İyi'den Mükemmel Şirkete
İyi'den Mükemmel Şirkete

Kitapyurdu Fiyatı: 350,35TL

Ürüne Git
24Yorum
Sevilay iş
Kitapkurdu
02.01.2026
eşim için almıştık kitabı. Henüz bitirmedi ama beğenerek okuyor
SALVAMEA
Kaşif
25.03.2024
2001 yılında yayınlandıktan sonra pek çok dile çevrilen uluslararası yönetim alanında çok satanlar listelerinden düşmeyen bir kitaptır. Ancak bu kitabı nasıl okumalıyız? Öncelikle, bu kitap amerikan menkul kıymetler borsasında işlem gören binlerce şirketin, yalnızca belli bir zaman aralığındaki TSR yani hissedar getirilerine göre belirlenen, mükemmel olarak nitelendirilmiş şirketlerle iyi şirketler arasındaki farkları, subjektif (ve zorlama) yorumlarla açıklama çabasıdır. Bu kitap, yayınlandıktan 10 sene sonra, burada yer alan şirketlerin büyük kısmının performansları ciddi anlamda değiştiği için çok eleştirilmişti. Esasında bu kitap, 1980-90’larda Japon şirketlerini araştıran amerikalıların çıkarttığı sonuçları, amerikan orinli şirketlere bir uygulama çabası olarak görülebilir. Geçici hisse senedi performansına bakılmayan Japon şirket kültürlerinin anlatıldığı Japon Yönetim Sanatı gibi kitaplar varken, bahsettiğim zavallı çabayı anlamak adına göz atılabilir.
sevimtuba
sevimtuba 16 Nisan 2026
bahsettiğiniz japon yönetim sanatının yazarı kim ?
farmet
Kitapkurdu
31.12.2023
İnceleme ve araştırmalar sonucu 5. Düzey liderlerin kural ve kaidelerini anlatan güzel bir kitap. Bu kural ve kaideler sadece şirketler için değil bütün kurum ve kuruluşlar için geçerli olacağını düşünüyorum. Herkese tavsiye ederim.
Aslı Şefaat
Kaşif
31.07.2023
Geleceği içeren bir şirket olmak için olması gerekenler diye açıklayabileceğim kitap, Türk şirket yapısına bazı noktalardan uygunluğu tartışılabilir. Mükemmel şirket olmak geleceği içinde barındırmak noktasında ders verici bir kitap.
Oğuz_Ersagun
Üstat
31.05.2022
Herhangi bir organizasyonda mükemmeliği arayan herkes için başucu kitabı...
smyrna231802
Kitapkurdu
14.02.2021
Güzel bilgi ve araştırmalarla donatılmış, uygulanabilir içeriklerle dolu. Tavsiye ediyorum. Girişimcilerin ve işletme sahiplerinin okumasını öneririm.
ekucet
Kitapkurdu
24.03.2020
çok yararlandım. biraz soyut kaldığı yerler oluyor açıkçası. Amerikan kültürüne göre yönetilen şirket örnekleri anlatılmış. 5. Düzey yönetici kavramı üzerine inş edilmiş bir kitap. yazılanları uygulamak çok zor değil. işletme yöneticileri için güzel bir eser.
ridvan26
Kitapkurdu
12.01.2020
- "Vasat" bir şirket, kalıcı olarak "mükemmel" bir şirkete dönüşebilir mi?
G.E.
01.01.2020
IS DUNYASINDA BIR COK SIRKET IYI BIR SIRKET OLSA DA BU ONLARI GELECEGE TASIMIYOR. MUTLAKA MUKEMMEL OLMALARI GEREK VE BU KITAPTA BUNU GECMISTE YASANMIS ORNEKLERLE ANLATIYOR. HARIKA BIR KITAP. TAVSIYE EDERIM.
Emine Nur NACAR
Kitapkurdu
14.08.2019
Yoğun araştırma ve emekle ortaya çıkarılmış bir kitap.
Genç-Atatürkçü
09.11.2018
Hala bu kitaba neden para verdiğimi düşünüyorum. Pişman olacağınız bir eser. Hiç umduğunuz yazıları bulamıyorsunuz.
eren gümüş
10.10.2018
borsada istikrarlı bir şekilde benzer şirketlere nazaran çok yüksek hisse değeri performansı sergilemiş az sayıda firmanın, doktora öğrencileri ile birlikte incelemesi ve bulgular anlatılmış. Özellikle 5. düzey lider üzerine vurgusu ve stratejiden önce otobüse alınacaklardan başlanması konvansiyonel yaklaşımdan farklılık gösteriyor, ikna da ediyor.
olcbur
23.06.2018
Yazar kendince araştırmış belgelenmemiş bir takım bilgi kitabı
BK
Kitapkurdu
11.02.2018
Kendince bir takım tezler üzerinden şirketleri araştırmışlar faaydalı bilgiler var
erkarakoc
Kitapkurdu
24.01.2018
Her zaman istatistikleri severim, istatistiklere ve verilere dayanan herşey bana daha doğru ve gerçek görünür. Bu kitapta bu veriler o seviyede bırakılmamış ve bilgiye dönüştürülmüş. çok ciddi bir emek var ve tespitler çok yerinde. orta üst ve üst seviye tüm beyaz yakalara şiddetle tavsiye ederim.
eminemus
06.01.2018
istediginizde size olaganüstü bilgiler sunan bir kitap başarılı.
oolcaymn
28.02.2017
Bir işletme de kimleri çalıştırmanızın ilerleme sağlayacağını örneklerle anlatan, Türk işletmeleri içinde yarar sağlayabilecek bir eser.
sedush79
30.08.2016
''İyi, mükemmelin düşmanıdır.'' Okumaya değer.. Jim Collins'in ABD'de en çok satanlar arasında bulunan kitabı, İyi'den mükemmele dönüşen ve bu başarıyı en az 15 yıl sürdürebilen şirketlerin, bunu başaramayan şirketler ile, finansal rasyoları doğrultusunda, nitel ve nicel analizler yolu ile karşılaştırmalı olarak incelendiği ampirik bir çalışmanın sonucunda yazılmış. Kitapta özetle ''İyinin, mükemmelin düşmanı olduğunu'' ve başarılı sonuçların, mükemmel koşullardan değil bilinçli tercihlerden kaynaklandığını okuyoruz.. Devasa kaynakçası, yalın ama ortadoks bilime dayanan dili ile, iş dünyasında herkesin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir kitap.
Oğuzhan ARICI
Kitapkurdu
19.08.2015
sadece şirket bazında değil kişisel bazda düşünüldüğünde gelişim için mükemmel ipuçları var okumaya değer
Alper81
Kitapkurdu
30.05.2015
Jim Collins'in kitabı, işletme yöneticileri için son 20 yılda yazılan, en iyi kitaplardan biri bence. Özellikle orta ve üst kademe yöneticilerin fazlasıyla yararlanabileceği bir eser.
1 2