Çelo
Çelo

Kitapyurdu Fiyatı: 218,66TL

Ürüne Git
26Yorum
Abbas Sayar yine döktürmüş. Muhtesem bir eser Çelo. Kimsesiz bir cocugun hak arama mücadelesi anlatılıyor. Cok begendim.
Anasiz, babasiz, Çelo, oku koruyan ninesi oldukten sonra amcasi, yengesi tarafindan olmesi istenen bir bozkir çocuğu. Koyden kacar lakin yine yillar sonra silaya doner. Hak arayisinda, kerzik'e olan sevdasindada oyunlara, ikiyüzlülükleri farkedemez. Sonu beni uzdu acikcasi .
yılkı atı'yla tanıştığım yazarın kitaplarını keyifle okuyorum.bu kitabı da çok güzel.
Çelo’da buldum kendimi
Gerçekten samimi ve sıcak anlatımıyla bozkırın insanını gözler öüne seren güzel bir kitap
Dünyada yapayalnız kalmış bir çocuğun hak arama mücadelesinin çarpıcı hikayesi. Anadolunun küçük bir köyünde geçen bir anlatı. İkiyüzlülük, çıkarcılık ve bunların yanında yarım kalmış bir aşk... Yazar dili çok etkikeyici kullanmış.
Çelo haksızlığa uğramış bir yaşam. Hakkını arama çabası
Harika bir köy romanı, kırık hayatlar, umutlar.. Bir hak arayışı ve sonunda olanlar kesinlikle okunmalı.
çaresiz bir çocuğun kendine bir hayat kurma çabası ve abbas sayar'ın anlatımı, dili etkileyici bir anadolu romanı ortaya çıkarmış.
Okuyunca içim daraldı, karamsarlığı yönünden biraz bunaltıcı bir eser.
Çok iyi olduğunu duydum ve öğrencilerime de okumak için okula aldık.
Okurken zorlandığım paragrafları vardı. Yazım dilinden değil keainlikle, anlatılan konunun ağırlığından. Yolda karşılaşsak yüzüne bakmayacağımız insanların ne hikayeleri varmış diye düşünüyoruz bir kez daha.
Çelo okunması gereken bir kitap
roman güzel ama çok fazla şive kullanmış o yüzden bazı yerleri anlamakta güçlük çektim açıkçası mesela iccecik :) ve romanı okuyunca insan diyor ki bu dünyada hep zulum varmışşş :(
Abbas Sayar'ın dili çok etkileyici
mücadeleye hem gülecek hem de üzüleceksiniz.
Romanda, küçük yaşta anne ve babasını kaybeden ve amcasının bakımına muhtaç olarak hayatını sürdüren bir çocuğun, büyüyüp bir delikanlı olduğunda babasından miras kalan toprağı amcasından almak için yaptıkları ve başından geçen olaylar, psikolojik ve sosyolojik tahliller boyutunda konu edilir. Roman kahramanı Çelo’nun hak arama iradesi içinde sürüklendiği çıkmaz yol gerçekçi bir anlatımla işlenerek, başarının ancak sağlam bir irade ile elde edilebileceğini bize göstermektedir.
Bu kitap yazarın okuduğum ikinci kitabı. Gayet güzel bir kitaptı. Beğendim.Son derece yalın ve akıcı. Okumanızı tavsiye ederim.
ezelden beri köyde yaşanan, güçlünün zayıfı ezdiği, haksızlığa uğrattığı ve mazlumun zalimden öcünü aldığı konusu içerikli. hemşehrim olduğu için okuyorum, daha önce okuduğum yılkıatı'nın bir alt versiyonu.
Köy üzerine yazılmış çok doğal bir eser.Abbas Sayar'in kalemi çok güçlü.
1 2