Kan Kırmızı Karlar & Stalingrad'dan Teslimiyete Bir Alman Makineli Tüfek Nişancısının Anıları
Kan Kırmızı Karlar & Stalingrad'dan Teslimiyete Bir Alman Makineli Tüfek Nişancısının Anıları

Kitapyurdu Fiyatı: 287,38TL

Ürüne Git
82Yorum
Odinin Kankası
Kitapkurdu
05.02.2023
Gunter K. Koschorrek birçok dönem anı - anlatısının aksine, edebi ya da felsefi olmaya çalışmıyor, Kitabın diğer bir çok anı - anlatı kitaplarından şöyle önemli bir farkı var. Bu anlatılarda yüksek rütbeler yok, Nazi partisi ve nazi subaylar yok, büyük strateji ve taktikler tartışılmıyor. Tanık olduğu veya yaşadıklarını kendi cephesinden neden ve sonuçlarını dahil etmeden sadece o an ile anlatıyor. Sonuç olarak, savaş karşıtı beylik lafların olmadığı, edebiyat ya da felsefe yapmak gibi bir kaygısı olmayan bir okumaydı.
Yasin Özbakır
Kitapkurdu
15.02.2025
Gunter Koschorrek bize Kan Kırmızı Karlar kitabında savaştan ve savaş psikolojisinden (objektif bir şekilde) iyi bir şekilde bahsetmiş. Kitabı okurken cidden büyük bir zevk duydum. 2. Dünya Savaşı meraklılarının okuması gereken bir başka kitap. 2. Dünya Savaşı'na dair güvenilir bir kaynak olarak kullanabileceğiniz bir eser. (ki zaten bu hususu Gunter Koschorrek kitabın giriş bölümünde bahsediyor. "... Bizzat yaşadığım unutulmaz tecrübelerin, izlenimlerimin ve fikirlerimin tasvirlerini içeren bu kitap güvenilir bir kaynaktır...") Başka bir şey daha diyecek olursam kitapta anlatılan olaylar çok güzel bir dille anlatılmış. Ancak kitapta canımı sıkan bir şey Erwin Bartmann'ın "Vatan ve Führer" kitabından farklı olarak savaştan önceki hayatına değinmemiş yani kitap 1942'den başlıyor. Keşke Gunter Koschorrek savaştan önceki hayatından da bahsetseymiş eğer öyle olsaydı bence daha güzel bir eser olacaktı. İyisiyle kötüsüyle güzel bir kitaptı herkese öneririm ve iyi okumalar dilerim.
Can Ocak
Kaşif
01.04.2025
WW2 dönemindeki Alman askerlinin neler yaşadığını, savaşın acı yüzünü, Rus cephesinin bir ileri bir geri nasıl gittiğini anlatan, hayatta kalmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlatıyor.
Burak Osman AYAN
Kitapkurdu
06.02.2025
"Savaş" nedir? Öğrenmek isteyenlere..
atakan buz
Bilge
03.02.2025
Woina kaput! Sevaşın bir müddet sonra ideolojiden çıkarak hayatta kalma mücadelesine dönüştüğünü gözler önüne seren güzel bir eser. Okurken kendinizi adeta kendinizi cephede hissediyorsunuz, T34 ler sanki sizin üzerinize hücum ediyor. Anı tarzında kitap sevenlere tavsiye ederim.
Kurt S
Bilge
14.01.2025
Dönemin yaşanan olaylarını cephede yer alan bir askerin gözleriyle görme fırsatı sağlıyor.
Fatih Çelik
Kitapkurdu
23.12.2024
Çok beğendim. Yazar yaşadığı her şeyi objektif bir şekilde ele almış ve savaş durumunu tarafsız bir şekilde değerlendirmiş. Bazı yerlerde heyecan yükseliyor ve elinizden bırakamıyorsunuz.
Göktürk1283
Kitapkurdu
21.12.2024
Çok sürükleyici bir kitap, başına oturunca bitiveriyor. Sizi adeta içine çekiyor. Konunun meraklılarına tavsiye ederim.
Caner YOLAGEL
13.09.2024
Bir solukta okudum. 2. Dünya savaşı adına çok güzel bir eser.
M.Murat AYKAM
Kaşif
01.09.2024
Bir solukta okudum bitti...Sade ve süslemeden uzak isin ruhunu net bicimde anlatmis. 2.harbin insanlık icin ne kadar yıkıcı oldugunu anliyorsunuz..Genel olarak savasin aci yuzu yikimlar....kesinlikle okunmali ve bu tur kitaplar savaşa neden karşı durdugumuzunda canlı örnekleri bence....Yayınevi ve Koschorrek' e tesekkurler.....
Gülşen Gül
22.08.2024
Diyecek bir şey yok kesinlikle okuyun.
UFUK EROK
21.08.2024
Bu adam Doğu Cephesi'nde savaşan genç bir Alman'dı.Ağır makineli tüfekçiydi ve savaşta yedi kez yaralandı.Doğu Cephesi'ndeki yoğun çatışmaların zirvesindeydi.Nasıl hayatta kaldığından emin değil ve bunu Tanrı'nın iradesine bağlıyor.Doğu cephesindeki şiddetli çatışmaları ve her iki taraftaki zulmü ilk elden gördü.Rus ordusuyla yüzleşirken soğuğu,neredeyse açlıktan ölmeyi ve cephanesinin azaldığını anlatıyor.Rus subayların geri çekildikleri için kendi adamlarını vurduklarına ve cephedeki diğer birçok dehşete tanık olmuş.İyi yazılmış ve kesinlikle okumaya değer.
sprmt
Kitapkurdu
06.08.2024
Sade ve akıcı anlatımıyla roman tadında güzel bir hatırat.
Volkan Yılmaz
Kitapkurdu
15.01.2024
2. Dünya savaşı adına çok güzel bir eser. Dili çok sade ve anlatımı çok güzel. Konuya ilgi duyuyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
Lissabon
11.01.2024
KRONİK yayınlarından daha güzel bir kitap. Savaşın diğer tarafındakı birinin neler yaşadğını bilmek ilginç deneyim.
oguzhanmemis
Kitapkurdu
23.12.2023
Koschorrek'in anıları WW2 kitapları arasında en akıcı olanlarından birisi. Kaçırılmamalı
josh-smith
09.12.2023
Bir Wehrmacht makinalı tüfek nişancısının doğu cephesindeki anılarını akıcı bir dille anlatan adrenalin dolu bir eser..
Prolotus
08.04.2023
Kitap cephe hattında görev yapan sıradan bir askerin yaşadıklarını okura çok iyi aktarıyor. Dil akıcı.
Onur Biçer
Kitapkurdu
08.03.2023
2. Dünya Savaşı anılarına bir yeni kitap daha eklendi. Severek okuyacağımı düşünüyorum.
Armağan Güvercin
07.01.2023
Kronik yayınlarının bir dönem eseri daha. Kesinlikle alın.