Öyküler
Öyküler

Kitapyurdu Fiyatı: 224,75TL

Ürüne Git
11Yorum
Öyküler
Çok seneler önce okuduğum öykülere yeniden uğramak iyi geldi, bazı şeyleri unutmuşum, bazı detaylarsa kafama kazınıvermiş onu fark ettim. Marquez her zamanki gibi, canım benim. Sadece gözümde bu kadar canlanmış mekânların ve insanların çizimlerini görmek biraz acayip geldi – kimi zihnimdekinden çok farklıydı çünkü. Aslında Marquez gibi kelimeleri ışıltılı, renkli, hatta kokulu yazarların daha önce okuyup imgeleminizde yer etmiş eserlerinin resimlendirilmiş versiyonlarını okumak riskliymiş, onu anladım. Sanki sevdiğiniz bir kitabın sinema uyarlamasını izlemek gibi – “aa ama ben bu küçük kızı daha başka hayal etmiştim” diyor insan. Çizimler bana hayalimdekinden daha karanlık geldi – ama mesela Yüzyıllık Yalnızlık’ın 50. Yıl özel baskısındaki çizimler öyle hissettirmemişti, onlar tam da aklımdaki gibiydiler. Neyse evet, böyle. Yine de Marquez’e tatlı bir başlangıç kitabı olabilir bu.
Alınır... keyifli...
Gabi'nin çocukken anneanesinden duyduğu öykülerden etkilenerek yazdığı altı farklı hikayeyi içeren bir kitap. İyi okumalar.
Oldukça güzel, neşeli bir kitap olmuş.
Marquezin her yazdığı okunur
Öykü severlere muhteşem bir başyapıt. Kaçmayacak bir hazine.
Masalımsı dünyada dolaştırıyor ünlü yazar. Çocukça resimlerle takviye edilmiş öyküler..
Marquez ne yazsa okunur.
Resimlerle desteklenmiş harika hikayeler. Romanlarından alışkın olduğumuz büyülü gerçekliği ile mest ediyor.
Gabriel Garcia Marques'in eseri olarak okuduğum ilk öykü derlemesiydi. Daha önce romanlarını okumuş ve farklı bulmuştum. Bu derlemede ise rüya görüyormuş hissine kapıldım. Hani olur ya, rüyalarda da bazı şeyler anlamsız, kesik kesik ama etkileyicidir... Bu derlemede de onu hissettim. Resimlendirmeleri de ayrıca çok beğendim.
marquez en sevdiğim yazarlardan olduğu için çıkar çıkmaz satın aldım