Yüzüklerin Efendisi (1-2-3 Cilt) /Yüzük Kardeşliği/İki Kule/Kralın Dönüşü Hakkındaki Yorumlar

Gürhan Ziya Bostancı 27.11.2002
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Bence bu kitabı zevk alarak okumak için öncelikle fantazi olaylara romanlara ilgi sonra da Tolkien'in sınır tanımayan ortam betimlemelerini kafada canlandırmak gerekir. Bu iki özellik bir araya geldiyse Tolkien'in bu üçlemesi sizi mükemmel bir dünyaya sürükleyecektir.
Yanıtla
42
7
Destekliyorum 
Bildir
ela 13.03.2002
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
öncelikle kitap çok sürükleyici diyebilirim. aynı zamanda hayal dünyasına ait bir roman.okurken kendimi orada ve o olayları yaşayan kahramanlar gibi hissettim.fakat kitapta hobbitler ve elfler hakında birçok bilgi olmasına rağmen, orklar ve troller hakkında hiçbirbilgi yok. bu da olayları gözümüzün önünde canlandırmamızı zorlaştırmakta.buna karşın kitabın şahane özellikleri bu küçük ayrıntıları kapatıyor.macera ve bilimkurgu kitablarını sevenlere öncelikle tavsiye edebileceğim bir roman. sıkıcı bir yönü de yok her bölümü sürükleyici ve heyecanlı.herkese bu kitabı okumasını tavsiye ediyor bol kitaplı günler diliyorum.
Yanıtla
21
3
Destekliyorum 
Bildir
Tek bir kelime ile özetlemek istiyorum. BAŞYAPIT !
Yanıtla
2
1
Destekliyorum 
Bildir
deniz akarsu
20.10.2016
Defalarca okumaktan sıkılmayacağım bir kitap. Arşivlik bir kült şaheser. Gerçek dünyanın hengamesinden Tolkien'in ömrünce kurduğu bu teferruatlı ve inandırıcı hayali aleme kaçıyorum ara sıra... Bütün Tolkien hayranları gibi... Herkes bir gün okuyacak :)
Yanıtla
8
2
Destekliyorum 
Bildir
CGnay
25.09.2016
Harika bir eser yazılar biraz küçük ama onun dışında muhteşem bir kitap.filminin baya fazlası var alıp okuyun.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
Fantastik dünyanın şaheserlerinden biridir.
Yanıtla
3
1
Destekliyorum 
Bildir
Liediey 03.08.2014
Fimlerini izleyip. Amannnnn filmlerini izledim nasıl olsa kitabına ne gerek var diyen insanların gözüne gözüne sokulması gereken bir seri. O kadar mükemmel işlenen bir kurgu bir olay örgüsü bu kadar fazla tat veren bir ütopik orta çağ dünyası serisi.
Yanıtla
9
1
Destekliyorum 
Bildir
d4rkness 04.10.2013
Yüzüklerin Efendisi söz konusu olunca dünya ikiye ayrılır. Yüzüklerin Efendisini okumuş olanlar ve okuyacak olanlar.

Fırsat buldukça tolkienin yarattığı bu orta dünyada kayboluyorum. Böyle bir eser anca Tolkien'in kaleminden çıkar ve geleceğe örnek olabilirdi ve oldu da. Böyle güzel bir eseri yazan Tolkien,seriyi beyaz perdeye aktaran Peter Jackson'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ve ben de artık kitabı okuyanların tarafındayım.
Yanıtla
8
2
Destekliyorum 
Bildir
duygum05 18.05.2012
Filmi gibi kitabı da gerçekten mükemmel, fantastik türde kitap sevenlerin ellerinden bırakamayacakları bir başyapıt bence...
Yanıtla
4
2
Destekliyorum 
Bildir
Ayşe Karahan 09.07.2011
bu kitap tek kelimeyle mükemmel. filmi izledikten sonra bile okuyabilirsiniz çünkü filmde kitaptaki gibi detaya inilmemiş. şiddetle tavsiye ediyorum.
Yanıtla
5
0
Destekliyorum 
Bildir
Kesinlikle okunması gereken bir set, ve filmdeki gibi değil, daha detaya inilmiş. Tavsiye edilebilecek bir eser.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
zekiye.. 03.11.2006
Ben Yüzüklerin Efendisi'nin kitabını okumadan filmini seyrettim. Ve hiççç hoşlanmadım. Yorumlara baktığımda ise olumsuz bir cümle okumak çok zor kitap hakkında. Ben inanıyorumki eğer bu kitabı okusaydım filminden önce, filmi bile bana süper güzel gelecekti. Filmleri çekilmiş kitapların öncelikle kitabını okuyu daha sonra filmini seyretmek gerekiyor bence. ..
Yanıtla
6
16
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
çağanoz 19.10.2005
Tolkien çağının eleştirmenlerince 'kaçış edebiyatı' yapıyor olmakla suçlansa da ömrünü harcadığı yepyeni bir türe babalık etti. Fantastik edebiyat. Üklemize oldukça geç gelen bu tür, 68 kuşağını yollara döküp 'Gandalf başbakan', 'Frodo yaşıyor' gibi söylemlerde bulunmalarına neden oldu.
Neydi bu Orta-Dünya sevgisi? Bu yaşadığımız dünyadan çok mu iyiydi, hiç kötülük yok muydu orda? Hayır, elbette ki bu doğru değil. Troller, Orklar, Uruk-hai ler var. Ancak farklı olan yüce bir amaç uğruna kendini adayıp feda edebilme, hala önemini korumakta olan gurur, şeref gibi kavramlar var.
Birbirinden çok farklı ırkların yaşadığı bir dünyada, kötülüğe karşı verilen savaşta birleşmiş bir kardeşlik var.
İnsanları yavan ve basit dünyalarının içinde kendilerini önemli hissettirebilecek bir dünya.
Bir gerçek hikayeler vardır bir de gerçek olması gerekenler. LOTR kesinlikle ikinci grupta.
Yanıtla
16
2
Destekliyorum 
Bildir
nurkodaz 14.05.2005
kitabı ilk elime aldığımda çok sıkıcı geliyordu okumak, tabi oz amanlarda filmi daha yoktu. ama biraz daha okuyunca artık gündüzler ve geceler benim için birbirine girmişti. ne yapıp edip kitabı hemen okuyup diğerine geçmeliydim .nasıl okuyup bitirdiğimi bile hissetmesemde kitaptaki kurgu beni kendi içine çekmişti. ben bazen frodonun bazende aragornun yanındaydım, onlar bilmiyordu ama birlikte yaşıyorduk macerayı. size tavsiyem kitabı üçlü set halinde almanız. ve hala okumadıysanız bu edebiyat harikasıyla mutlaka tanışın. ve sakın şunu yapmayın; filmi izledim kitaba ne gerek var demiyorsunuz yoksa hem kitabın hem de filmin tadı kaçar.
Yanıtla
14
1
Destekliyorum 
Bildir
q6Lii 12.11.2004
benim bilim-kurgu romanlarına ilgimin artmasını sağlayan bu kitap,gerçekten büyüleyici.akıcı dil, mükemmel bir konu. tasvirler başarılı, sade ve sürükleyici anlatım.tolkien'den daha fazla ne istenilebilir ki...

kitabı okuyacak olanlara bir tavsiyem var:eğer yüzüklerin efendisi'ni okuyacaksanız lütfen ama lütfen genişletilmiş tek cilt alarak okuyunuz.çünkü ayrı ayrı alacak olursanız,ilk ciltte aradığınızı bulamazsınız.böylece ikinciyi okumaya hevesiniz kalmaz.
tavsiyemi lütfen dikkate alınız.
saygılar...
Yanıtla
8
1
Destekliyorum 
Bildir
titanics 09.01.2004
Kitap gerçekten masal dünyasına açılan bir kapı gibi.Kitap son derece sürükleyici,akıcı bir anlatım özelliği ve heyecanlandırıcı bir yapıya sahip.Filmi 3 bölümden oluştu şimdiye kadar. Hepsinide izledim ama kitap filme göre daha geniş kapsamlı.Kitap mutlaka okunmalı, filmi mutlaka seyredilmeli tek kelimeyle süper.
Yanıtla
8
2
Destekliyorum 
Bildir
Mert Esemenli 25.05.2003
Bİr insanın daha güzel bir kitap yazmasını ve daha yaratıcı olmasını bekleyemezsiniz.Hayatım boyunca okuduğum ve okuyacağım en güzel kitap olduğunu düşünüyorum
Yanıtla
3
1
Destekliyorum 
Bildir
Erdem Demirkol 23.05.2003
Tüm türler içinde yüzyılın en çok okunan kitabı olmasına şaşmamak gerek. Yüzüklerin Efendisi'nde gerçek bir dünya ile karşılaşacaksınız. Hiç görmediğiniz, varlığını bilmediğinizbir dünya. O kadar ki o dünyayı gerçekten varmış gibi yaşayacaksınız. Tolkien'deki hayal gücünün bu güne kadar ki en gelişmiş hayal dünyası olduğunu kabul etmek gerekir. Öyle ki bu kitapta yarttığı dünyayı en ince ayrıntısına kadar planlamıştır. O dünyayı, çizilen haritaları görmeden anlamak oldukça güçtür. Çözmesi zevk veren bir bulmacadır Yüzüklerin Efendisi. Çözdükçe iştahınız kabarır, hikayenin akıntısına kapılırsınız. Okurken zamanın nasıl geçtiği anlamazsınız. Bu yüzden serinin ikinci ve üçüncü kitaplarının çıkmasını nasıl bir sabırsızlıkla beklediğimi hatırlıyorum. Kİtaptaki felsefi mesajı da unutmamak gerek. İnsanların çeşitli özelliklerini değişik türlerde birbirinden ayıran yazar, insan denen muammayı bir nebze anlamamıza yardımcı olmuştur. Elflerin iyiliği ve güzelliği, orkların nefreti ve kötülüğü, Hobbitlerin saflığı ve masumiyeti, insanların kibirleri ve şanları. Aslında bütün bunlar birleşince gerçek insan ortaya çıkacaktır. Birçok yönüyle ilk ve tek olan bu kitabı mutlaka okumalısınız.
Yanıtla
2
1
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Tanil Arkis 11.07.2002
Kitap hakkında pek fazla bir şey söylemeye gerek yok..Mükemmel bir FRP...Soundtrackte mükemmel olmasa da güzel..Ama benim anlamadığım insanların olayı biraz abartıp kendilerini hayal ülkesine fazla kaptırması ve kendilerini gerçek dünyadan uzaklaştırması..Kitap güzel olabilir ama insanı aşrı derecede etkilemesi bence zararlı..okuyanları ikisi arasındaki çizgiyi aşmaması için uyarıyorum.. Ayrıca kitabın fiyatı yeni okuyucuların önünü azcık kapatıyor..sizden elinizden geleni yapmanızı istiyorum..
Yanıtla
9
0
Destekliyorum 
Bildir
zeynelabidin 01.07.2002
önce filmine baktığım bu kitabı bir solukta okudum. akıcı bütün bölümlerini bir kitapta topladığı için hepsini bir anda okumak daha güzel.
kitap öyle büyülü ki bırakmak zor. heralde yüzüğün büyüsünden olsa gerek. olmayan olaylar olsada sanki olmuş olması gereken olaylar gibi.
ayrıca okadar etkili ki kendimi devamlı olayların içinde hissettim. tehlikelerde gerildim, savaşlarda savaştım. gandalf öldü diye yazıldığında çok üzüldüm. en çokta frodo susadığında susadım onun yerine su içtim. sam'ın itaat ve cesaretiyle, frodo'nun kendini feda etmesiyle,yolgezer'in cesaret ve savaşçılığıyla, gandalf'ın büyüleri vebabacanlığıyla, diğerlerinin de aynı şekildeki özellikleriyle duygulandım sanki onlarla beraberdim.
kitabın sonundaki şu söz çok güzel ve bu günde tatbik edilmeli: Bu dünyada herkesin mutluluk ve saadeti için birileri mutlaka rahat ve huzurun feda etmelidir.
aşkı cesareti ihaneti kardeşliği bu kitapta bulabilirsiniz.
Yanıtla
33
26
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
gok36 28.05.2002
Yuzuklerin efendisi kult bir kitap. Yazildiktan sonra edebiyatta cigir acmis, yalniz edebiyatla kalmamis etkisi bilgisayar oyunlarindan muzige, sinemaya kadar ulasmis. Unlu muzisyen Sting adini bu kitabin karakterlerinin kilicindan almis. Sinemalarda kitabin ilk cildini anlatan film gosterilmis ve hasilat rekorlari kirmistir.Avrupa ve Amerika'da her kitapcida bol bol rastlayabileceginiz Fantazi dunyasi kitaplari hep bu ilk kitabin etkisindedir. Irklar genelde Tolkein'in ortay koydugu irklardir. Turkiye'de de artik gormeye basladigimiz bu tur kitaplarin oncusu olan Yuzuklerin efendisi mutlaka okunmalidir. Inanilmaz keyifli, insani baska dunyalara goturen harika bir ucleme. Konuya tamamen vakif olabilmek icn orta dunya serisinin geri kalan kitaplarini da okumanizi tavsiye edrim.
Yanıtla
4
4
Destekliyorum 
Bildir
Filiz Çankaya 09.05.2002
okunması gereken kitaplardan biri ne yazıkki filmi yayımlandıktan sonra ilgi gömeye başladı iyi olmayı iyiliğin gücünü birliğin önemini anlatan bir kitap
Yanıtla
4
1
Destekliyorum 
Bildir
imploria 14.04.2002
Tolkien'in bu mükemmel şaheseri bana göre dünyanın en iyi hayalgücü romanı olmaya aday.
Kitapta inanılmaz bir akıcılıkla işlenen olaylar insanı kitabın mükemmel bir şekilde gizlenilmiş derinliklerine götürüyor ve bir daha kitap bitene kadar sizi bırakmıyor.
Kitaptaki olaylar o kadar iyi bağlanmış ki insan "Bak kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi."diye şaşırıp kalıyor.ve kitap bütün kahramanlatrın sonunu anlayamadan bir anda bitiyor.Kitabın büyüsü içinde olanları düşünüyorsunuz.Sanki kendiniz yaşamışsınız
gibi.Bu kitabı herkese tavsiye ediyorum.Görün bak bir daha başından kalkamayacaksınız.
Yanıtla
42
3
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
onuronline 13.04.2002
yüzüklerin efendisi tamamen farklı bir dünyanın hobbitlerin entlerin insanların büyücülerin ve karanlıkların efendisinin bulunduğu bir kitap kitapta bu dünyanın haritaları ve hatta alfabeleri bile bulunuyor bu nedenle yazarı kutluyorum herkesin okuması gereken kusursuz bir yapıt içinde korkudan maceraya herşey bulunduğundan bambaşka bir kitap ayrıca bu kitabın 20.yüzyılın en çok satan kitabı olmasının nedeni de bu olsa gerek...
Yanıtla
25
1
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
DaRaDuNgA 20.02.2002
Yüzüklerin Efendisi, "fantastik roman" türünün en güçlü ve tartışmasız en iyi üçlemesi olarak j.R.R. Tolkien'in bence hiçbir zaman da eskimeyecek başyapıtıdır. Neden mi? Roman da insan, hemen hemen her şeyi uzun gerilim kurgularıyla buluyor. Bu da tabii, romanın önemli birçok kısımlarının yazıldığı sıralarda Tolkien'in cephede olmasından ve o cephenin de I. Dünya Savaşı olmasından kaynaklanmakta. Tolkien şüphesiz, romanda yarattığı karakterlerle sofistike dünyaların mistik havasını yakalayarak aslında pekte fantastik olmayacak konulara ustalıkla değiniyor.. Bu konular cinler, melekler, şeytan, yerin yedi kat dibi, ya da cennet-cehennem arasında gidip gelen farklı hülyalar ve farklı dünyalardaki farklı karakterlerin Tolkien yorumuyla canlandırılmasından ibaret.. Roman boyunca üzerinizde sürekli bir gerilim hissediyorsunuz ve kitabın sonuna dek bu maceranın aslında kendi hayat maceranızın belli kesitleri olduğunu düşünüyorsunuz. Kendinizi kitabın dünyası ile birleştirdiğinizde ise ortaya fantastik alemde sürekli gezinen ve muhayyilesinde bir 'Kahraman Frodo' ya da 'Kurtarıcı Gandalf' yaratan bir kişilik çıkıyor. Film ise birçok açıdan mükemmel olmasına rağmen roman kurgusuna ve anlatımına verdiği zarardan ötürü, ayrıca Yüzüklerin Efendisi'nin hayal dünyasının dokunulmazlığından ötürü insana "Keşke hiç çekilmeseydi." dedirtiyor..

Çünkü Orta Dünya insanları, yüzüklerini kimseyle paylaşmak istemiyor..

Bazen kendileriyle bile..
Yanıtla
23
6
Destekliyorum 
Bildir
Popüler olana olan önyargım yüzünden kitapları alıp okumamıştım.Filmin geleceği haberini alınca çok sevindim çünkü en azından buna değip değmeyeceğini anlamak için filmi izleyebilrdim.Ve izledim de..yanımdaki 3 arkadaşımdan 2`si filmde uyumak üzereyken film sona erdi..1 arkadaşım ve ben ise ilgiyle izledik.Film bittikten sonra denemenin zarar getirmeyeceğini düşünerek kitabın serisini aldım.Ancak daha ilk kitabın yarısında sıkıldım ve şimdi kütüphanemde boşuna yer kaplayanların arasında huzur içinde yatıyorlar.Anlatımlar çok uzun ve tasvirler fazla yer kaplamasına rağmen etkileyici değil.Filmde bile kendimi daha çok kaptırmıştım.Zorla 200 sayfasını okuyabildiğim bi kitabın filmini bu kadar olsun beğenmem bile Avustralyalı yönetmenin başarısını ortaya koyuyor.Ancak bunlar tabii ki Fantasy türünü sevenler için bağlayıcılık taşımaz...Filmi seyredip de kitabı alıp almamakta kararsız olanlara tavsiyem,kitabı bi tanıdıklarından ödünç istemeleridir.Aksi taktirde verdikleri paraya çok yanarlar..
Yanıtla
8
10
Destekliyorum 
Bildir
Outcast 12.02.2002
Tek kelimeyle "bir ilmihal"
Yanıtla
3
4
Destekliyorum 
Bildir
ymuhittin 08.02.2002
Okurken dunyasina kendimizi kaptirdigimiz, bizleri anlatilan olayin icine surukleyen eserlerin filmleri asla kitaplar gibi olamaz. Cunku filmde sizin yerinizi baska birisi almistir. Tipki bu eserde oldugu gibi. Her ne olursa olsun filmi izleyenlerin bile okumasi gereken bir eser olan Yuzuklerin Efendisi, baslibasina buyuk bir yapit. Tipki Hamlet gibi... Filminde herseyi bulamassiniz ama kitaplarda hersey en ince ayrintisina kadar mevcut... Haritalar, sarkilar ve tabi o run ve ay alfabesi v.s.. Eseri okuduktan sonra insani gecmisi ile ilgili supheye surukleyen "acaba gercekten varmiydi" sorusunu yoneltmekten alamayan bir insan oluveriyorsunuz.. Unutmayin 2 cesit insan vardir. 1. Tolkien'in eserlerini okuyan insanlar 2. Tolkien'in eserlerini okumayan insanlar...
Yanıtla
15
3
Destekliyorum 
Bildir
Onderus 03.02.2002
Tolkien'in diğer kitapları gibi bu kitabıda gerek karakterler gereksede yerler açısından hayal gücünü çok zorluyor. Birinci kitabını filmine gittikten sonra okudum. Filminde konunun daha yüzeysel geçildiğinin farkına vardım. O nedenle kitaplarının okunulması filminin seyredilmesinden daha iyi olacağını söyleyebilirim.
Birde kitabın türkçeye cevirilirken tam manası ile çevirilmediğinin farkına vardım... Birçok kelimede hatalı kullanımlar var. Hatta isimlerde bile.
Bu eksikliği dışında güzel bir kitap. İnsanı güzel hayallere sürüklediğide bir gerçek.
Yanıtla
11
1
Destekliyorum 
Bildir
cesur yalçın 30.01.2002
Hep muhalif olmak.Nuray mert'in böyle bir kitabı vardı.okuduğumda çok etkilenmiştim.Nerden çıktı şimdi bu diyen olabilir.Zira bu kitapla bir ilgisi yok ama milyonlarca kişiyi sinema salonlarına bağlayan bir filmin kitabına muhalif olmak için her halde olağan üstü bir şeyler gerekti ve bunu bahane olarak kabul edin size bir soru Allah aşkına bu kitap filme çekilmeden kaç kişi yüzüklerin efendisini tanıyordu.Ben bir rakam söyleyeyim en az yüzde 75'iniz bu kitapla ilgili hiçbirşey bilmiyordu.Peki ben filmi izledimmi.kızmayın ama 3 cd olan bir saçmalığa ancak 1 cd dayanabildim ve arkadaşlardan özür dileyip ayrıldım.Ders kitapları hariç hiç bir kitabı okumayan bir sınıf arkadaşımında elinde bu kitabı görünce olay iyice abartıldı demiştim.Son bir soru bu filme ve kitaba hayran olan kitleye.Allah aşkına bu filmin sonunu görmek için kaç sene daha bekleyeceksiniz.9 yıl falan diye duymuştum.Ha birde harry potter denen bir çocuk var tanıyormusunuz o bücürü.ne bilim merak işte.
Yanıtla
3
14
Destekliyorum 
Bildir
koese 29.01.2002
Kitapta yer alan orta dünya hiç bir filozofun tasarlamadığı veya tasarlayamayacağı bir ütopya. Irklar ve yaşayış şekilleri insana böyle birşey olmaz dedirtiyor ama günümüz türkiyesinde olanlar bundan farksız değil. Tolkien okadar ince ayrıntısına kadar bir kurgu oluşturmuş ki ben kitabın ilk on sayfasını bile düşünüp biraya getiremem.Aslında fazla uzatmaya gerek yok.kitabı eleştirmek için yaptığınız bu sayfaya bende birşeyler yazmak isteim ama kitabın eleştirilmeye ihtiyacı yok...
Kitabı okuyan insanlar arasında bir anket yapılsa kitabı beğenmediğini söyleyen çıkmaz...
Kusursuz bir hayal gücünün-Tolkienin- kusursuz bir yapıtı...
Yanıtla
3
1
Destekliyorum 
Bildir
KY-25446 26.01.2002
yüzük kardeşliğini her sene tüyap a gittiğimde görürdüm.merak ettiğim halde vazgeçer almazdım.filmin gösterime girmesi yaklaştıkça merakım arttı bende gösterime girmeden kitabı aldım okudum.genelde ben kitapları bir solukta okurum.ama yüzüklerin efendisi elimde bir süre gezdi.kimi yerinde bunaltıp elinizden bıraktırıyor kimi yerinde gerilimli bir film seyreder gibi heyecanlanıyorsunuz ,1. kitabı bitirir bitirmez 2. ve 3. kitapları okumak için şiddetli bir arzu duyuyorsunuz , ne de olsa kitaplar son olmuyor .kilit bir noktada bir sonraki kitaba kalıyor hikayenin sonu.keşke harry potter gibi 7 kitap olsa diyorsunuz. son zamanlarda okuduğum en güzel kitap.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
Sinan Gündüz 21.01.2002
bu kitapları(üçlemeyi)okuduktan sonra tolkienin zekasına hayran olmamak elde değil ancak sadece zekasına ve hayal gücüne çünkü insanlar ne kadar ondan kaçmak isteselerde gerçek hayat,bahsi geçen yeni dünyadan milyon kat daha kompleks(inanın türkçe bir kelime kulanmak isterdim ama o kadar yerleştirilmişki yabancı kelimeler..umarım bu eleştiriler okunuyordur)
Yanıtla
8
1
Destekliyorum 
Bildir
adha 15.01.2002
son günlerde filmininde etkisiyle fazlasıyla ön plana çıkmış bir kitap oysa yarım yüzyılı aşkın bir süredir insanların okuduğu ve beğendiği bir yapıt. Tolkien hayranlığın 3 sene önce hobbiti okumamla başlamıştı diyebilirim daha sonra devam niteliği taşıyan, daha doğrusu birbirini tamamlayan diğer orta dünya hikayeleri olan yüzüklerin efendisi üçlemesini okudum. Gerçekten hayatımda bitmesini istemediğim, okudukça daha fazla okumak istediğim bir yapıttı. Bir masal gibi gelebilir insanlara ama bence oldukça iyi işlenmiş ve çok başarılı. Kitabı tam anlamıyla kavramak ise tolkien'nin diğer orta dünya hikaye ve bilgilerini okumakla tamamlanıyor. Silmarillion, Güç yüzüklerine dair ve hobbitle bir anda orta dünyanın bir parçası oluyorsunuz. Filmindende biraz bahsetmek istiyorum, bazılarımız dublajı şiddetle kınasalarda ben dublajlısına gidin derim, altyazıda en önemli hitaplardan biri olan "BUÇUKLUK" sözünü unutmuşlar hiçbiryerde geçmiyor mesela. Dublajlısı beni daha fazla tatmin etti her ne kadar filmde kitaptan birçok eksik olmasına rağmen. Sonuçta kitabın tamamı filme uyarlansaydı 3 saat biraz zor yeterdi. Her kitap okurunun kütüphanesinde olması gereken yüzüklerin efendisi üçlemesini herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Yanıtla
6
2
Destekliyorum 
Bildir
BANA KALIRSAKİTAP ÇOK GÜZEL AMA TÜRKÇEYE ÇEVRİLİRKEN ÇOK HATA YAPILMIŞ.OKUMAYA BAŞLADIĞIMDA KELİMELERİN YERLERİNDE KULLANILMADIĞINI GÖRDÜM BAZI YER İSİMLERİNİN TÜRKÇEYE ÇEVRİLİRKEN HATALAR YAPILMIŞ AMA YİNEDE KONUSU GERÇEKTEN HAYALLERİN SINIRSIZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.TOLKİEN'İ TEBRİKETMEK LAZIM.BENCE hER İNSANIN HARCI DEĞİLDİR BÖYLE BİR KONUYU BULUP ÜZERİNDE YAZI YAZMAK......
Yanıtla
2
6
Destekliyorum 
Bildir
speedman 08.01.2002
ron hubbard'ın korku isimli kitabını aldığımda iyiki bu kitabı aldım demiştim.fakat kitabı okuduktan sonra kitapta beni sürükleyip götürecek bir konu bekledim fakat kitabın sonuna kadar bu sürükleyiciliği bulamadım.Ben bu kitap için çok kötü demiyorum ama Ron Hubbard kitabı okuyan kişiyi tam kitaba bağlayamıyor.Belki benim bu kitabı beğenmeme sebebim yüzüklerin efendisi gibi bir kitap beklememdi.Çünkü Yüzüklerin Efendisi beni tam bağlayıp kendisini bırakmamı istemiyordu.Ayrıca Yüzüklerin Efendisi benim şu ana kadar kitabı bir açtığımda 92 sayfa okumamı sağlayacak ilk ve tek kitaptı.
Yanıtla
10
2
Destekliyorum 
Bildir
Atakan Demir 08.01.2002
İnsan hayal ettikçe mutludur.Umulmayanı umabiliyor,faklı dünyalarda gezmeyi seviyorum diyorsanız,işte yüzüğünüz.Tek olumsuz nokta ise bence bu serinin bu kadar şamatalı bir reklamla filminin çekilmesiydi. Fenamı oldu,Hayır.Abartıya gerek yoktu,kitabı okumadan filme gidenlerin çoğu tabiki hayal kırklığına uğradı.Bazılarıda sanki romantik bir film bekliyor havasında fantastik öğeleri eleştirdi.Tabii hepsi birer fikir ama eleştirirken unutulmaması gereken bir nokta var,Bu kitabın etkilediği kişi sayısı filmi izleyenlerden kat kat daha fazla.
SAYGILAR.
Yanıtla
18
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Okunması güç bir kitap. Sadakat,sabır ve en önemlisi dikkatle okunmalı çünkü kaçıracağınız küçük bir ayrıntı daha sonra anlatılan bir çok konuyu anlamsız hale getirebilir. Okurken çaba sarfedilmesi gerektiği bir gerçek ama eğer bir fantastik roman türü hayranıysanız bu uçsuz bucaksız hayal gücü karşısında hayranlığınız bir kaç kat artacaktır. Böyle bir dünyayı değil yazmak okuyup anlamak bile bir ömür alır. Yüzüklerin Efendisinde anlatılan ise sadece küçük bir bölümü.
Yanıtla
10
1
Destekliyorum 
Bildir
Ilhami Kilic 02.01.2002
Bu kitap için söylenilebilek pek bir şey kalmadı.Söyleneceklerin hepsi söylendi.Dünyada en çok okunan kitaplardan olan bu kitap artık bir fantastik roman klasiği.Bir dil bilimcinin böyle bir eser yazması zamanında çok tuhaf karşılanmış.Genellikle bu tür eserler "edebi" olarak görülmez ama bence bu kitap bir edebiyat ve hayalgücü harikasıdır.
Yanıtla
11
6
Destekliyorum 
Bildir
Hayata dair hersey var,ama gercekten okuyanlar icin! Gece uykum gelsin diye okuyabileceginiz bir kitap degil bu!Burada baska bir dunyada geziyorsunuz,hersey o kadar ayrintiliki! nerede oldugunuzu karistiriyorsunz...
muhakkak okunmali demiyorum ,bu kitap kendini okuyacak insanlari sihirli bir sekilde buluyor zaten...
Yanıtla
5
1
Destekliyorum 
Bildir
Mehmet Aldemir 12.11.2001
Daha önce de eleştirmiştim fakat bu sefer biraz farklı...
Kitabı orjinal dilinde de gördüm ve ne kadar mükemmel bir çeviri olduğunu anladım...
Çevirmenler gerçekten çok kaliteli bir iş ortaya çıkartmışlar...
bu arada filmin çıkmasına çok az zaman kaldı...
Bir de kitabı tek tek alanlar için kısa bir not...
İkinci kitapla birlikte Orta Dünya Haritası da veriliyor...
Yanıtla
6
2
Destekliyorum 
Bildir
masteroben 23.10.2001
Bu okuduğunuz bir şaheser ne olursa olsun okunması ve hissedilmesi gerekli bir kitap değil bir yaşam tarzı bir bakıma öteki boyutun varlığını ispat eden yazıt ve şu anda bir baş yazıttan da öte diğer bütün kitaplardan daha yüksek bir yerde durmayı hak ediyor....
Yanıtla
11
3
Destekliyorum 
Bildir
Mehmet Aldemir 15.10.2001
Selim bey filmi çıkmadan okuyun diyor...
kesinlikle eğer filmi kitabı okumadan seyrederseniz bir çok şey kaçırırsınız...
çünkü filmde bir çok sahne yeralmayacak...
mesela tom bolbadil sahnesi...
kitap kesinlikle ağır değil...
sadece başları biraz sıkıcı o kadar...
mutlaka okuyun...
Yanıtla
16
3
Destekliyorum 
Bildir
Mehmet Aldemir 09.10.2001
hoş kitap...
yüzyılın en çok satan kitabı olmayı zaten hakediyor...
kitabı okumayanlar için ilk tavsiyem sabır...
çünkü gerçekten ilk 50-60 sayfa sabır istiyor...
ayrıca bazıları önsözleri okumayı sevmiyor...
sakın ha önsözünü okumazsanız kitapdan saatlerce hiçbirşey anlamazsınız...
19 Aralıkta (Türkiye'de 21 Aralık) kitabın ilk cildinin filmi de yayına giriyor...
fantastik roman dalında bir dil profesöründen beklenmeyecek bir maceraya atılmış Tolkien...
ama bu ona çağın en çok satılan kitabını kazandırdı...
insan gerçek olduğuna gönülden inandığı şeyleri başarabilir...
bunun güzel örneklerinden birisi de bu sayfanın üst kısmında duruyor...
Sevgiler...
...
Yanıtla
21
2
Destekliyorum 
Bildir
Yüzüklerin Efendisi tür bakımından diger bütün kitaplardan farklıdır. Orası ayrı bir dünyadır. O dünyaya büyü hakimdir. Kitabın kurgusu gerçekten mükemmel. İnsan kitabı okumaya başlayınca sanki başka dünyalara gidiyor. Gandalf Saruman ve diğerleri. Bu dunyada imkansız diye birşey yok bu dünya imkansızların dünyası. Kitabın pilanlaması olayların oluşları insanı kitaba bağlıyor. Aslıda şu son günlerde herkes filmi bekliyor. Filmide gerçekten mükemmel olacak . Bence herkesin kitaplığında bulunması gereken bir kitap. Hala okumadıysanız en kısa zamanda alıp sizde bu gizemli dünyaya giriş yapın. Benden size tavsiye
Yanıtla
21
2
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
kitapdelisi 31.07.2001
Bu kitap için söylenilebilek pek bir şey kalmadı.Söyleneceklerin hepsi söylendi.Dünyada en çok okunan kitaplardan olan bu kitap artık bir fantastik roman klasiği.Bir dil bilimcinin böyle bir eser yazması zamanında çok tuhaf karşılanmış.Genellikle bu tür eserler "edebi" olarak görülmez ama bence bu kitap bir edebiyat ve hayalgücü harikasıdır.
Yanıtla
1
2
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Yüzüklerin Efendisi fantazi edebiyatının temeli ve en büyüğü olarak görülen, kesinlikle okunması gereken benzeri olmayan bir romandır.Ama hayal gücünüz geniş değilse, yaşadığınız şu andan ve insanlardan kurtulamayıp yeni bir dünyayı, yabancı bir kültürü kaldıramam diyorsanız okumayın.Çünkü bu roman hayal gücünün sınırsız olduğuna inan ve bundan korkmayan insanlar için.
Yanıtla
4
1
Destekliyorum 
Bildir
camel 10.07.2001
Fantastik roman türünün BABASIDIR J.R.R.Tolkien. Bu kitabı neden bu kadar büyütüyorlar anlamıyorum diyen arkadaşlar zaten bu kitabı boşuna okumasınlar. Sadece bu kitabın uzantısı olan ve Tolkien tarafından ele alınmış daha 17 kitap daha var ve çevrilmeyi bekliyor. Hobbiti de sayarsak ana dörtleme Türkçeye çevrilmiş durumda. Yazarın özellikle kuzey ve batı efsanelerinden esinlenenip kendi muhteşem hayal gücüyle harmanlıyarak yazdığı büyük bir sanat eseri hayal gücünüzün sınırlarını iki katına çıkarmak üzere beğeninize sunuluyor. Hikaye sona ermesin istiyorsunuz. Dünya üzerinde en çok satan kitaplardan olduğunu ve filminin dünya heryerinde büyük bir merakla beklendiğini düşünürsek milyonlarca insanın benimle aynı fikirde olduğu ortaya çıkıyor. Birçok dilde (yanlış hatırlamıyorsam 50 nin üzerinde) çevrilmiş bu kitabı hala okumadıysanız ya da okumayı düşünmüyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Kitap okuyorum diyen her insanın kitaplığında bulunması gereken ve gerçekten dev diye nitelendirilebilecek bir eser. Bunlara ek olarak dünya da en çok oynanan oyun olan FRP (Fantasy Role Playing) oyunun yaratıcılarının da bu hikayelerden yola çıkarak oyunu yarattığını belirtmeden geçemiycem.
Yanıtla
26
2
Destekliyorum 
Bildir
mgorkemyildiz 18.06.2001
'Kitabın filmi zaten çıkmak üzere' diye okumamazlık yapmayın bence, çünkü bu kitabı okurken alacağınız zevki filmi izlerken alabileceğinizi sanmıyorum. Hemen okumaya başlayın, her tür zevke hitap eden bi kitap
Yanıtla
1
3
Destekliyorum 
Bildir
yazarı j.r.r tolkien olan bu kitabın ilk 2 cildini okudum ve şimdiye kadar sürükleyici konudan etkilenip 2.cildi 2 günde bitirdim belki de bunun bir sebebi de benim frp sevmemdi.kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir