Güneşin Öldüğü Gün
Güneşin Öldüğü Gün

Kitapyurdu Fiyatı: 210,20TL

Ürüne Git
10Yorum
Ferda Gürtay
Kitapkurdu
Yan Lianke'nin yine güzel bir kitabı. Dili güzel.
SihirliFlut
Hezarfen
Güneşin Öldüğü Gün, alışılmış distopyaların dışına çıkan, rahatsız edici atmosferiyle aklımda uzun süre yer eden bir roman oldu. Daha ilk sayfalardan itibaren gerçeklikle rüyanın sınırlarını öyle ustaca bulanıklaştırıyor ki, neyin yaşandığını sorgularken kendinizi hikâyenin karanlığına tamamen kaptırıyorsunuz. Yazar, korku ve gerilim unsurlarını yalnızca ürkütmek için kullanmıyor; insanın bastırdığı arzularını, toplumun karanlık yönlerini ve otoritenin dayattığı "kusursuz" dünyanın ne kadar kırılgan olduğunu da düşündürüyor. Özellikle gece çöktükçe kasabanın bambaşka bir yere dönüşmesi ve rüyaların kabusa evrilmesi oldukça etkileyiciydi. Li Niannian'ın gözünden anlatılan hikâye hem büyüme öyküsü hem de güçlü bir toplumsal eleştiri sunuyor. Çin'in siyasi ve sosyal yapısına yapılan göndermeler ise romana derinlik katmış. Yer yer sembolik anlatımı nedeniyle dikkat isteyen bir kitap olsa da, atmosferi ve verdiği rahatsız edici his bunu fazlasıyla karşılıyor.
ERDGNNGHN
Bilge
farklı bir eser güzel bir kitap okuması kolay bir o kadar da düşündürücü
altinkaynak680
Kaşif
Farklı bir eser. Çin tarihine yönelik eleştiriler mito-gerçekçi bir tarzda ele alınmış.
Pops Maellard
Bilge
Yazarın okuduğum ilk kitabı.Günün birinde Çin’in bir bölgesinde insanların uyurgezer oldukları farkedilir güneş doğmaz ve kimse uyanamaz.Bu uyurgezerlik sırasında tüm iğrençlikler işlenir, hırsızlıklar, tecavüzler, ölümler ve daha nicesi.Bu uyurgezerlik yönetimin hiç umrunda değildir şikayetler dikkate alınmaz. Yazar bu uyurgezerlik olgusu üzerinden aslında Çin’deki baskıcı rejimi eleştirmektedir.
Güller Sezgin
Kaşif
Yazarın okudum 2 kitabım severek okudum
Elif Pınar Bizsan
Kitapkurdu
Benim için kitap pek akmadı, arada iki kitap daha bitirdim ama hala bu kitabı bitiremedim. Kesinlikle kötü değil ama herkese hitap etmiyor galiba.
El.has.
Kitapkurdu
Yan Lianki ile tanıştığım kitap, iyiki de tanışmışım.. Etkileyici bir kalem.
sadeeokur
Bilge
"Günler Aylar Yıllar " ile tanıştığım yazarın yine güzel, farklı bir kitabı ile tanıştım. Bazı bölümlerini sıkıcı bulsamda iyi ki okumuşum.
KY-2117081
Günler, Aylar, Yıllar'dan sonra merakla beklediğim kitap. Erdem Kurtuldu iyi çevirmen, hemen okuyacağım.