7Yorum
Takibe aldığım bir yazar kendisi.
Masalsı bir gerçeklik oluşturmaya çalışmış ve öykülerde sıkça kendisi de yer alıyor öykücü olarak. Öykülerde sık sık yazarı görmek bana sevimli gelmedi. Beğendiğimi söyleyemeyeceğim
Recep Kayalı'yi Edebiyat Ortamı dergisindeki öyküleriyle tanıdım ve ordaki öykülerinin tadı damağımda kaldı. Elbette ki bütün hikayelerin güzel olması mümkün değildi bunu bilerek aldım. Değdi mi evet değdi.
Alın okuyun tereddütsüz. Hem dil şâhâne hem de hikâyeler.
Recep Kayalı gencecik bir öykücü. Ülkemizin en iyi genç öykü yazarlarından biri olduğunu düşünüyorum. Büyülü gerçekliği ve kara mizahı ayrı ayrı harmanlamış bu kitabında. Sıra dışı, daha önce okumadığınız türden öykülerle sıcacık sizi saran öyküleri bir araya getirmiş. Dili,üslubu ve anlattığı konular olarak ülke edebiyatı açısından umut verici. Çok keyif aldım
İki bölümde on yedi öykü. Kurgu ve anlatımı ilgi çekici öyküler. "Solucan Koşusu" ve "Oscar Goes to Yılmaz Abi" başlıklı öyküler çok güzel.
Kısa hikayelerden oluşan 'Dip' adlı eserini çok beğendiğim yazarın ikinci eserini de tereddütsüz aldım. Bu defa hikayeler daha uzun, yine bir önceki gibi metafor zengini ve edebi dili de ustaca. Bundan sonra R. Kayalı ne yazsa alır okurum.