Katy Ne Yaptı?
Katy Ne Yaptı?

Kitapyurdu Fiyatı: 136,00TL

Ürüne Git
6Yorum
Ahmet Veske
Kitapkurdu
30.09.2021
“Dönüp bakınca gülümseyin, bugün benim burada gülümsediğim gibi.”
Kenarda kalmış, mütevazı, gösterişsiz ama elinize geçtiğinde, bakalım neler varmış içinde deyip elinizden bırakamadığınız çok hoş kitaplar vardır. Benim içinde “Katy Ne Yaptı?” adlı roman böyle oldu diyebilirim. Romanın yazarının gerçek adı Sarah Chauncey Woolsey. Fakat kitaplarını Susan Coolidge takma adıyla yazdığını öğreniyoruz. Editörünün (ki aynı zamanda “Küçük Kadınlar” adlı kitabıyla büyük başarı elde eden Louis M Alcott'un da editörü.) yönlendirmesiyle giriştiği aile romanı denemesi sonucunda “Katy” serisi meydana geliyor. Roman karakterlerinin kendi ailesinin fertleriyle örtüştüğünü kitabı okumaya başladığınızda hissediyorsunuz. Roman Carr ailesini anlatıyor. Baba Doktor. Dördü kız, ikisi erkek altı çocuklu bir aile. Anneleri ailenin en küçüğü bebekken vefat etmiş. Babalarının kardeşi yani halaları bakımlarını üstlenmiş ve çocuklar O’nu annelerinin yerine koymuşlar. ‘İzzie Hala’ yaşamlarının ayrılmaz parçası. Katy ailenin en büyük çocuğu. Roman bu aile bireyleri, okul hayatları, komşu çocukları ve bence çok güzel bir örnek kişilik, öğütleriyle dikkatimi çeken kuzenleri Helen ile zenginleşiyor. İnsani, ahlaki, paylaşımcı, kardeşler arası içten ve çok hoş ilişkiler… Okuduğunuzda sizlerin yani ebeveynlerin yanı sıra özellikle Ortaöğrenim öğrencilerine rahatlıkla önerebilirim; romantik fakat bir o kadar öğütleriyle çok hoş bir roman. Örnek verecek olursam: “Ders çalışmak bahçede çalışmak gibidir, ektiklerin öyle kolayca büyümez. Yetiştirdiğin her çiçek senin bir zaferin olur ve emek vermediğin diğer çiçeklere göre ona daha çok değer verirsin (s.116).” Sevinçler, hüzünler, paylaşımlar, acılar, ümitler, kederler, kaybedişler, kazanımlar hayatın içinden bir romanda buluşarak “Katy Ne Yaptı?”yı bize kazandırmış. Hepinize “Evinizin Kalbi” olmanız dileğiyle… İyi okumalar.
Hüseyin Derya Keçici
Kitapkurdu
Umudun adı: Katy
"Katy Ne Yaptı?", çocuklar için tasarlanmış ancak yetişkinlerinde okuyabileceği, kendisinden sonra yazılacak olan kitaplara ışık olmuş bir roman. Ana karakteri "Katy" adında henüz 12 yaşında bir kız çocuğu. Carr ailesinin 6 çocuğundan en büyük olanı. Annesi ölünce kardeşlerine ablalığı vazife ediniyor. Fazlasıyla hayalperest ve yeterince uçarı bir karakter. Kalbi ise tertemiz. Katy birgün salıncaktan düşüyor ve artık bir müddet yürüyemeyeceğini öğreniyor. Bu durum onun yaşındaki biri için katlanılamaz bir şey olsa da özellikle yatalak olan kuzeni "Helen" in ona verdiği hayat tavsiyeleri, güçlü bir kimlik olan Katy'yi dönüştürmeye başlıyor. Yattığı yerden de hayata katılabileceğini ve umudun asla tükenmez bir his olduğunu öğreniyor. Ve Katy bedenindeki olgulara rağmen hislerindeki algılarla başta kendini sonra ev halkını dönüştürüyor... Kitap ergenliğe doğru yol alan gençler için oldukça motive edici bir metne sahip. Hikayeler bölümlere ayrılmış ve her bölüm diğerinin devamı niteliğinde. Katy'yi ve ondaki gücü çok seveceksiniz. Ebeveynlerin çocukları için okuması ve okutturması gereken bir metin olduğunu düşünüyorum.
Eugénie Grandet
Kitapkurdu
04.04.2024
Yetişkinlerin karmaşık dünyasını anlatan romanlardan sonra nefes almak için okunabilecek türden olan bu eser, Küçük Kadınlar ve Pollyanna havası taşıyor ve yaramaz bir kız çocuğu olan Katy'nin olgunlaşma sürecini anlatıyor. İki erkek ve üç kızdan oluşan altı kardeş, anneleri öldükten sonra onların sorumluluğunu üstlenen İzzie Hala ve işi gereği evde çok fazla zaman geçiremeyen doktor babaları ile yaşıyor. En büyükleri Katy on iki yaşında. Annelerinin ölürken kardeşlerini emanet ettiği Katy, ağır bir sorumluluk üstlenecek kadar olgun değil. O da kardeşleri gibi bütün gün yaramazlık yapmanın ve oyun oynamanın peşinde. Ta ki o talihsiz kaza başına gelene kadar. Kazadan sonra Katy için zor ve öğretici bir süreç başlıyor. Acıların insanı olumlu yönde değiştirebileceğini, umutsuz durumlarda insanın pes etmemesi gerektiğini aşılıyor eser. Sıcak ve dokunaklı bir manzara çiziyor okurken, kitabın yarattığı dünya keyifliydi.
aysınım
Üstat
22.09.2024
Cok bilinen bir kitap degil, eski tarzda yazilmis kitaplara benziyor ama sevdim(13 yaş)
seyasen
Hezarfen
23.04.2021
BİR ZAMANLARIN KLASİKLAŞMİŞ OLAN BİR KİTAP SALTOKUR TARAFINDAN YENİDEN TÜRKÇEYE KAZANDIRILMIŞ. TEŞEKKÜR EDERİM. ANLATIMI GÜZEL. TAVSİYE EDERİM.
KY-3230158
25.09.2020
Okuduğum en tatlı kitplardan biri. Haylaz ve tatlı bir kızın nasıl olgunlaştığını anlatıyor. Heidi ve Yeşilin kızı anne havası var kitapta. Okurken içiniz ısınacak