18Yorum
Murat GÖKÇEK
Kitapkurdu
Kuzgun şiiriyle ünlenen Adgar Allan Poe'den altı hikaye. Kitap, mükkemel bir görüntü, karizma ve kahramanlığın altında yatan ve kitaba ismini veren "Bitmiş Adam" hikayesiyle başlıyor ve yaşarken ölü olan yani "Nefesini Yitiren" bir adamla devam ediyor. Norveç'in sularında dünyanın en büyük girdabına kapılarak kurtulan bir adamın "Girdaba İniş" hikayesi oldukça heyecan verici olsa da kendisine hakaret eden arkadaşından bir şarap mahzeninde intikam alan bir adamın "Amontillado Fıçısı" hikayesi de oldukça kasvetli. Bence en gizemli hikaye, ailelerin kan davası belkide bir ruh göçünü anlatan "Metzengerstein" hikayesi oldu. Sevmediği karısının ölümüyle doğan ve annesine cok benzeyen, taparcasına sevdiğı kızını ironik bir şekilde kaybeden "Morella." Ve son hikaye "Dük De L'omelette". Birbirinden ilginç, sıra dışı, gizemli hikayeler.
lawyer90
Kitapkurdu
kısa bır öykü. begendim
Seyyid Battalgazi
Yazarın kısa hikaylerinden oluşan bir eser
AbdulkadirOcal
Güzel bir kitap. Kısa olduğu için bir çırpıda bitiyor
kitapbişeyi
Kitapkurdu
içindeki bazı öyküleri beğendim, okunsa da olur okunmasa da.
Emine SUMMAK
Kitapkurdu
İçinde birbirinden tamamen farklı ve inanılması biraz güç kısa hikayeler barındıran sıra dışı bir kitap. Önerebilirim.
LacrimaSky
Kitapkurdu
Yazarın çok farklı bir tarzı var, ama beğendim.
- Ali Emir -
Yazarın yedi kısa hikayesinden oluşan sakin kafayla okunması gereken ve hayal gücünün, betimlemenin doruklarından oluşan hikayelerinde -macabre- denilen ölüm anı ve ölüme götüren olayların betimlenmesinden oluşurken; ölülerin canlanması, insanın bir yapboz gibi parçalarının birleşip ruhunu oluşturması gibi değişik ve garip yorumlar üzerinden bazı bölümler yazılmış, intikam duygusu ile cinayet gibi korkunç betimleme ve maktul suçlu profili amontillado fıçısı adlı hikayede anlatılmış, maceraperest ruha sahip kişilerin başından geçen olayların anlatıldığı girdaba iniş hikayesi erken dönem ilk bilimkurgu ve uslamlama öykülerinden olup öykü içinde öykü perspektifine sahip ilk hikayelerden birisidir, ölüme yakın deneyim yine ön plandadır, onun dışında Metzengerstein ve Morella, reerkarnasyon üzerine yazılan ilk gotik hikayelerdendir, kötülüğün dönüp dolaşması, intikam, ruh iletişimi, mistitizm dorukları mevcuttur, son hikayesinde şeytanı yenmek ve kandırma üzerinden kara mizah yapılmaktadır.
batufra
içindeki hikâyelerin hiç birini beğenmedim
alacaklı patron
Toplu öyküleri gibi büyük bir kitabı yanımızda taşıyamıyoruz ama bu kısa basımlar sayesinde çantamızda bu eserleri taşıyıp okuyabiliyoruz.
dada
Kitapkurdu
Farklı birçok konunun yer aldığı güzel bir eser
HT TH
Kitapkurdu
bir günde zevkle okunacak güzel bir polisiye.
ea15
Morgue sokağı cinayetlerinden sonra okuduğum kitap. Beğendim, tavsiye ederim
nazmi tamer
Farklı bir kaç konu işlenmiş ama beğenmedim.
emekli1535
Çocukların da severek okuyacağı harika bir polisiye
kalmar22
güzel bir hikaye sıkılmadan okunabilecek türden
iincik
Kitapkurdu
harika bir hikaye çok beğendim
KY-1366256
Klasik bir Poe öyküsü daha. Zevkle okuyacaksınız. Mehmet Ali KILIÇ.