Define (Günümüz Türkçesiyle) (Katon Kapak)
Define (Günümüz Türkçesiyle) (Katon Kapak)

Kitapyurdu Fiyatı: 49,50TL

Ürüne Git
54Yorum
Ömer Faruk İnceler
Üstat
Mehmet Rauf denince akla hep melankoli gelir belki ama Define, yazarın kalemindeki farklılığın en somut kanıtı. Dönemin o meşhur hazine peşinde koşma merakını psikolojik derinlikleriyle beraber harmanlayarak ustalıkla yansıtmış. Klasik bir macera okumayı bekliyordum ancak insanın hırsla imtihanını ve servetin insan ruhunu nasıl esir aldığını anlatan sarsıcı bir eserle karşılaştım. Olay örgüsü dönemine göre oldukça başarılı. O gizemli havayı, karakterlerin defineye ulaşma çabasındaki içsel yıkımı, heyecanı ve mutluluğu olduğu gibi aktarmayı çok iyi başarmış. Okurken mekan tasvirleri bazen günümüz için ağır gelebiliyor ama o kasvetli atmosferi ancak bu şekilde tamamlamış. Eğer psikolojik analizlerden ödün vermeyen ama aynı zamanda gizemin peşinde de koşturacak bir klasik arıyorsanız Define tozlu raflarda unutulmayacak kadar diri bir eser. Sönen vicdanın karanlığında parlayan her altın, insanı bir hazine sandığına sığdırdığı o derin uçuruma biraz daha yaklaştırıyor.
nidaaa_
Bilge
24.04.2026
Mehmet Rauf’un ilk polisiye romanı Define’de Erzurum Hastanesi’nde Başhekim Şakir Feyzi’nin yaşlı bir hastasından öğrendiği bilgilerle bir define’nin peşine düşmesi anlatılır. Babası tarafından kızına miras bırakılan define Hadiye Hanımın kocası Raci’nin öğrenmemesi için define olarak saklanmıştır. Definenin ipuçları da Fuzuli’nin Divanı’nda saklıdır, Şakir Feyzi kitabı ve hastasından öğrendiği bilgileri alarak İstanbul’a gider. Burada definenin sahipleri Hadiye Hanım ve kızı Suzan’ı bulur ve definenin peşine düşer. Ama bu yolda türlü belalar ve tehlikelerle karşılaşır. Şakir Feyzi aynı zamanda burada aşkla da karşılaşacaktır. Kitabın anlatımı oldukça yalın, rahatlıkla okunabilir. Başından sonuna büyük bir merak ve heyecanla okudum, çok sürükleyici bir kitap olduğunu düşünüyorum. Devam kitabı olan Kan Damlası’nı da en kısa zamanda okuyacağım. Herkese keyifli okumalar dilerim.
burakdmirci
Kaşif
20.04.2026
çok güzel bir kitap ben okudum bir de arkadaşıma aldım
Betül Yüce
Bilge
19.04.2026
sürükleyici bir polisiye romanı
Meymune  Yıldırım
Kitapkurdu
Turk edebiyatına iyi bir başlangıç olabilir sade bi kitap
Sabina Aydın
Kaşif
06.02.2026
Define Mehmet Rauf'un okuduğum ilk kitabıdır. Akıcı, kolay okunabilir, güzel bir kitap. Devam kitabı olan Kan Damlası kitabınıda alıb okuyacam.
karbeyaz_kitap
Üstat
26.11.2025
Mehmet Rauf'tan bambaşka bir eser okudum. O kadar keyifli ve nüktedan bir kitaptı ki devam kitabını merak ediyorum. Serinin 64.kitabı olan #kandamlası nı 63.kitaptan önce okumaya karar verdim.  Mehmet Rauf keşke hep polisiye yazsaymış diye düşünüyorum Konusundan bahsetmek istemiyorum okuyun derim
21mithrandir
Üstat
27.02.2025
Polisiye alanında başlangıç eserlerimizden. Okuması polisiye zevki bakımından çok keyifli.
tugbalear
Üstat
29.09.2024
Çok iyi sadeleştirilimiş. Tabi yazıldığı döbem göz önünde bulundurulduğunda birçok teknik kusur var ancak yine de başarılı bir eser olmuş .
htc.rsln
Kitapkurdu
06.08.2024
günümüz türkçesiyle sadeleştirilmiş harika bir polisiye roman. herkese tavsiye ederim.
nesrin kayacan
Kitapkurdu
30.06.2024
Hüseyin Rahmi'nin kalemini seviyorum ya çok eğlenceli
Gülnur Acarkan
25.06.2024
Doktor Şakir Fevzi, yaşlı hastasının ölmeden önce vasiyet ettiği ,bulmaca gibi defineyi bulup sahibine teslim etmek amacıyla İstanbul'a gelir ve heyecanlı bir macera başlar.Baştan sona merakla okunacak bir eser.
ilkertega
Üstat
15.03.2024
İş Bankası Türk Edebiyatı Klasikleri serisindeki tüm kitapları alıyorum ve okuyorum. Serideki diğer eserler gibi Define'nin de edebiyatımızda önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.
gülbeyde kaya
Kitapkurdu
21.01.2024
Döneme göre gayet iyi bir kitap
Gizem kk
Kitapkurdu
18.01.2024
Basit bir polisiye ve kurgusal açıdan aksaklıkları var ama çerezlik niyetine okur. Polisiye çıtası Sherlock okumakla yükselmiş kimseleri elbette tatmin etmez, orası ayrı.
melike haktanıyan
Kitapkurdu
05.01.2024
Şakir Feyzi Bey'in bir mirasın peşine düşmesi ve başına gelen olayları anlatmaktadır. Yine yazarın "Kan Damlası" isimli eseri bu kitabın devamı niteliğindedir.
oguzhanmemis
Kitapkurdu
25.12.2023
Mehmet Rauf'un ilk polisiye denemesi. Başarısız olduğu söylenemez
yaseminvize
Kitapkurdu
08.11.2023
Erzurum'dan İstanbul'a uzanan bol aksiyonlu ve hafif doz romantizm içeren bir gizem romanı. Cumhuriyetin kurulmasına aylar kala geçen öykü, çok sade bir dille yazılmış. Kan Damlası adında bir de ikinci kitabı var. Türk Edebiyatı okumayı seven ya da başlamak isteyenler için dil ve anlatım bakımından çok uygun bir kitap bence.
Aytekin Bozkurt
Üstat
27.10.2023
kısa bir roman. Günümüz Türkçesi'ne çevrilmiş. Hafiyeliğe soyunan bir doktorun maceraları anlatılıyor.
ZEYNEP GÜL
Kaşif
19.09.2023
Seri halde yazılan kitapların ilki. Polisiye tarzında değişik bir kitap. Dili çok basit olaylar yüzeysel ama akıcı bir kitap. Kalın olmamasından dolayı bir şans verilebilir