Artık Huzur Yok
Artık Huzur Yok

Kitapyurdu Fiyatı: 169,40TL

Ürüne Git
13Yorum
Bilal Kartal
Kitapkurdu
Nijeryalı yazar Chinua Achebe'nin 1960 yılında yazmış olduğu Artık Huzur Yok isimli romanı, Doğu Nijerya'daki Umuofia isimli bir İgbo köyünde doğan Obi Okonkwo'nun İngiltere'de aldığı üniversite eğitiminden sonra ülkesine dönmesini ve devlet memuru olarak işe başlamasından sonra başından geçen olayları anlatıyor.Obi Okonkwo her ne kadar karşısında rüşvetçi ve yozlaşmış bir yönetim bulsa da ideallerine bağlı bir genç olarak bütün rüşvetleri reddetmeye hazırdır. Ancak hesaplanamayan bazı olaylar, Obi Okonkwo için yeni bir hayatın başlangıcı olacak niteliktedir. Yazar Chinua Achebe'nin İgbo kültürüne ait halk hikâyelerini ve özdeyişlerini sıkça kullandığı bu eser, biz okuyuculara farklı bir kültürle karşılaşmanın mutluluğunu yaşatıyor.Toplam 176 sayfadan oluşan roman, Batı ve geleneksel Afrika değerlerinin çatışmasını, sömürge dönemini, Hıristiyanlık etkisini ve İgbo kültürünü akıcı ve kurgusal bir dille okuyucunun önüne sunuyor.Er ya da geç bu kitabı kütüphanenizde misafir edin, derim.
Cihan Turan
Kitapkurdu
nijeryanın sömürü düzeni içinde yetişmiş kuşaklarının sorunlarını ele alıyor. nijerya için bir geçis dönemi.
Halil Onal
bir konfersnta tavsiye üzerine aldım
DERYA KOÇAK
Kaşif
Devam okumaya bu ikincisi sizi eseri ediyor elinden bırakamıyor insan
hacer007
Kitapkurdu
Serinin ikinci kitabı olan bu kitap Afrika edebiyatına dair okuma yapmak isteyenlerin hoşuna gidecek bir eser. Birinci kitabı daha çok beğenmiştim ama.
Burçin Özcan
Bilge
İlki kadar akıcı olmasa da Afrika'da ki yaşamı anlamak sömürgeciliğin getirdiği değişiklikleri ve hayatı nasıl etkilediğini öğrenmek için iyi bir kaynak
Behiç İrsen
Afrikayı önce tanımak sonra olay kurgusu ile kavrulmak bunun yanında,kendimizi anlatılanların içinde bulmak ,burada ( Kültürün insan üzerindeki etkisini ve doğurduğu kuşak çatışmasını aktaran eser serinin ikinci kitabı.
hatice çolak
Kaşif
Serinin ikinci kitabı ilki kadar iyiyse severek okuyacaksınız
ismail öz
Chinua Achebe' nin üçlü serisinden. Farklı kültürel yapılar ile tanışmak için güzel bir eser.
Pops Maellard
Bilge
Üçlemenin ikinci kitabı bu ana kadar bu yazarı neden duymadım anlamış değilim ilki kadar olmasa da bu kitap ta çok güzel sıra üçüncüde
yalnızokur_
Üçlemenin ikinci kitabı.Severek okudum.Sıra üçüncüsünde.
Çaho
Üçlemenin ilk kitabını okuduğumda bu zamana kadar bu kitabı neden duymadım ve okumadım diyerek şaşkınlık içindeydim. Bu kitabını bitirdiğimde ise ilk kitabı kadar etkilenmesem de ilk kitabı muhteşemliğinden kaynaklı olduğunu biliyorum. Bu kitap tek başına ele alındığında çok başarılı bir eser.
Okan Sen
Kaşif
Afrika üçlemesinin ikinci kitabında Achebe beyaz adamdan nefret eden ancak ona benzemeye çabalayan igboların çelişkisini kendi yerel kültürü ile Avrupada almış olduğu eğitim nedeniyle arafta kalan idealist bir igbonun yaşamı üzerinden kısa ve yalın olarak net bir şekilde anlatıyor.Kültürün insan üzerindeki etkisi ve kuşak çatışmaları temelinde şekillenen kitap vermek istediği mesajı sade üslubu ile okuyucuyu yormadan verebilme başarısını gösteriyor.