Yüksek Şato'daki Adam
Yüksek Şato'daki Adam

Kitapyurdu Fiyatı: 185,85TL

14Yorum
2. Dünya savaşı sonrasını eğer böyle olsaydı şeklinde yazılmış bir roman
Başları karışık olsa da devamı güzeldi.
Tarihte çok bilinen bir olayın gidişatı öyle değil de böyle olsaydı varsayımıyla kurulan kurgu ve etrafında gelişen olaylarla tarihin seyri nasıl değişebilirdi düşüncesinin alternatifini görüyoruz. Farklı ve çarpıcı buldum.
Kitap bittikten sonra dağınık bir anlatımı olduğu ve başladığı gibi bittiği için yarım kalmış hissi veriyor ama sonra bir göz atınca anladım ki PKD bize, kurguladığı alternatif zamandan yalnızca bir kesit sunuyor. Almanya her alanda ileridedir ve yayılmacı bir politika izler; ortağı Japonya'yı da alma planları vardır. O sıralarda Almanya başbakanı öldüğü için bu iş sekteye uğrar. Bir Alman casus bu konuyu Japon generale bildirir; iş kisvesi altında bir ticari temsilcilikte buluşurlar. Dışişleri temsilcisi, başbakan adayları hakkında bilgi verir; hiçbirinin de birbirinden farkı yoktur. Bay Tagomi’nin I Ching adlı kahin kitapta da gördüğü gibi Almanları durduracak güç yok gibidir. Pasifik’te, kahin kitap insanların hayatlarının tam ortasındadır. Büyük kararlardan önce ve çıkmaza girdiklerinde buna başvururlar.
Kötülük var! O içimizin bir parçası. Dünyanın içinin. Üstümüze dökülmüş; bedenlerimizin, zihinlerimizin, kalplerimizin, hatta kaldırımın içine sızmış.
Bilimkurgu severlere tavsiye ederim.
Dizisini de izlemek lazım ki pekişsin.
Kitabı 3 günde bitirdim gayet akıcı bir kitap ama doyumsuzluk hissi yarattı ben de daha iyi olabilirdi diye düşündürdü yani çok yarıda kaldı hikaye çok anlamsızdı bence.
Dizisini de izlemiştim, bu sayede daha anlaşılır olduğunu düşünüyorum benim için. Yoksa başları çok karışık gidiyor
Hala okumaya devam ediyorum ,baya ilerledim fakat hala giriş bölümünde gibiyim,konu ilginç fakat içeriğe henüz hakim olamadım.
Dizi uyarlamasını izlemiş çok beğenmiştim .kitabı okuyanlara dizisini’de şiddetle tavsiye ederim
Sonunda bir acaba dedirtti.
Kiytap güzel fakat çeviri kötü. Umarım güzel bir çevirile tekrar yayınlanır.
KY-529485 25 Nisan 2023
Dost Körpe bu kitabın 1999'da Metis için ilk çevirisini yaptı, diğer yayınevleri de aynı çevirmenin çevirisini basıyor hala, Alfa dahil! Son derece iyi, akıcı, tertemiz, su gibi bir çeviridir. Bunu diyorum çünkü Körpe meslektaşımdır. Size metin ağır gelmiştir bu başka bir şey, sarmadıysa okumayı kesin, hiçbir kitabı zorla okumamalısınız, okurken sizi mutlu edecek metinlere yönelin. Çeviri referans bir çeviridir, saygılarımla.
Muazzam bir bilimkurgu eseri