40Yorum
hayal ve gercek
Üstat
14.02.2025
Harun, haydi eve gel, dışarıda kurşun yağıyor." Bundan daha ağır bir alıntı bulamazdım sanırım diye düşünürken altını çizdiğim "Yugoslav Edebiyatı profesörü Vojislav Maksimoviç, bir Müslüman'ın kesik başını futbol topu yapmıştı. Bu yüzden insanlar hakkında hiçbir beklentim kalmadı. Bu yüzden İsa'yı çarmıha germeyecek hiçbir millet olduğunu sanmıyorum..."  satırları görüyorum Şiir, anı, hikaye, günlük, hepsinin bir kitapta toplandığı kısacık ama sarsıcı bir eser Saraybosna Blues . Savaşın başladığı yıllarda Bosna dan gitmek yerine, şehirde kalmayı tercih eden Semezdin Mehmedinoviç in müthiş gözlemleri, hissettikleri....  Yakın tarihte yıkıcı bir savaş yasamış Bosna yı hissetmek için mutlaka ama mutlaka okunmalı..!
Pınar Zengin
Kaşif
04.10.2022
bosna savaşiyla ilgili guzel bie eser. yakin tarihle ilgili kitaplari okumayi seven varsa kacirmasin. her kitaplikra bulunmasi tavsiyem olan kitaplardan biri.
BAŞKAN
Üstat
06.08.2022
yazar kıymetli bir insan, eseride bir o kadar seçkin...
göçebe1
15.12.2021
bosna'ya giderken yanıma bir kitap alayım diye kutuları karıştırdım ve en iyi seçenek elbette bu oldu. kitapta bahsedilen caddelerde yürürken ve şehrin havasını solurken her cümle daha bir anlamlı oldu sanki. herhangi başka bir yerde okusam bu kadar etkilenir miydim bilmiyorum. anlatımların canlılığı acının hep taze kalacağını düşündürüyor, şiirler zaten muhteşem. tekrar tekrar bosna'ya gidip tekrar tekrar okunası.
KY-3742382
KY-3742382 22 Ocak 2022
Ketebe yayınlarının çevirisini önerir misiniz
lilarab
Bilge
01.11.2021
Ketebe çok değerli kitaplar çıkarıyor.
hiç
Kitapkurdu
23.09.2021
saraybosna ve unutulmayacak hikâyeler...
olovo
17.08.2021
bir boşnak olarak bosna ile yazılmış tüm kitapları okumayı çok seviyorum umarım bununla daha farklı duyguların tadına da varabilirim
abdullahzks
24.07.2021
Çok sevdim. Özellikle bir yarınız Bosna'dan gelmiş ise kitabı okurken içinizde oluşacak duyguların ve aklımızda oluşan düşüncelerin tarifi zor.
mskaraca
Kitapkurdu
13.05.2021
Mutlaka okunması gerekli bir kitap . Tavsiye edilir
Fire19
Kitapkurdu
12.05.2021
Biraz sıkıcı ama güzel kitap
KY-1709220
15.03.2021
biraz monoton bir kitap
Muhammed Fuat Baydaroğlu
Kitapkurdu
Balkan serisinin yanında bunu da almanızı öneririm
Ebrar AA
02.02.2021
savaşları televizyondan basın, kameraman bize ne yansıttığıysa o şekilde öğreniyor, haber alıyoruz. Ancak bu kitap kameramanın çektiklerini izler gibi değil de bizzat kameramanın kendisiymişim gibi görmemi sağladı savaşı.Tek solukta değil de ara ara okunabilen bir kitap dili sade ama anlattıkları ağır acı.
nsedef
Kitapkurdu
06.12.2020
"Harun, haydi eve gel, dışarda kurşun yağıyor." Saraybosna savaşının acılarını akıcı bir şiirsellikle anlatan güzel bir kitap.
RÜYANAZ
Kitapkurdu
05.12.2020
sevdiğim bir yazarın önerisiyle almıştım. iyi ki de almışım. okurken insanı vuruyor hem yaşanılanlar hem de dil olarak.
mhmtalialtngk
02.12.2020
Saraybosna da yaşanan trajediyi daha iyi anlatan kitapları okumasaydım belki bu kitabı övebilirdim ama kısaca beklentimi karşılamadı
Semra Gençay
19.11.2020
Bosna'nın içinden küçük hikayevari yazılar, detaylar, incelemeler.
Alejandro10
Üstat
23.10.2020
Çok sarsıcı, etkileyici bir kitap.
KY-2948623
21.10.2020
Bosna savaşıyla ilgili insanı sarsan bir kitap.
Mevanur  Karaaslan
Bilge
15.10.2020
bu kadarı da yaşanmamıştır dediğim çoğu şeyin aslında nasıl yaşandığını anlatıyor. ne çok acı varmış
1 2