Günlük Ritüeller II / Yaratıcı Kadınlar Nasıl Çalışıyor?
Günlük Ritüeller II / Yaratıcı Kadınlar Nasıl Çalışıyor?

Kitapyurdu Fiyatı: 356,25TL

Ürüne Git
14Yorum
İlk kitabı çok daha doluydu. Bu kitapta tek bir cinsiyete odaklandığı için, pek de tanınmayan çok fazla isme yer vermiş ve maalesef bu isimlerin "günlük ritüelleri" de ilk kitaptakilerin günlük ritüelleri kadar ilgi çekici değil.
İlki kadar keyifli ve eğlenceli. Yakınlarıma en çok tavsiye ettiğim kitaplardan biri oldu.
Seinin ilk kitabını severek okumuştum. Bu kitapta yaratıcı çalışmalar yapan kadınların rutinlerini öğrenmek çok daha kıymetliydi benim için.
Bu kitabın ilk serisi için yazarı eleştirmiş, başarılı erkeklerden bahsettiği kadar başarılı kadınlardan neden bahsetmediğini sorgulamıştım. Kendisi de bu eksikliği hissetmiş olacak ki kitabın ikinci serisiyle karşımızda
Bu kadar çok kişinin çalışma düzenini kısacık yazmak yerine az sayıda kadının hikayesine daha detaylı yer verilseymiş daha iyi olurmuş.
ogrenirken keyif alarak okudum
her başarılı kadından kısa kısa söz etmiş güzel.
143 çok değerli ve başarılı kadının kısa kısa biyografilerini okurken sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde kadınların başarılara imza atmak için hep çok daha fazla gayret etmeleri gerektiğini, fedakarlıklar yapmaları gerektiğini okuyup idrak ediyorsunuz. Sonra da tarihte kadınlardan neden bu kadar az bahsediliyor sorusunun acı cevabını almış oluyorsunuz.
Yazarın diğer kitabını da okumuştum. Sadece çok eski zamanlarda yaşamış olan yazarların ritüellerinden bahsetmesini yadırgadım. Nihayetinde günümüz şartları çok başka, hele ki bir kadın olarak çok daha farklı. Buna rağmen yine de ilham verici bulduğumu söyleyebilirim. Eğer sanatsal ve edebi arayışlarınız varsa yaratıcı kadınların çalışma disiplinlerini incelemek size atmanız gereken adım için cesaret verecektir.
Salep tadında bir kitap oldu! Büyük eserlerin yaratıcıları nasıl çalışır? Peki günlük ritüelleri neler? Hangi kitap aşığının ilgisini çekmez ki? Testi de ne varsa dışarıya o sızar, diyen Mevlana, çocukken yaşadığı muhitte, ölüm döşeğinde kim varsa onu bulur ve son nefesini verinceye dek onu beklermiş mesela. Ne varsa tabiattan almış. Tabiat gibi hala yeni eserlerinin ardındaki riüelleri ne ilginç değil mi ?
Serinin ikinci kitabı da birincisi gibi yazarın günlük ilginç pratiklerine odaklanmış.
Çeşitli meslek gruplarını icra eden kadınların çalışmaya başlamadan önce,tıkandıklarında,çalışma sonrasında neler yaptıklarını kısa kısa anlatan bir kitap Kimi evli,kimi bekar.Kimi çocuklu,kimi çocuksuz.Kimi sabahcı,kimi gececi.Kimi çalışmak için ilham gelmesini bekliyor,kimi aklına gelen herşeyi yazıyor.Kimi kısıtlı zamanda,kimi geniş zamanda çalışıyor.Kimi yalnızken çalışıyor,kimi kalabalıklar içinde.Kimi ayakta kalmak için uyarıcılara ihtiyaç duyarken,kiminin yaşam enerjisi içinden geliyor. Kitabı okurken farkettim ki çalışmaya başlamak için tek bir ritüel ya da tek bir doğru yöntem yok.Önemli olan başlamak,neyi ne zaman yapacağına karar vermek ve en önemlisi istemek.
Bilim, sanat, edebiyat üreten kadınları okumaya daha çok ihtiyacımız var :)
İlk cildi gibi akıcı ve güzel bir eser. Birinci kitabın eksikliklerinin farkedilmesi güzel.