Operada Cinayet
Operada Cinayet

Kitapyurdu Fiyatı: 536,25TL

Ürüne Git
5Yorum
dalarl
Hezarfen
28.05.2026
İncelikle yaratılmış bir kahramanın doğuşu. Basit bir cinayet öyküsü olabilir ama adalet kavramı, basın, sanat varolan düzen içinde kimlikler üzerine detaylara zekice yerleştirilmiş saptamalarla mükemmel bir polisiye. Çeviri de mükemmel keyifle okunuyor.
Moon Stone
Bilge
20.01.2026
Michael Dibdin-Zen, Donna Leon-Brunetti ve Andrea Camilleri-Montalbano en severek okuduğum kitaplardan. Zen'i televizyonda görmüştüm, Montalbano'yu övgü ve tavsiye yazıları üzerine tanıdım ama Brunetti'yi tamamen tesadüf sonucu kendim keşfettim. O yüzden de Brunetti serisi benim için az bir şey daha farklı:) Brunetti karakter olarak da diğerlerinden ayrışıyor; dışa dönük, insanlarla iyi anlaşan, iyi eğitimli, iyi bir aile babası ve çok fazla içe dönük problemleri ya da geçmişle hesaplaşmaları yok. Sıradan ve iyi bir insan. Kısaca; normal! Belki yazarın bir kadın olması onu bu kadar 'aykırı' ve Venedik'i bu kadar güzel kılıyor:)
nursecere
Kitapkurdu
27.01.2025
"Pandora'nın Merakı" programında adını duyduğum ve merak ettiğim "Brunetti" serisinin ilk kitabını severek okudum. Oldukça sürükleyiciydi, kısa sürede okuyup bitirdim. Kitabı bitirdikten sonra insanların karanlık yönlerine karşı hissetiğim "tiksinme" duygusu haricinde herşey güzeldi. Seriye devam eder miyim diye sordum kendime. Cevabım kesinlikle "evet" ama kitabın fiyatını görünce "belki daha sonra" demeden edemedim.
nuraytakazdrms
Üstat
25.06.2022
Evet sonunda Ayrıksı kitap bizleri Donna Leon'la tanıştırdı. Yazarın ününü yaklaşık 4-5 yıl önce duymuştum. Kitapların baskısı olmadığından @mldsbooks arkadaşımla birlikte nadir'den eksikleri tamamlamıştık. Hiçbirini okuma fırsatım olmadı. Baskının yenileceğini duyunca da eskileri elden çıkarıp seriyi yenilemeyi düşündüm çünkü ülkemizde bu kadar sevilen ve bazı polisiye yazarlar tarafından tam not alan yazarın kitapları kötü olamaz düşüncesine sahiptim. Belki de öyledir, belki de ilk kitapla karar vermemek gerekir çünkü bu kitabı okurken inanılmaz sıkıldım, sürekli esnedim, bitse de başka kitaba geçsem düşüncesiyle okudum. Ayrıca Agatha Christie havası da sezdim.
karantinalı
Üstat
30.05.2022
Donna Leon'u bu kez Bige hanımın çevirisiyle okumak hoş olacak.