Şölen
Şölen

Kitapyurdu Fiyatı: 24,90TL

Ürüne Git
9Yorum
Melahat Karakoç
Kaşif
17.03.2026
antik yunandaki kültürü öğrenmek adına faydalı bir eser
meral akbıyık
Kaşif
14.11.2025
Kitabın çevirisi o kadar başarılı ki kimi yerlerde ilahi bir metin okuyor hissine kapılıyorsunuz.
Rukiyens
Kaşif
07.07.2025
Bıu kitap Atinalı filozflar arsında geçen Eros hakkındaki fikirlerin paylaşıp ve nu fikirleri tartışmak için bir araya gelmelini konu almakta.
Veysel Kadir Seker
Kitapkurdu
18.04.2024
Platon harika bir filozof ve kitapları da
Snakker
Kaşif
23.12.2023
Platon okumayan biri insanlıktan tam olarak nasibi almış olamaz.
Emre14396
20.10.2023
Özellikle kitabın sonlarına doğru Sokrates ve Alkibiadis diyaloğuna dikkat edilmesi gerekir. Her konuşmacının kendi fikir ve argümanları oldukça mantıklı ve bugün hala geçerliliğini koruyan bazı argümanlar var.
fener74
Bilge
22.08.2023
Kitap okumayı severler için fiyatı uygun bir kitap
Açık ve net birisi
Bilge
2 adam sokakta karşılaşır. Birisi diğerine bir ara yapılan bir söyleşiden bahseder. Söyleşi de Sokrates de vardır. Söyleşi dediğim sempozyum. Sonra orada konuşulanları anlatmaya başlar. Konuşanlardan Sokrates, konuya derinlemesine girer ve düşünceleri ile onu etkileyen bir kadından bahseder. kitabın sonuna doğru da kendi düşüncelerini anlatır. Sonra mekana sarhoşlar gelir. Sokrates'e hayran olup, bunu gıcıklık şeklinde dışa vuran birisi ona söver gibi onu över ve kapıya sarhoşların dadanmasıyla gece biter. Yani adamın birisi, sempozyumda ki konuşmacılardan birisinin başından geçenleri anlatmış oluyor. Bu kadar şeyi nasıl aklında tutmuş diye düşünürken, yazdıklarını Sokrates'e göstermiş ve onaylatmış bilgisine ulaştım. Sokrates bu hikayede edilgen ama baş karakter. Tıpkı Sherlock Holmes gibi. 2023 'te okuduğum en iyi kitaplardan birisi.
Adnan Saygılı
Kitapkurdu
15.09.2022
Aşk üstüne filozofların toplanıp düşüncelerini söylediği bir kitap. Kısa olmasına rağmen bazı yerler sıksa da genel olarak güzeldi.