Son Vagon
Son Vagon

Kitapyurdu Fiyatı: 137,50TL

Ürüne Git
22Yorum
Zeytinli35
Kaşif
Kitap, Meksika’da tren rayları boyunca yaşayan ve sürekli göç etmek zorunda kalan yoksul ailelerin çocuklarını konu alır. Hikayenin merkezindeki çocuklar Ikal, Valeria, Chico ve Tuerto, bir de Ikal'ın sadık köpeği Quetzal vardır. Bu çocuklar, aileleri iş buldukça bir yerden başka bir yere taşınır ve düzenli bir eğitim alma şansı bulamazlar. Rayların yakınında kurulan gezici bir okul (Malinalli Tenepatl Okulu) ve bu okulu ayakta tutmaya çalışan fedakâr bir öğretmen (Don Ernesto) vardır. Ikal tren yolu inşatına yıldırım düşmesi sebebiyle babasını kaybeder ve annesiyle oradan ayrılır. Öğretmen, imkânsızlıklara rağmen çocuklara eğitim vererek onların hayata tutunmalarını ve kendi geleceklerini kurmalarını sağlamaya çalışır. Ancak okul yeni eğitim modeline uymadığı ve gereksiz görüldüğü için yetkililer tarafından kapatılmak istenir. Bu görev müfettiş Hugo Venezuela'ya verilir. Don Ernesto, seneler sonra gelen müfettişin aslında Ikal olduğunu öğrenir.
1283 harbiye
Kitapkurdu
yazarla tanışmamıza sebep oldu tüm kitaplarını okumayı planlıyorum
GÜLŞAH EROL
Kitapkurdu
Geçmişin izini istesen de silemezsin ve geçmiş geçmişte kalamadığı için işler ilmik ilmik içine. Okunmalı. Çok beğendim, bazen kader diye bir şeyin her ne olursa olsun değiştirilemeyeceğini de gösteriyor okurlara.
et32
Kitapkurdu
Yazarın okuduğum ilk kitabı ama dili sürükleyici hikayesi hoş.Okumalısınız!
kitabenpinar
Kitapkurdu
Kitaba bütün olarak baktığımızda konusu itibariyle güncel bir konu. Haliyle akıcı olmasını buna bağlıyorum.Hikayenin Meksika gibi bir coğrafyada geçmesi ilgimi çekmişti. Bütünüyle bakarsak beğendim. Ancak bazı kopukluklar var özellikle diyaloglarda. Bence orjinalinde de olabilir bu durum. Bir de kurgu hatası var sanki, özellikle tarihlere dikkat ederseniz anlayacaksınız dediğimi. Onun dışında okusaniz da olur okumasaniz da.
Hazal Kübra  Aygün
Kitabın konusu çok güzeldi. Okurken bazı kısımlarda şimdi kim konuşuyor diye tam anlayamadım ve çeviriden dolayı bazı kısımları okurken anlamlandırmakta zorlandım. Yine de genel olarak konusu içimde hoş bir tat bıraktı.
KY-6423172
Çeviriden dolayi ara ara sıkılsam da sonu güzel bağlandi ve konusu aslinda gayet guzel
gülhan50
Kitapkurdu
Kitabın konusu çok güzeldi ama çeviri akıcılığı olumsuz etkiledi. Yine de okumaya değer.
Yorumcu93
Kitapkurdu
Güzel bir hikaye fakat kitap olarak çok da akıcılığı yoktu. Belki de film olarak anlatılsa daha güzel olurdu.
deadguru
Güzel bir çeviriyle daha anlaşılır olabilirdi
kitapsever
Bu kadar güzel konulu bir kitabın çevirisi malesef bu olmamalı... okurken sürekli kopukluklar yaşanıyor çeviren dolayı
özge Gül
Unutmak istediğin bir geçmişin olduğunu hayal et... Bakalım unutabilecek misin?
oğlum ve kızım
Eşimin çok beğendiği bir kitap oldu, benim ise orta derecede beğendiğim bir kitap oldu. bu kitaptan güzel bir film çıkar.
sevgielifgökçe
Kitapkurdu
Konu olarak oldukça güzel ve dikkat çekici bir kitap. Ancak özensiz çeviri ve sonucunda ortaya çıkan anlatım bozuklukları...
Burak O.
Kitapkurdu
farkı bir konu, merak uyandıran bir kitap.
KY-1506409
çok beğendim,yazarın okuduğum ilk kitabıydı, hikaye sürükleyici ve etkileyiciydi..
KY-2101661
Hikaye acikliydi evet ama anlatım bozuklukları vardi bazi bolumleri okurken sıkılıyor insan
aygn.elif
Kaşif
Hikayesi güzeldi fakat çok fazla anlatım bozukluğu vardı bazı cümleleri dönüp iki defa okuma ihtiyacı hissettim. Bu bozukluk duyguyu çok etkiliyor maalesef
kitaplarolmadanasla
Kitapkurdu
COK ETKILEYICI VE GUZEL BIR KITAPTI.
Katibe Taşatmanlar
Kitapkurdu
Çarpıcı değil ama akıcı bir hikayesi var. Bir çırpıda okunacaklardan.
1 2