Kızıl
Kızıl

Kitapyurdu Fiyatı: 29,85TL

Ürüne Git
60Yorum
Hacer  Kanik
Kitapkurdu
Stefan Zweig'ın usta kaleminden etkileyici bir novella. Kısa fakat oldukça dokunaklı. Taşradan Viyana' ya tıp okumaya gelen 18 yasındaki narin, hassas delikanlı Bertold, Viyana'daki yaşamın onun hayallerindeki gibi olmadığını ilk geldiği yağmurlu günde anlıyor. Kitap kahramanımızın kendini arama yolculuğuna şahit ediyor bizi. Kiraladığı oda, diğer odadaki kalan öğrenci, ev sahibi ve hasta kızı arasında gelişen durumları ve kahramanın ruh halini çok başarı bir şekilde aktarmış. Ben beğendim, tavsiye ediyorum.
Erçin Serim
Kitapkurdu
Stefan Zweig'ın okuduğum kitapları arasında şuan en sevdiğim ilk ikide. Kapra yayıncılığın baskısını ve çevirisini de çok beğendim. Hikayenin karakteriyle empati yapmak çok kolay çoğumuz hayatımızda bazı dönemlerde bu şekilde hissettiğimiz olmuştur. Yabancı bir şehre büyük heyecan ve umutlarla taşınan bir gencin insanlarla inişli çıkışlı ilişkisini, hayal kırıklıklarını, vazgeçişi ve sonra tekrar hayata bağlandığında yaşadığı travmatik kaderini çok güzel bir şekilde işlenmiş. Kesinlikle tavsiye ediyorum kısa bir solukta okunacak bir kitap.
Emir TT
Kitapkurdu
insan psikolojisinin kırılgan anlarını yakalayan, baskın duygularla ilerleyen sade ama sarsıcı bir hikaye. toplumsal baskıların, utanç duygusunun ve insanın kendi benliğiyle yüzleşmesinin nasıl ağır bir yük olabileceğini kısa ama güçlü bir dille anlatıyor.asosyal bir kişinin iç dünyasında kopan fırtınaları okura hissettirmekte çok başarılı bir kitap. Unutmayın, hayata yeniden başlamak için bazen her şey için çok geç olabiliyor.
masfiro
Üstat
Stefan Zweig bir şekilde, bir çırpıda okutuyor.
aytackara
Kitapkurdu
Küçük kıza karşı duyduğu ilgiyi betimleme biçimine halen inanamamakla birlikte kitaptan memnunum.
kitap,kurdu
Kaşif
Zweig gençlik dönemi yapıtlarından Kızıl'da öğrenim için Viyana'ya giden genç bir tıp öğrencisinin büyük kentin gerçekliğine uyum sağlama ve yetişkinliğe adım atma sürecini anlatır. Kendini birdenbire ailesinden uzakta soğuk bir odada yapyalnız bulan bu "çocuksu" genç adam, zamanla girdiği bunalımın etkisiyle hayallerinden, başlangıçta büyük bir hevesle sarıldığı tıp eğitiminden vazgeçme noktasına gelmiştir. Tam da o günlerde kızıla yakalanan ve yardımına ihtiyaç duyan bir kız çocuğu onu hayata geri çağırır. 1908 yılına ait bu anlatı, Zweig'ın daha o zamanlar çoktan bir novella üstadı olup çıktığının kanıtıdır adeta. Üstelik, yazarın sonraki yapıtlarında sıklıkla karşılaştığımız bir temanın peşine henüz kariyerinin başındayken düştüğünü; gaddar bir dünyada varoluşunu sürdüremeyecek kadar kırılgan insanların acılarını baştan beri dert edindiğini ortaya koyar.
Selman Sezen
Kaşif
Harika bir Zweig hikayesi
giresunlu61
Kitapkurdu
hastalığı öğrendim sadece.
kumru_k
Kaşif
Birçok insanın kendinden bir şeyler bulabileceği akıcı bir kitap.
Little Fox
Kaşif
Zweig'in hacim olarak küçük ama içi dolu kitaplarını seviyorum. Karakterin iç sıkıntılarını çok iyi görüyoruz.
ceyda asrav özkaya
Zweig hiç hayal kırıklığına uğratmıyor. Çeviri ayrıca güzeldi.Teşekkürler.
Eren Tazegül
Kitapkurdu
İnsan ruhunun derinliklerine inen ve bireysel mücadeleleri sorgulayan çarpıcı bir eserdir. "Kızıl", Stefan Zweig’ın insan psikolojisini ve toplumsal çatışmaları işlediği etkileyici eserlerinden biridir. Kitap, başkahramanın içsel dünyasında yaşadığı huzursuzluklar, çevresinin ona dayattığı normlar ve bireysel özgürlüğüne duyduğu özlem arasında sıkışıp kalmış bir karakteri anlatır. Zweig, toplumsal baskılarla bireysel arzular arasındaki gerilimi, insanın ruhsal evrimini detaylı bir şekilde keşfeder. Eserde, bireylerin toplumsal düzen ve kendi iç dünyalarındaki uyumsuzluklar yüzünden yaşadıkları psikolojik bunalımlar ön plana çıkar. "Kızıl", bireysel bir özgürlük mücadelesinin yanı sıra, insanın kendi kimliğini bulma yolculuğundaki zorlukları ve hayal kırıklıklarını etkileyici bir şekilde sunar. Zweig’ın yazınındaki yoğun duygusal derinlik, karakterin içsel çatışmalarını ve toplumsal uyumsuzluğunu çarpıcı bir biçimde gözler önüne serer.
Vedat Yayatan
Bilge
Okuması çok zevkli olay örgüsü de gayet zengin Zweig seviyorsanız bunuda seversiniz
KY-964845
Yazarın yine bir çırpıda okunan eserlerinden. Sevdim. Tavsiye ederim.
Alev Özdoğan
Kitapkurdu
Satranç'tan sonra okumaktan keyif aldığım kitap.
Selman Sezen
Kaşif
Satranç'dan sonra en güzel Zweig romanı.
Kübra Göçer
Kitapkurdu
stefen sevdiğim bir yazar bu kitabinda da kendini sevdirmeye devam ediyor. öğrenci doktir tam kendini bulmus hayataki amacının ne olduğunun farkina varmışken ölüm kapısında belirdi
Bengül Ateş
Kitapkurdu
zweigin yazdığı başyapıtlardan birisi daha bu kitaptır
splendoor
stefan zweig her eseri muhteşem
colors
Üstat
güzel kitap yeni öğrencinin beklentileri ve karşılaştıkları