Ala’nın hikayesi beni derinden etkiledi. Yazarın yer yer kendi günlük yaşam rutinlerine duygularına yer vermesi çok hoşuma gitti. sanki o kliniği görmüş gibi o ortamı solumuş gibi hissediyorum. Herkes cok tanıdık gibi. Bu sıcaklık yakınlık hissini vermesi çok değerli
Satın Alma OnaylıBu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Açıkçası kitap benim beklentimi pek karşılamadı. okurken yer yer sıkıldığım bölümler oldu. Ala' nın veya başka hastaların hayatını okurken kendinizi bir anda yazarın hayatının içinde buluveriyorsunuz. Psikoloji ve felsefe severseniz bu kitap tam sizlik olabilir fakat ben gibi İstanbullu gelin izleyip de okumaya heveslenirseniz aradığınızı bulamayabilirsiniz ☺️
Satın Alma OnaylıBu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Gülseren budayıcıoğlu nun kitapları popüler olduğu için önyargılı yaklaşmayın gerçekten her kitabında hem kendinise dair bişeyler buluyorsunuz hem de bence çok iyi.
Satın Alma OnaylıBu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Gülseren Hanımın diğer kitapları gibi bu kitabıda etkileyiciydi. Sanırım üç günde bitirdim, hiç bitmesin dediğim kitaplardan biri daha. Hayatın ta kendisi; acı ve mutluluk..
Dizideki Alya'nın kitaba göre Ala'nın hayat hikayesini öyle güzel anlatıyor ki etkilenmemek elde değil. İyi ki bu gerçek hayatları paylaşıyor bence nice insan kendisini yalnız hissetmiyor benzer şeyleri başkalarının da yaşadığını görüyordur.
kim bilir bu eserde de hangi danışanların gizli kalması gereken yaşantıları roman adı altında ifşa edilecek ve danışanlar kendi yaşamışlıklarından utanacak.
Kitabı okumadım. Ancak yazar takibimde. İsim verilmeden yazıldığı sürece , benzer süreçten geçen okuyanlara yalnız olmadıklarını hissetmeleri açısından umut verici olduğunu düşünüyorum. İnsan insanın panzehiridir sözünün kitaba uygulanmış hali olarak düşünülebilir. Bir kişi bile ders çıkartıyorsa bir kazançtır.
Umarım ben yanılırım. Yine de size güvenip açılan danışmanların hayatlarının romanlara konu edilmesi hoş değil. Okurlarsa bu konuyu değil, gerçeklerin işlenmesine odaklanmış görünüyor. Üzücü.
Hastalarından izin alınarak yazılıyor bu kitaplar. O halde kitaba konu olanlar bu gizliliğin yayınlanmasına izin vermesin. Yani sizin burada eleştirdiğiniz bu durum sizin açınızdan haklı bi bakış açısı fakat kitaplara konu olanlar için demek ki öyle değil.. Ayrıca bu kitap Gülseren hanımın yeni bir kitabı değil. Yayın evi değiştiği için kapak tasarım değişmiş.. Yani yeni hastaları yok bu kitapta öncesinde kendi hikayelerinin kaleme alınmasını isteyen Ala ve bazı hastaların hikayeleri var. Hani şu kırmızı odada çamurlu ayakkabılar ile zıp zıp zıplayan kız.
Doktor doktordur sizin sırdaşınız değil, düşüncesindeyim. Bir doktor hastasında farkettiği bir durumla başka insanlara şifa olabileceğini düşünüyosa bulgularını paylaşır. Ki zaten izin alınıp paylaşılmış veriler
Önyargılı bir yorum olmuş. Doktor Hanım'ın kitap yazma ve yaşanmışlıklardan isim ve mekan değişikliği yapılarak bahsetme konusunda hastalarından gerekli izinleri alıp almadığını nereden biliyorsunuz?
ve yine kim bilir sadece eleştiri olsun diye yapılmış bir yorum daha. okuduğunuz her kitap tamamen hayal ürünü müdür yada gerçekleri okumak bu kadar kötü bir durum mu isimler gizli tanımadığımız isimler tanımadığımız şehirler belki ayni acılar yaşanan herkese umut ders olabilir. Diğer yorumda da yazdığı gibi ön yargılı olmayın