Yeni Sömürgecilik Açısından Gıda Emperyalizmi
Yeni Sömürgecilik Açısından Gıda Emperyalizmi
18Yorum
maksimilyonus
Kitapkurdu
18.02.2022
Herkes okumalı, okutmalı,
talip_kaya
26.09.2020
tüm eğitimcilerin okuması gereken muazzam bi eser. ilk olması ile ayrıca ehemmiyetli
zeet
19.09.2020
Tarhana Osman lakaplı Nuri Koçtürk'ün vakti zamanında amerikan emperyalizmine karşı verdiği mücadele, gıda üzerinde dönen küresel oyunlar, okuyalım lütfen...
delimolla08
Kitapkurdu
15.04.2020
Namı diyar Tarhana Osman, benim gözümde Veteriner Hekim O.Nuri KOÇTÜRK . 60li yıllarda gıda üzerine oynan oyunlar neyse aynen devam ediyor.Diğer eserleri de yeniden basılmalı, ZMO teşekkürler.
Furkan Batak
22.03.2020
bilgilendirici bir kitap okunabilir
1aragorn1
Kitapkurdu
05.02.2020
Pek gündeme gelmeyen ama mutlaka irdelenmesi gereken bir konu.
KY-2666874
16.12.2019
Bayağı bilgilendirici bir kitap. Mutlaka okunmalı.
esoes26
Kitapkurdu
10.12.2019
Emperyalist ülkelerin baskıladığı ülkelerde vatansever ve aydın olmak bu kadar zor.
uğurlukız
23.10.2019
Benim gibi ne yediğinize ne içtiğinize kafayı taktıysanız bu kitap iyi bir yol gösterici olacaktır. Ülkenin gıda üretimininde bağımsız olması gerektiği ve sağlıklı gıdanın önemine dair.
Mmmd_
Kitapkurdu
22.10.2019
Giriş kısmında bu kadar güzel anlatılan gıda/tarım oyunlarının gelişme ve sonuç kısmında sürekli tekrara düşmesi nedeniyle kazanılan bilgilerden ziyade bir yerden sonra sıkıcı gelen değişik bir kitap.
semihoz60
16.10.2019
bilinclenmek için herkes okumali
chozkan
28.09.2019
1960 lı 1970 yıllara ait ülkemizin gıda politikalarınını eleştirdiği, eleştirmekle de haklı olduğu meşhur Tarhana Osman. Kitabı okurken acaba günümüzde gıda ile ilgili politikalarda bir düzelme yada bir gelişme olmuş mu diye çok karşılaştırma yaptım. Maalesef üzülerek gördüm ki bir arpa boyu yol gitmemişiz. Hala dışarıdan tarımsal ürün ithal ediyoruz, hala kişi başına tüketilen et ve tarım ürünleri miktarı istenilen seviyelerde değil, hala kıymetli ürünlerimiz (zeytin yağı fındık vb) gıda emperyalistlerinin spekülasyonlarının sonucu istenilen değer ve fiyatları yakalayamıyor. Bu kitabı mutlaka okumanız gerekir. Gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan yada gelişmemiş ülkelere uyguladıkları gıda politikalarıyla o ülke insanlarını nasıl sömürüyor hepsi anlatılıyor.
sefa1910
Kitapkurdu
26.09.2019
Çok faydalı bilgiler içeriyor. Kesinlikle okunmalı.
Ömer Ayhan
19.07.2019
Alaca yayınları sayesinde yeniden yayımlanan ve yapılanları bir kez daha görmemizi sağlayan güzel kitap
yabgu03
Kitapkurdu
05.07.2019
Günümüzün gıda sorununa ışık tutan insanımızın nasıl sağlıksız beslendiğinin ortaya çıkaran güzel bir bilimsel eser.
dimi dimi
30.06.2019
"Kral çıplak" diyen bir kitap okumanızı öneririm.
turkelli96
08.06.2019
Her bir Türk vatandaşının okuması gerektiğine inandığım bir kitap... Okuduktan sonra da çevrenizdekileri okuması için sıkıştırın. Teşekkür ederim.
adilk73
Kitapkurdu
03.06.2019
Eğer dünyada gıda sorunu yaşanıyorsa bunun da temel sebebi büyük emperyal güçlerdir. Ateşli silah yerine gıdayı silah olarak kullanıp, bu doğrultuda ülkeleri dizleri üzerine çökertip onları kul, köle olmasını sağlayanları göstermesi bakımından muhteşem bir kitap. Herkesin okuyup anlatması gereken bir kitap. Satır satır düşünülmesi ve bugüne bakılması gerekiyor. Eğer hayvancılık bitmişse ülkemizde bunun cevabı da 1966 yılında yazılmış ama hala sapasağlam dimdik ayakta duran bu kitapta yazıyor. Sadece o kadar da değil. Daha fazlası da var. Gıda diyerek geçilmemesi gerektiğini okudukça iyi anlatılıyor. Biz 2019 yılında bunu okurken Osman Nuri Koçtürk bunu 1960'lı yıllarda yazmış....O yüzden mutlaka alıp, okuyun.