Osmanlı'nın Gizlenen İşgali 1909
Osmanlı'nın Gizlenen İşgali 1909

Kitapyurdu Fiyatı: 64,45TL

10Yorum
ne diyeyim bilemedim. İslam, Osmanlı neredeyse kimsenin umrunda değil gibi görünüyor. birkaç kişi çırpınsa da "trola bak trole" denip itibarsızlaştırılıyor. belki de bu bozuk sistemi tamir etmek zaman kaybından başka bir şey değil, inceldiği gibi kopması gerek. hatta olası savaşa da bu klavye delikanlıları gitsin, beğendikleri ve savundukları YENİ değerler onları kurtaracak mı görelim.
Farklı ve anlamlı bir kitap, düşündürücü...
Mutlaka okunmalı. Farklı bir yaklaşım
Burak Turna, bu eserde gazete küpürleri üzerinden sizi tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Akademik veya alaylı tarih anlayışında olmayan bir yöntem. Ancak, akışı ve bağlantıları ustaca kurmuş.
yazar, 1909 işgalini dönemin yabancı menşeili gazete küpurlerinden derleyerek analiz etmiş.
1909 yılında büyük imparatorluk başsız kaldı bu imparatorluğu başsız bırakan kimdi? Abdülhamid Han selanikte kimin konağında kaldı? içerisinde en büyük istihbarat kaynakları var onlar hangileri mi tabiki gazeteler!
yalandan da olsa farklı bi bakış açısı işte
herkes jön Türk diyor ama pavlusun askerleri makedon imro terör örgütü ve dönmelerden oluşan selanik komitesini söylemiyor.
Osmanlı' nın en büyük yıkımına sebep olan, Balkan ayaklanmasını detaylı ve şimdiye kadar bilmediğimiz bir açıdan ele alan kitap, o günün gazete manşetleriyle olayların sağlamasını yapıyor.Bilhassa tarihi birikimi olanın kolay anlayabileceği, fakat Balkanlar konusunda bilgi birikimi fazla olmayanların biraz zorlanabileceği bir kitap.Tavsiye kısmına gelirsek kesinlikle tavsiye ederim.
gerçekleri değil yalanları okumak isteyenler için güzel olabilir ayrıca soba tutuşturmak için ideal
KY-6753567 20 Eylül 2023
Soba tutuşturmak için böyle eserleri değil de daha sizden eserler seçmeniz uygun olacaktır.