Benim Zürafam Uçabilir
Benim Zürafam Uçabilir

Kitapyurdu Fiyatı: 123,75TL

Ürüne Git
Yorum Özeti
Öğretmen-öğrenci iletişiminde zor durumlarla karşılaşıldığında, öğretmenin süreci yönetme şekli önemlidir. Çocuklar arasındaki farklılıkların güzelliğine değinilen "Benim Zürafam Uçabilir" kitabı, resim dersinde zürafa çizemeyen Moni ve öğretmeninin iletişimini ele alıyor. Moni, diğer arkadaşları zürafa çizerken denemiyor ve yetersiz hissediyor. Öğretmen ise Moni'nin bakış açısını değiştirerek hayatını güzelleştiriyor. Kitapta öğretmen-öğrenci iletişimine, arkadaşlara ve ebeveynlere de değiniliyor. Çocukların hayal dünyasını geliştiren kitap, renkli ve eğlenceli görseller içeriyor. 8 yaşındaki bir çocukla beraber okunduğunda, çocuğun hayal gücü ve çizimleri farklılaşıyor. Kitap, hayal etmeyi ve kendine inanmayı öğretiyor. Her çocuğun hayal dünyasını geliştirebileceği güzel bir eser. Kesinlikle okunması tavsiye edilen bir kitap.

Bu değerlendirmede, Kitapkurtlarının yapmış olduğu yorumlar yapay zeka tarafından analiz edilmiş ve özetlenmiştir.

642Yorum
Burcu Keskin
Bilge
Hayal et, çiz, harekete geç!
Öğretmen öğrenci iletişiminde zor durumlarla karşılaşıldığında, öğretmenin süreci yönetme şekli oldukça önemlidir. Çünkü, her çocuk birbirinden farklıdır ve yaş aralığına göre de yöntem değiştirmemiz gerekebilir. Çocuklar arasındaki farklılıkların güzelliğine değinilen kitabımızda, resim dersinde zürafa çizemeyen Moni ve öğretmeninin iletişimi ele alınmış. Diğer arkadaşları zürafa çizmeye başlarken Moni denemiyor bile. Yapacağı şeylerin komik olacağını düşünüyor. Çocuklar bazen yaptıkları şeyleri beğenmeyebilir. Sınıf ortamında bir şeyler yapamadığında da kendini yetersiz hissedebilir. Ancak, burada olduğu gibi öğretmenin örnekliği ve öğrencinin bakış açısının değiştirilmesi bir çocuğun hayatını güzelleştirebilir. Kitapta sadece öğretmen öğrenci iletişimine değil, arkadaşlara ve ebeveynlere de değinildiğini belirtelim. Sonlara doğru bir çocuğun parladığında arkadaşlarına da nasıl yansıdığını görüyoruz. Grupça bir şeyler paylaşabilmenin çocuklar üzerindeki etkisi oldukça önemli. Kitabı sekiz yaşındaki bir çocukla beraber okuduğumu belirtmeliyim. Daha kitabı bitirmeden ilk zürafasını çizmek istediğini söyledi. Üstelik resim yapmayı pek sevdiği de söylenemezdi. Bitirdiğinde kendi zürafasının kitaptaki resimlerden farklı olduğunu gördü ve çizimini kendine ait hissetti. Kitabı okumaya devam ettikçe hayal dünyası gelişti ve çizimleri farklılaştı. Moni’de de gördüğümüz gibi çocukların hayal dünyasının geliştirilmesiyle onların zürafaları uzaya da gidebilir, robota da dönüşebilir. Kitabın içeriğinden sonra çizimleriyle ilgili de konuşmak gerekir. Gerçekten resimler bir çocuğun hayal dünyasını harekete geçirecek şekilde verilmiş. Rengarenk görselleri ile insanı kendine çekiyor. Yaş aralığına da değinecek olursak kitabımız ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri için uygundur. Son olarak kitabın yazarı bir öğretmen. Öğrencilerine kendine inanmayı öğretiyor. Moni ise tüm çocukları hayal etmeye davet ediyor. Herkese keyifli okumalar.
YILDIZ BAYRAKTAR
Kitapkurdu
Bir öğretmenin bir çocuk hayatında ne denli değerli olduğunu bir kez daha göreceksiniz bu kısacık ve sıcacık hikaye de. Özellikle kitabın içerisinde uçuşan hayaller karşısında çok etkilendim. Hayal etmenin güzel ve kıymetli olduğunu bir kere daha göreceksiniz. Her hayalin şahsına münhasır olduğunu her yaş grubuna tekrardan gösterir nitelikte. Bazen bizler hayat yolculuğuna öyle bir dalıyoruz ki gideceğimiz rota ve duracağımız durak harici bir şeyleri göremiyoruz. Uçan zürafayı herkesin göremediği gibi. O yüzden okuyun derim yaşınız ne olursa olsun. Alın ve okuyun bu kitabı. Özellikle her çocuğunda erişiminin olmasını istediğim bir kitap. Yazarında bir öğretmen olması beni ayrı sevindirdi. Başarılarının canı gönülden devamını dilerim. Her çocuğa iyi bir öğretmen , bir kalem, bir kağıt ve bol bol uçuşan hayal diliyorum. Bu kitabı yeğenime hediye olarak aldım ve tercihimden müthiş mutluyum.
ARZU KILINÇ
İnsan bu hayal gücü sınırsız aslında tek sınır kendimiziz. Biz istedikten sonra imkansız denilen şeyler imkanlı hale gelir. Bunlar seneler öncesinde şu anki teknoloji de imkansızdı ama her şey gelişiyor değişiyor bunun için de hayal gücü gerekiyor. Çocuklarınızın önünü açın hayallerine sınır koymayın ve onlara okumaktan sıkılacağı kitaplarla bunaltma yerine bir şeyler okumasına teşvik edin okurken o da keyif alsın. Bu kitapla bence her çocuk kitap okumayı sever. Bence alınmalı ve kesinlikle okunmalı.
öz125
Kitapkurdu
Çok komik ve eğlenceliydi 2.sınıfı bitiren oğlum sevgiyle okudu. En sevdiği kitaplar arasında 1. Sırayı kaptı (oğlumun kendi dilinden yorumu:)
sonsuzluk237
Bilge
Kızım sevmiş yeniden okumak istiyorum diye belirtmişti. 1. sınıf için uygun
sb66
Kitapkurdu
Severek okudu ilkokula giden oğlum.
mehmet ali dayan
Üstat
okul listesindeki tavsiye edilmiş kitaplardan birisi, okunmalı
Pınar Demir
Kitapkurdu
Öğretmenimizin tavsiyesiyle aldık çok beğendik
Ggcanpolat
Üstat
Boş zamanlarda okunabilir fakat etkileyici bulmadım
nimet besalti
Üstat
Benim Zürafam Uçabilir, hayal gücünün sınır tanımazlığını ve kalıplara sığmayan çocuksu yaratıcılığın, yetişkin dünyasının "mantık" duvarlarını nasıl yıkabileceğini naif bir dille anlatan ilham verici bir başyapıttır.
Aylin B
Kaşif
Öğrenci “zürafa çizemiyorum” dedikçe öğretmeni sabırla onun yanında duruyor, pes etmiyor ve hayal ettiği gibi çizmesi için onu cesaretlendiriyor. Farklı olmanın ve hayal kurmanın ne kadar değerli olduğunu sıcacık bir şekilde anlatan kısa ama etkili bir kitap.
ftmact
Bilge
Öğretmen bir çocuğun şansıdır her zaman buna inanmışımdır. Bu kitapla kendi düşüncemi sonuna kadar desteklemiş oldum ve çocuğumun da bunu anlamasına vesile oldum. Öğretmen çocuğun dünü, bugünü,yarını olabilir. her çocuğun okuması gereken bir kitap
Elif elif
Kaşif
kitabı öğrencime aldım, çok beğenerek okuduğunu söyledi.
Murat Yağlı
Kaşif
Mert Arık ve kitapları...Harika.Teşekkür ederim Kitapyurdu.
Mustafa Ersin GÜMÜŞ
Kitapkurdu
Kitap çok eğlenceli ve komikti.Bahsedecek olursam: Kitap bu kadar güzel hayal gücü ile yazılmış ki hem çok güzel ilhamlar aldım, hem de öğretmenin davranışları çok hoşuma gitti.
HukukçununBiri
Kitapkurdu
Kızım henüz küçük olmasına rağmen zürafanin her bir halini çok sevdi
İbrahim99
Üstat
Yorumlarda bir öğretmeninin tek yıldız vermesi dikkatimi çekmişti.Kitabı aldım, ancak gerçekten şaşırdım. Yüzbinlerce basılacak ne var bu kitapta?Sosyal medya gerçekten olmayan bir şeyi, kaliteyi varmış gibi şişiriyor. Bir öğrenci farklı zürafa resimleri çiziyor, tüm hikaye bundan ibaret. Kurgu yok, akış zayıf. Bu tür kitaplar bir ders ile biter. Hayal etmek güzel ama bu kadar hayattan kopuk bir hayal dünyası yerine ele avuca gelecek bir sonuca ulaşsa daha mantıklı değil mi? Çocuk uzaya giden, futbol oynayan, uçak kullanan zürafa resimleri çiziyor. Tüm okulda meşhur oluyor hikaye böyle gidiyor. İyiki de serisini almamışım, bir kitap yetti yazarı anlamaya.
Tayfun MUTİ
Kitapkurdu
Bu serideki kitapların en iyilerinden biri.
nevk
Kitapkurdu
Okumaya yeni başlaysn oğlum severek okudu. Eğlenceli bir kitap...
muallimezhr
Kaşif
Harika bir kitap, kizim ve ogrencilerim cok begenerek okudular..