2Yorum
İşbaraalp
23.09.2017
Ne yazıkki merhum arman kırımın bu kitabının yeni baskısı bulunmuyor. Gastronomi alanına ilgimin oluşmasına vesile olan bu kitabı bulabilirseniz hepinize tavsiye ediyorum. Tek kelimeyle harika bir kitap.
Arı Maya
24.12.2006
Bu bir çeşit otobiyografi.
Arman kırım yemek kültürünü nasıl edindiğini, Gurme olmanın inceliklerini anlatıyor.

Pek çok yemek kitabı malzemeleri ve yemeğin nasıl yapılacağını anlatan tarifler içerir. Arman Kırım yemek yaparken önemli olanın "nasılını" değil "nedenini " de bilmek olduğunun altını çiziyor.
Neden belirli malzemeleri kullanıyoruz? Bu malzemeler yemek kültürümüze nerelerden girmiş?

Ayrıca, ısrarla yemeğin kalitesinin tarifinde değil aynı zamanda kullanılan malzemelerin tazeliğinden geldiğini anlatıyor. İtalyan mutfağı gibi tazeliğin ve yerelliğin çok çok önemli olduğunu bilen mutfaklardan örnekler veriyor.

Bizi Aydın Sökedeki aile hayatına, ODTU deki İngiltere deki öğrencilik yıllarına götürüyor. Seçtiği konular bana çok yakın geldi. Severek okudum.