynen alıp buraya yorum olarak yapıştırmak, puan kazanmak dışında kimseye hiçbir faydası olmadığı gibi yorum okuyanlara da vakit kaybı yaratıyor. Bilginize...
Meraklı ve Tarihçi
Kaşif
Osmanlının Afrika sınırlarındaki sömürgeciliğe karşı faaliyetleri, İng-Fransız-İtalyan faaliyetlerine karşı politikaları ele alınır. Özellikle Afrika'nın paylaşılması sırasında kendi hakimiyetinde bulunan yerler için yerel ittifaklar da yaparak 1900'lü yıllara doğru olan mücadelesi merkezdedir. Kızıldeniz çevresi ve Hicaz bölgesindeki telgraf projeleri de incelenir. Devletin çöküş çağında bile pasif kalmadığı ve haklarını korumak için uluslararası ve yerel anlamda da aktif olduğu ifade edilir. Afrika, bölgedeki sömürge yarışı, Bedevi aşiretler, Osmanlının buralara bakışı ilgilinizi çekiyorsa okuyabilirsiniz. Akademik bir çalışma.
MEHMET ALİ
Kitapkurdu
23.02.2021
Osmanlı Afrika'sına dair az bulunabilecek nitelikte bilgiler barındıran güzel bir kitap.
MCÇ
14.11.2020
Osmanlı ve Afrika politikası hakkında bir eser.
Basri Emmi
07.04.2020
Osmanlı'nın Libya, Çad ve diğer Afrika bölgeleriyle ve Senüsi tarikatıyla olan ilişkilerine dair tarih meraklılarının keyif alarak okuyabileceği bir kitap.
1ACCA1
Üstat
08.12.2018
Osmanlı İmparatorluğu'nun Afrika'daki faaliyetleri,eylemleri ve oluşumlarıyla ilgili nesnel bilgiler içeren konuya meraklı olanlar için tavsiye edilecek nitelikte bir kitap.