Malina
Malina

Kitapyurdu Fiyatı: 233,84TL

40Yorum
mati47
Hezarfen
19.02.2026
Büyük Avusturyalı temiz kadın yazarın bu romanı Ahmet Cemal çevresi de tam başyapıta dönüşüyor “ artık yanlış ayrımların yapılmadığı, yanlış yere korkulmadığı ve acı çekilmediği, insanın anlamsız düşüncelere kapılıp gidilmediği zaman ne zaman gelecek! İnsan kendi hatalarıyla da artabilir. Marina bir toplumun kadına Dayattığı psikolojik çöküntü ruhsal kayboluşu harika bir şekilde ruha dokunarak aktarmış mutlaka okunması gereken bir başyapıt
Hazal Ceylan
Kitapkurdu
30.07.2025
edebiyat tutkunlarinin sevecegi katman katman açılan derin bir metin
yaşar kemal COŞGUN
Kitapkurdu
bilinç akışı tekniğiyle yazılmış çok iyi bir kitap. bachmann ın diğer eserlerini de okumayı düşünüyorum. kitabın oldukça realist bir bakış açısı var. dili sade ve akıcı. bittiğinde size çok şey katacağına eminim.
Semra  Özkan
Kitapkurdu
19.03.2024
Önyargım yüzünden uzun zamandır okumadığım bu güzel kitap elime alır almaz beni içine çekti. Belki de şimdi zamanıydı. Keşke daha fazla roman yazmış olsaydı.
İlayda Çakır
29.01.2024
Çevirisini çok sevdim. Değerli bir eser, okunmalı.
KY-7803323
15.11.2022
İncelikli bir başyapıt eser.Okuyun okuyun.
karaademmm
Bilge
14.10.2022
“ … gördüğünüz gibi, bazı insanlar yaşarlar, bazıları da onların yaşamalarını izlerler, ben ikinci gruba giriyorum. Ya siz?”(s.144) • Anlatıcı, Ivan ve Malina. Üçü var burada. Üçü aynı anda, bir arada var mıdır, bu senin bilebileceğin bir konu. Çünkü çetrefilli bir eser Malina. Zor velhasıl. Emek istiyor ve emeğine değiyor kanımca. • Kendine seçtiği, kendince yarattığı bir karaktere saplantılı/tutkulu aşkını anlatıyor, anlatıcı. Ivan, saplantının adı. Aslında her biri çıkacak sahneye. Hepsini dinleyeceğiz. Anlayabilmek, zor olan kısmı. Eserde de geçtiği gibi “… oysa kim anlaşılmak istenir söylesene…” • YouTube üzerindeki o kısacık videolarıyla bildiniz belki de Ingeborg Bachmann’ı. Yüzündeki o hüzün çekti belki de sizi kendine. Bilmiyorum. Sebep her ne olursa olsun. Buralara hazır olduğunuzda gelin derim. • Unutmadan. Çeviri. Ahmet Cemal. Türk yazının Almanca’daki en değerli ismi belki de. O olmasa da çevrilirdi elbette; ama böyle mi.. Hayır. Buyurun.
NiMeNi
Kitapkurdu
16.07.2022
Çevirisi güzel, mükemmel bir eser
okurrca
26.02.2022
Malina, dünya yazınının bir başyapıtıdır. "Faşizm, insanlar arasındaki ilişkilerde başlar, iki insan arasındaki ilişkide başlar... Ve ben anlatmak istedim ki savaş ve barış yoktur, hep savaş vardı." alıntısı sanırım kitabın en can alıcı yerlerinden.
Kesme Şeker
12.09.2021
Ahmet Cemal çevirisinin güzelliğini ben de tekrardan yineleyim, güzel kitap ama eski kapağı daha güzeldi bence. Yeni baskısına alışamadım.
ayki67
Kitapkurdu
27.06.2021
çok güzel bir kitap ama güzelliği Ahmet Cemal çevirinden geliyor
Özge Bilgin
15.06.2021
bilinç akışı ile yazılmış. yavaş yavaş keyif alarak okunmalı
Beyaz_Kale
Kitapkurdu
13.06.2021
Ne Ivan'a ne de Malina'ya söyleyemedi. Sonuna kadar yoğun duyumsadığı Aşk'ın içinde eridi ve artık dışarıda olan bizler için görünmez, hissedilmez ve bilinmez oldu. Tutunamamışlığın bir sürümü daha...
mati47
Hezarfen
07.04.2021
okurken bitmesin istediğim oldukça güzel bir kitaptı
Muge Tatar
Kitapkurdu
31.03.2021
Şiir gibi, farklı bir teknikle yazılmış bir kitap. Ancak akışta kalmaz zor biraz da karanlık. Sevim Burak ve Tezer Özlü sevenler kaçırmasın. Depresyon dönemlerinde tavsiye etmem. Yaşam enerjinizi düşürebilir.
Çamay Özalp
Kitapkurdu
31.10.2020
Kitaptan alınan keyfi artırmak için Kalp Zamanı ve Bachmann şiirleri ile birlikte okumalı
Yarencokun
12.10.2020
dili ağır bir kitap fakat ahmet cemal mükemmel çevirmiş, kitabı okumadan önce internette kısa bir araştırma yapmanızı öneririm
EBRU Toz
Kitapkurdu
15.03.2020
severek okudum cok guzeldi
yetkintek
Kitapkurdu
07.03.2020
İnsanı iç dünyasına yolculuğa sürüklemesine sebep olan değişik bi kitap...
Utopyadabirada
Kitapkurdu
28.06.2019
Harika yazarın Harika kitabı. Yazar ile mutlaka tanışılmalı.
1 2