Arayış / 12 Eylül Darbesi ve Özgürlüğün Bedeli Hakkındaki Yorumlar

elwood 06.08.2004
Arayış, fonda haftalık bir dergiyi anlatırken, Ecevit ve çevresinin 12 Eylül yönetimine (ve tabii çeşitli nedenlerle demokrasiye karşı olan kesimlere) karşı mücadelesini eksen alan bir kitap.
Kitap büyük bir zaman dilimini kapsamadığından daha doyurucu ve daha spesifik olmuş ki bu da özel bir kitap olmasını sağlamış.
İddialı bir kitap olmamasına rağmen Ecevit'i sevmeseniz de neden saygı duyduğunuzu tam olarak anlıyorsunuz. Olayların belgelenmesi ise artı puan alıyor. Bu arada şimdi çok ünlü olan bazı gazetecilerin ve akademisyenlerin o dönemde nasıl tavır aldıklarını da öğreniyoruz.
Kitabın belki tek olumsuz yanı, çok itici olmasa da Ecevit yandaşı bir bakış açısıyla yazılmış olması. Bu da kadı kızının kusuru olmuş.Yazarı kutlarım.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir