İstiklal Harbimizde Enver Paşa ve İttihat ve Terakki Erkanı
İstiklal Harbimizde Enver Paşa ve İttihat ve Terakki Erkanı

Kitapyurdu Fiyatı: 246,68TL

Ürüne Git
31Yorum
alikms
Kitapkurdu
19.02.2024
Büyük bir komutanın bir başka büyük komutanı anlattığı harika bir eser tavsiye edebilirim
Nejat245
Kitapkurdu
24.11.2023
En başarılı baskı bu kanımca bu. Tavsiye ederim. Anlatılanları karşılaştırmalı okumak yararlı olacaktır.
yabgu03
Kitapkurdu
14.11.2023
Milli Mücadele ve İttihat ve terakki ile ilgili birinci elden kaynaktır.
Nurullah Yılmaz
16.08.2023
Beğenmedim. Yani kitapta bir konu bütünlüğü yok. Oysaki beklentim daha fazla idi
Engin  Çelik
05.06.2023
Kitabın dili ağır sürekleyici değil daha ağırdan götüren bir kitap bilginiz olsun.
KY-6594669
26.02.2023
karabekirin gözünden enver paşanın maceraları.
A Fuat
Üstat
24.11.2022
Çok şey öğrendiğim bir kitap. Karabekir Paşa yaşadıklarıyla ilgili sahip olduğu belgeleri saklamış ve hatıralarını bu belgelere dayandırarak kaleme almış. Ancak Yayınevinin kitabın basımıyla ilgili yer yer sıkıntıları var. Ama söz konusu Kazım Karabekir gibi Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli şahitlerinden birisi olması nedeniyle mutlaka okunmalı.
Özgür Yücel
26.05.2022
İçerik çok güzel ama Dili çok ağır neredeyse hiçbir sadeleştirme yapılmamış. Okuduğunu anlamadıktan sonra kitap ne kadar iyi olursa olsun bi önemi yok sanırım
kamil_rıdvan
Kitapkurdu
11.08.2021
Yayınevinin çoğu kitabı başarılı. Enver Paşayı kazım Karabekir bakış açısıyla okumak da güzel olacaktır
Mustafa Şenol
07.08.2021
Dili biraz ağır ama konuyla ilgiliyseniz paşanın gözünden kesinlikle okumalısınız.
Soyacantona
02.05.2021
İttihat Terakki ve Enver paşa ile ilgili doğru bir kitap bulmak gerçekten zordur şöyle ki bazı yazarlar yanlı bir anlatım bazı yazarlar ise düsmancasina bir tavırla kaleme alıyorlar. Kazım Karabekirin kaleminden çıkan bu kitabin önemli kısmı mektuplarla beraber olayları objektif olarak yansıtmasi.Kitabın çoğu kısmı mektuplardan oluşuyor ve yorumu adeta sizlere bırakıyor mektupları okurken adeta o dönemi yasarcasina bilinç altınızda kendiniz resmedebiliyorsunuz.Kitabin dili ise biraz ağır eski kelimeler çok fazla ama yanında anlamları verilmiş verilmese bile tahlil edilerek okunabilecek bir kitap zaten.Doneme ilgisi olanları tatmin edebilecek bir kitap öneririm ;)
omerksk1912
06.11.2020
Öncelikle kitabın üslubu ağır. Bol bol eski Türkçe kelimeler ve deyimler var. Bu kelimeler ve deyimler, karşımıza ilk çıktığı anda parantez içinde günümüzdeki karşılığı veriliyor. Ancak ilerleyen sayfalarda tekrar karşınıza çıktığında maalesef salt haliyle yer alıyor. Özellikle mektup kısımlarında tekrara düşmesi zaman zaman bayıyor. Bunun dışında, Kazım Karabekir'in 'Üç Paşa'ya dair oldukça sert eleştirileri ve kendince tespitleri var. Zaman zaman hazırlayan notları, mektuplardaki ve olaylardaki adı geçen kişilerle ilgili bilgi veriyor. Kazım Karabekir'in isimleri karıştırdığı bazen net bir şekilde görülüyor. Olayların nasıl bir şekilde ilerlediğini ve farklı açılardan tahlilini görmek için Nutuk ile eş zamanlı okuyabilirsiniz.
Muhammed Yılmaz
Kitapkurdu
29.10.2020
Dili azıcık ağır olsa da ilgilileri doyuracak bir kitap
Hayreddinnur
Kitapkurdu
09.10.2020
Karabekirin perspektifinden Enver paşa
YYesilyurt
21.07.2020
Bardakçı'nın Enver'inde Birincil Kaynak Olarak Kullandığı, Muazzam Bir Enver Paşa Kitabı. Milli Mücadele Döneminde Batuma Kadar Gelen Sakarya Muharebesinin Başarısız Olması Halinde Neler Yapmayı Planladığı Vs... Hepsini Öğrenebileceksiniz.
Habib Karayiğit
Kaşif
17.07.2020
Meclisteki ve firardaki İttihatçıların hırsları, zaafları, korkuları ve beklentieriyle resmedildiği, Rusya ve Ankara ilişkilerinin ağırlıkla ele alındığı bol vesikalı bir eser. Bazen Enver' e haksızlık yapılsa da nispeten tarafsız yazılmış.
Demir yayli
Kitapkurdu
06.04.2020
Enver paşayı farklı bir bakış açısıyla kaleme almış.
bekir yücel
17.03.2020
Kazım Karabekir Paşa'nın kaleminden okunmaya değer bir eser.
tarih_psikoloji_ogr
Kitapkurdu
07.03.2020
Kazım Karabekir’in gözünden Enver Paşa’yı tanımak isteyenlere tavsiye olunur.
fthusl
03.03.2020
Henüz okuma sansım olmadı fakat ilgi duyduğum ve merak ettiğim konular
1 2