Çingene (Günümüz Türkçesiyle)
Çingene (Günümüz Türkçesiyle)

Kitapyurdu Fiyatı: 52,25TL

Ürüne Git
178Yorum
Burcu Keskin
Bilge
06.05.2026
Kısa ve akıcı bir kitap arayanlar için Çingene iyi bir tercih. / 1887 Osmanlı Ahmet Mithat Efendi’nin geniş külliyatı içinde yer alan, Letâifi-i Rivâyât serisinin bir parçası olan bu eser, farklı dünyalara ait iki insanın hikâyesini anlatıyor. Soylu bir genç olan Şems Hikmet Bey’in bir çingene kıza olan aşkı üzerinden, sınıf farkları ve bu farkların insan hayatına etkileri etkileyici bir şekilde işleniyor. “Gereken eğitim verilirse bir çingene, soylu biri olabilir mi?” sorusu da okuru düşündürüyor. Hem sade dili hem de düşündüren konusu ile keyifle okunacak bir klasik.
nidaaa_
Bilge
24.04.2026
Toplumsal önyargıları sorgulayan önemli kitaplardan.
Vesiyle Nur Cevizci
Kitapkurdu
25.01.2026
Bir İstanbul beyfendisinin Ziba adlı çingene kızına olan aşkını anlatıyor kitap. Akıcı ve güzel bir kitaptı.
Leyla KORUN
Kaşif
07.10.2025
Çok Çok güzel bir kitap bu kitapla yazarla tanıştım. ve diğer kitaplarını da aldım henüz okumadım ama okuyacağım. bence okunmaya değer bir kitap
Nesibe Aslan Akın
Üstat
24.06.2025
Eserin hangi şahaneliğinden bahsetsem acaba? Dili, üslubu, konusu her şeyi ayrı ayrı çok iyi. Kesinlikle okumalısınız.
Gülnur Acarkan
25.06.2024
Bu tür eski romanların en güzel yanlarından biride istanbul'un yıllar önceki halinin eşsiz güzellikte olması ve anlatılması. Zengin bir ailenin oğlu Şems Hikmet beyin çingene bir genç kızı asil bir genç kıza çevirmek için verdiği gayretler ve zamanla aşka tutulup bunu açıklayamaması konu ediliyor.
Gulistan Gulmez
Kitapkurdu
06.02.2024
çok güzel görmesini bilene ogretici bir kitap
senasayın
09.11.2023
Yazarın okuduğum her kitabını çok beğendim. Bu kitabı da çok güzel. Çingene kızını hanımefendi olması için gösterilen çabanın hikayesi.
mis-limon
09.02.2023
klasiklerimizden yine mükemmel bir kitap okunmalı
kitap gurusu
Kitapkurdu
24.10.2022
hem duygusal hem düşündüren bir kitap.
naz_84
Kaşif
19.08.2022
Ahmet Mithat Efendi den yine ders niteliğinde güzel bir hikaye. Yazarın anlatım tarzını çok seviyorum. Konuyu kısa ama özlü anlatıyor. Okurken üzerinde düşünülecek sözler bırakıyor.
güneşli_günler
Kaşif
18.07.2022
Yazarla tanıştığım harika bir kitaptı.
ALİ KOHEN
21.04.2022
Ahmet Mithat Efendi'nin kitaplarını çok seviyorum. Mutlaka okuyunuz!
ayğız
Kitapkurdu
03.04.2022
her dönemin ötekileştirme probleminin 100 yıl önceki hikayesi
busolingo
28.03.2022
yazı makinesi yazdıkça yazmış ne de güzel yazmış klasiklere alınan tüm eserlerini keyifle okudum
İbrahim Şahin
Kitapkurdu
25.03.2022
Çok güzel bir hikaye. Yazarın tüm diğer eserleri gibi bu da harika.
Mustafa Döner
23.03.2022
Yorumlardan okuduğum kadarıyla güzel bir kitaba benziyor. Okuma Listemde.
şuraa
09.01.2022
Çok güzel bir kilasik. Mutlaka kütüphanenizde yer almalı...
Vahap Tuğba Çanak
Bilge
27.12.2021
Yazarın seçtiği konu ve anlatım çok güzeldi.İnsan şevkle okuyor bir çırpıda bitti zaten, sonu hüzünlü olsa da ben çok zevk aldım.
okur_turker
Kitapkurdu
20.12.2021
Türk klasiklerinin en iyilerinden