Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine (Karton Kapak)
Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine (Karton Kapak)

Kitapyurdu Fiyatı: 52,25TL

Ürüne Git
269Yorum
umena
Bilge
19.05.2026
stoa felsefesini sevdiğim için beğendiğim bir kitap marcus aurelius sevenler bu kitabıda severler
soner bal
Bilge
15.05.2026
iki bölümden oluşan bir eser. bir oturuşta bitirmiş olsamda bazı sayfalarını tekrar tekrar okuyorum iyi geliyor
Mertcan Silgan
Üstat
11.05.2026
ilk okuduğum felsefe kitabı
TDE Öğretmeni
Kitapkurdu
27.04.2026
Seneca'yı ilk kez okuyacağım, kitabın içeriğini okuyunca meraklandım.
Nursel Yılmaz
Kaşif
23.03.2026
Seneca bizlere biricik yaşamımızda unutmamız gereken güzel tavsiyelerde bulunmuş. altını çizdiğim çok fazla cümle vardı tavsiye ediyorum
Gökçe Erkeçeci
Üstat
04.02.2026
2000 yıl öncede insanoğlu aynı sorulara felsefik cevaplar aramış şimdi de arıyor ama insanlık hep mutsuz
Hüseyin KOL
Üstat
13.01.2026
İki bin yıl öncesinden bize seslenen samimi ve bir o doğru ses. Mutluluğun yolunun doğaya uygun, bir kentin insanı değil de bir dünya vatandaşı olarak yaşamak olduğunu söylüyor bize. doğayı katlettiğimiz, kaynakları kuruttuğumuz, iklim krizinden pandemiye kendi yarattığımız sorunlarla cebelleştiğimiz bir dünya...
Kitap Misafiri
Üstat
11.01.2026
“İnsanın olduğu yerde iyiliğe de yer vardır.” Mutlu yaşam ve yaşamın kısalığı üzerine asırlar önce yazılmış inanılması zor bir eser. Hayatta mutlu olmak için nelere dikkat etmemiz gerektiği, günümüzde sıkça dile getirilen “kaliteli vakit geçirmenin” ne olduğunu Seneca zaten bizlere anlatmış ve noktayı koymuş. “Herkes günün yorgunluğuyla yaşamında acele eder ve gelecek arzusuyla çabalar durur. Buna karşılık zamanını kendisi için kullanan insan her gününü son günü gibi düzenler yarını arzulamaz ve yarından da korkmaz.” Sayfalarca kişisel gelişim kitabı okumaya, saatlerce yaşam koçlarını dinlemene gerek yok, al bu cümleyi, döndür döndür oku. “Hazları uğraşa dönüştürenlerin boş vakti yoktur” Al bu cümleyi, okulların hepsine as. Eğitim öğretim zihniyetini özetleyen mükemmel bir cümle. Alıntı yazmaya devam edemem, kelime sayım sınırlı. Kısa bir kitap olduğuna bakmayın, günlerce okunması gereken, üzerine düşünülmesi şart olan, bir kez okunmayla sınırlı kalmayacak bir eser.
Kitap Misafiri
Üstat
11.01.2026
“İnsanın olduğu yerde iyiliğe de yer vardır.” Mutlu yaşam ve yaşamın kısalığı üzerine asırlar üzerine yazılmış inanılması zor bir eser. Hayatta mutlu olmak için nelere dikkat etmemiz gerektiği, günümüzde sıkça dile getirilen “kaliteli vakit geçirmenin” ne olduğunu Seneca zaten bizlere anlatmış ve noktayı koymuş. “Herkes günün yorgunluguyla yaşamında acele eder ve gelecek arzusuyla çabalar durur. Buna karşılık zamanını kendisi için kullanan insan her gününü son günü gibi düzenler yarın arzulamaz ve yarın da korkmaz.” Sayfalarca kişisel gelişim kitabı okumaya, saatlerce yaşam koçlarını dinlemene gerek yok, al bu cümleyi, döndür döndür oku. “Hazlara uğraşa dönüştürenlerin boş vakti yoktur” Al bu cümleyi, okulların hepsine as. Eğitim öğretim zihniyetini özetleyen mükemmel bir cümle. Alıntı yazmaya devam edemem, kelime sayım sınırlı. Kısa bir kitap olduğuna bakmayın günlerce okunması gereken, üzerine düşünülmesi şart olan, bir kez okunmayla sınırlı kalmayacak bir eser.
Murat Apaydın
Bilge
03.01.2026
Seneca yeni stoanın kurucularından.. Anlatımı, dilinin estetiği ve hayata bakış açıları ile gerçekten çok güzel ve doyurucu bir kitap biraz ince olsa da vardığı yer açısından, anlattığı insanlar ve toplumun en önemli insanlarının ve hatta bütün insanların düştüğü tuzakları ince bir dille anlatmış.. Kesinlikle okunmalı bile demiyorum.. Unutmayınız altını çizmekten yorgun düşebilirsiniz.. İyi okumalar..
by_fatih
Hezarfen
16.12.2025
Kısa yaşamımızda nasıl mutlu olacağımız sorusunu cevaplayan bir kitap.
Mehmet Doğru
Bilge
11.11.2025
Sağlam felsefi temeller üzerine mutluluğun formülünü oluşturmuş Seneca, güzel kitap
Sinan çeken
Üstat
15.10.2025
Çok çok kıymetli bir eser, muazzam dersler var...
Merve Ozsr
Kaşif
12.10.2025
güzel tavsiyeler olan iyi bir eser
Peri Sari
Kitapkurdu
19.09.2025
Mutlulukla ilgili binlerce yıldır yeni bir şey yazılmadığını da görmüş olduk.
Fadime Fidan
Kaşif
19.08.2025
"... herkes mutlu yaşamak ister, ancak yaşamı mutlu kılan şeyin ne olduğunu görmek konusunda zihinleri kördür." Kitap bu cümleyle başlıyor. Kitabın ilk kısmı Mutlu Yaşam Üzerine, ikinci kısmı Yaşamın Kısalığı üzerine. Keyifle okudum.
metinbilgin
Üstat
03.08.2025
Kitap iki kısımdan oluşmuştur. İlk kısımda mutlu bir yaşam kurmak için yapılması gerekenler, ikinci kısımda ise yaşamın kısalığı vurgulanmıştır. Yaşamda mutlu olabilmek için yapılması gerekenler, doğayla iç içe yaşam felsefesi stoacılığı anlatıyor. Ayrıca erdemlilik kavramları üzerinde de durulmuştur. İkinci kısımda ise hayatın kısalığı, para hırsının gereksizliğine değinilmiştir. Felsefi tarzda kitaplar okumayı sevenlere öneririm.
Ceren Yılmaz
Üstat
29.07.2025
Adından merak ederek aldım gerçek mutluluk nasıl bulunur ya da nedir
emreyunuss
Kitapkurdu
22.05.2025
Farkında olunarak okunursa hayat dersi veren bir kitap. Yüzlerce sene önce yazılmasına rağmen sanki hayatta kötülükler üzüntüler yaşam hiç değişmemiş gibi geliyor insana.
ahonourman
Bilge
18.05.2025
Çok fazla ders alınacak nasihat var,okunmalı.