Beni Onlara Verme
Beni Onlara Verme

Kitapyurdu Fiyatı: 200,97TL

Ürüne Git
36Yorum
Zahide Akkuş
Hezarfen
19.02.2026
Yazarın büyüdüğü mahalleye dair anıları, gerçek ile kurgu arasında gidip gelen bir anlatımla bu kitapta karşımıza çıkıyor. Kitabın başında bir karakter listesi oluştursanız, farklı öykülerde aynı isimlerle karşılaştıkça bu hikâyelerin bütünüyle gerçek olduğuna inanabilirsiniz. Ancak bazı isimlere kaynaklarda rastlanmaması, anlatının içinde güçlü bir kurgu damarı da olduğunu hissettiriyor. Gerçek ya da kurgu… Hangisi ağır basarsa bassın, ortaya çıkan öyküler son derece sıcak, samimi ve etkileyici. Adeta bir Yeşilçam filminden sahneler izliyormuş hissi uyandıran bu anlatımda, doğal insanlar, tanıdık hayatlar ve içten diyaloglar ön planda. Kitabı okurken, görmüş geçirmiş, anılarla dolu biriyle sohbet ediyormuş gibi hissediyorsunuz ve kendinizi öykülerin akışına bırakıyorsunuz. Bu benim yazarla ilk tanışmam değil; ancak eğer bu kitapla tanışmış olsaydım, yazarın yerini zihnimde çok daha yukarıya koyardım.
Nermin Akyasan Çapoğlu
Üstat
Anlatıcı yaşadığı mahalldeki olayları kısa hikayeler şeklinde anlatıyor. Sıkılmadan keyifle okuyabilirsiniz. Her hikaye farklı bir karakter farklı bir olay. Kimi hikaye size tanıdık gelebilir.
Merve Özlp
Kaşif
20.03.2026
Kısa hikayelerden oluşması , sürekleyiciliğini azaltmış ,bir de hikayeler genelde durum hikayesi türünde ,sonu var ama yok gibi. Tarık Tufanın okuduğum romanlarına oranla daha az sevdim açıkcası.
Lugol82
Üstat
10.02.2026
Bu, yazarın okuduğum yedinci kitabı. İyi ki bu kitap yazarla tanışma kitabım olmamış yoksa çok şey kaybedermişim…
kitapsever öğretmen
Üstat
tarık TUFAN'ın tüm eserlerini severek okuyorum
Serra Ebrar
Kaşif
27.10.2025
"Âşıklara yer yok" kitabıyla tanıdım Tarık Tufan'ın kalemini. Ah, yok böyle bir kalem. kalemini İlk defa okuduğum yazarın kitabını gece yarısı uykularımı feda edecek kadar sevdim, ve bir gece vakti bitiverdi... Bu kitabındaysa Öyküleriyle taht kurdu kalbimize. Kısa kısa Hikayeler... ama devamlarını ben kendi zihnimde kurguladım, yarım kalmasına kalbim pek el vermedi.. Altını çizdiğim onlarca cümle var. Ben de alemime en dokunan, ama kimseye açıp da okumaya cesaret edemediğim iki alıntı bırakarak sonlandırayım. "Gerçek aşıklar, ölmemek için uzaktan bakarlar. zaten aşktan ölecek hale geldiklerinde, sevgilinin yüzüne bir kez doğrudan bakmak yeterlidir." "Bir süre görüşmek istemiyormuş. on bir yıl, dört ay görüşmedik."
karaademmm
Bilge
19.10.2025
‘6.10.22, yaşamak yolda olmaktır.’ notuyla imzalamış Tarık Tufan. Ankara. • Kendisinin de giriş yazısında seslendiği gibi bu hikayelerin ‘serencamı hep acı’. Birilerinin bu acıları duyup, çok mu acıyor diye merhametle sorması. • Fırtına Cemal, Yenge Rauf, Kuşçu Hüseyin, Komser Esat, Hoca Latif, Mehmet Ali, Zerrin, Hande ve diğerleri. Mahallesi, caddesi, sokağı, bakkalı, kulübesi, radyosu, karakolu ve diğerleri. • Bir yerlerde acısı olanlar burada. Ama duyanı ama sessiz kalanıyla. İyidir onun yazdıkları. Buyurun.
KARA-ÜÇ
Hezarfen
22.07.2025
Yalnızlık dolu öyküler....
cansu karlıdağ
19.05.2025
Tarık Tufan okumayı çok severim, çok akıcı bir dil. Gerçekçi içimizden karakterler, hilayeler.
esmakose
Kitapkurdu
10.02.2025
çok güzeldi yine altını çizdiğim etkilendiğim bir sürü kısım oldu..
zynpbuhur
Kitapkurdu
08.02.2025
Kalemini çok sevdiğim bir yazar :) tavsiye ederim
Funduka Ayşenur Atakul
Üstat
Tarık Tufan'ın tüm kitaplarını okudum ama bu kitap benim için bambaşka. İlk sayfayı açtığınız an karşılaştığınız cümle size hiç de mutluluk verici şeyler okumayacağınızı garanti ediyor. Bazı bölümlerini tekrar tekrar okudum. Uzun uzun düşündüm. Gözümde bir film gibi canlandırdım. Pek çok satırın altını çizdim. Çok sevdim, tavsiye ederim. keyifli okumalar.
gamzenur ünal
Üstat
20.12.2024
Anlatımı güzel ve akıcı bir kitap. Zaten yazarın eserlerini severek okuyorum. Bunu da beğendim. Tavsiye ederim
Dostoyevski23
17.03.2024
İçinde hepsi birbirinden keyifli ve her kesime hitap eden kısa kısa hikayelerin bulunduğu güzel bir kitap
sündüze
Kitapkurdu
02.03.2024
Mahalle kültürünü konu alan muazzam bir kitap
ebru Sezgin
26.02.2024
Elimden bırakamadığım, bir çırpıda okuduğum bir Tarık Tufan kitabı daha
mehmet Yılmaz
Üstat
20.02.2024
Yazarın klasik bakış açısını yansıtan bir kitap daha olmuş
ahsen sahra
Kitapkurdu
19.02.2024
Tarık Tufan eserleri bana fazlasıyla hitap ediyor.
Historyman
Kitapkurdu
16.12.2023
Yazarı yakın bir zamanda keşfettim. Sırayla Düşerken, Hayal Meyal, Ve Sen Kuş Olur Gidersin, Beni Onlara Verme kitaplarını bitirdim. Açıkçası akıcı bir üslubu ve yalın bir anlatımı var. Fakat kitaplardaki olaylar aynı mekanlarda geçiyormuş ve aynı olaylar çerçevesinde gelişiyormuş hissi veriyor. Kısacası roman ve hikayelerdeki ana karakterler hastana çevresinde muhakkak dolaşıp duruyor. Bu durum ise okuyucunun kitabı okurken sıkılmasına ve beklentisini karşılamıyor. Açık konuşmak gerekirse kitapların olay örgüsünde tekrar söz konusu. Şimdi yeni başladığım Aşıklara Yer Yok kitabında bu durumu görecekmiyim bilmiyorum. Fk 15.12.2023
Meral Şaşkın
Kitapkurdu
18.08.2023
Acısıyla tatlisiyla mahalle kültürünu anlatan guzel bir kitap
1 2