15Yorum
Tarihi roman severler için bire bir!
Tarihi anlatı olarak çok başarılı bir eser. Roma sarayları, halk ve saray arasındaki ilişki, gladyatörler… Neron Roma'yı yakar sonra da suçu Hristiyanlara atıp, onları yakalatıp işkenceler ederek öldürür. Hatta bunu meydanda halka şenlik olarak yapar. Kitapta çok fazla Hristiyanlık güzellemesi var ama elinizden bırakamayacaksınız.
PHASELİS Adağı'nı okuduktan sonra elime haritayı alıp Phaselis'e yollanmış, kahramanların evini bulmuş, bir nebze de olsa o yıllarda yaşamıştım. Bu kitap bittikten sonra da tası tarağı toplayıp Roma'ya mı gitmeli?
harika bir kitaptı.20 yıl önce okudum şimdi de çocuklarımın okuması için alacağım.
yazarın okuduğum diğer kitabı ateş ve kılıç kadar etkileyici bir kitap.
Kitabı bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine okudum.Önce sadece eski dönemde geçen güzel bir aşk hikayesi sanmıştım ama okudukça daha ziyade Hristiyanlığı ve yayılışını anlattığını gördüm.Açıkcası Nobel Ödülü alacak kadar güzel olmadığını düşünüyorum.Ama Neron dönemine göz atmak ve arada Ligyayla Vinikyusun aşkını okumak isterseniz göz atmadan geçmeyin.
cok farkli bir hikaye
Yazarın üslubu çok değişik fakat bu kitap ateş ve kılıcın yanında biraz sönük kalıyor. yazarın bu eseri beni fazla etkilemedi.
Ateş ve kılıç bunun yanında çok sönük kalır, okunmalı hem de ivedilikle...
güzel.hoş.etkileyici.dönemi ve bir aşkı çok güzel anlatmış.
Güzel bir kitap. Bir aşk hikayesi merkezinde eski Roma anlatılıyor. Fethullah Gülen Hocaefendinin kitabın adıyla Siz nereye gidiyorsunuz? dediğini duyar gibiyim.. Tavsiye edillir.
Salt tek başına güzel bir hikaye olmasına rağmen yazarın Türkçe'ye çevrilmiş olan diğer eseri "Ateş ve Kılıç"la arasında çok büyük fark vardır. Ateş ve Kılıç başlıbaşına hayat değiştirebilecek bir kitaptır, ısrarla tavsiye ederim. Bu kitaptaki hikaye bizlere biraz daha uzak gelebilir; zira konusu Hıristiyanların, dinin ilk dönemlerinde Roma İmparatorluğu topraklarında karşılaştığı işkenceler ve mezalimlerdir.
Yorumlarına bakarak aldığım bir kitaptı ,yazarın kullandığı uslup çok değişik,okuduğum hiçbir kitaba benzemiyor ama konu bana çok çarpıcı gelmedi .
Çok güzel bir kitap.Betimlemeleri çok güzel.Bir noktadan sonra kitabı yaşamaya başlıyorsunuz.Yakılan şehrin alevlerini hissediyor,arenada sunulan "eğlenceleri" mideniz iğrenerek seyrediyorsunuz.Mutlaka okumalısınız bu kitabı...
'Bu gece rüyamda senin ruhunu gördüm' <br />Muhteşem bir üslup. Kitabı okuyalı çok oldu ama okuduğum satırlar ve okurken gözümde canlananlar ilk okuduğum günkü kadar net. Kesinlikle okunması gereken bir kitap, okunmamış olması çok büyük kayıp.