Çekiç ve Gül & Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
Çekiç ve Gül & Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Kitapyurdu Fiyatı: 315,25TL

Ürüne Git
45Yorum
mehakus
Kitapkurdu
03.04.2026
Emrah Serbes’in Çekiç ve Gül eseri, edebiyatımızdaki o nev-i şahsına münhasır Behzat Ç. külliyatının en "olgun" ve belki de en hüzünlü halkalarından biridir. İlk iki kitap olan Her Temas İz Bırakır ve Son Hafriyat ile kurulan o sert, küfürbaz ama adalet peşindeki dünya, bu kitapta biraz daha derinleşir ve karakterlerin iç dünyasındaki kırılmalarla harmanlanır.
Hakan Uysal
Bilge
25.10.2025
Çekiç ve Gül tam anlamıyla Behzat’ın dünyasının kalbine inmek gibi. Bu kitapta artık sadece bir cinayet soruşturması yok; çökmüş bir adamın, vicdanını ve umudunu arayışı var. Emrah Serbes, Ankara’nın karanlık sokaklarını, yağmurunu, o ağır havasını öyle bir anlatmış ki, sayfaları çevirirken fonda sanki “Behzat Ç. müziği” çalıyor. Diziyi ezbere bilen biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: kitap, diziden bile daha acı, daha çıplak, daha gerçek. Her cümlede Behzat’ın o yorgun sesi, içkili yalnızlığı ve inadına hayatta kalma çabası var. En çok sevdiğim tarafıysa, Serbes’in adaleti, sevgiyi, kaybı ve inadı aynı potada eritmesi. Çünkü Behzat Ç. sadece bir karakter değil — bir ruh hali. Kısacası, Çekiç ve Gül’ü okuduktan sonra insanın içinden bir sigara yakıp şöyle diyesi geliyor: “Bazı yaralar iyileşmez, sadece üstü kapanır… tıpkı bir dosya gibi.”
Sezai Aclan Ulusçu
Hezarfen
07.04.2025
Yazar, diğer kitapları kadar özen göstermemiş gibi algılanıyor...
Kerim Darendeli
Kitapkurdu
27.02.2025
Sürükleyici bir kalem. Birkaç günde okuyacağımı düşündüğüm ama bir günde bitirdiğim keyifli bir kitaptı.
Doğaç  Evcin
05.02.2025
Serinin diğer kitaplarındaki (Her Temas İz Bırakır + Son Hafriyat) tat yok ama işin içinde Behzat Ç. olunca okumamak elde değil.
UMUT EFE
Kitapkurdu
06.12.2024
Gaspi Ç. 2018-2021 Amirin Kızı Cinayet Büro’nun Gözbebeği Behzat Ç. ve diğer sağlam karakterler; Harun, Hayalet ve Akbaba. Hayatları bir şekilde mahvolmuş, mutlu olmak nedir bilmeyen, mutsuz adamlar. İçinde bulunduğum durumdan mı bilmiyorum ama ilk Behzat Ç. başladığından itibaren kendimi gördüğüm ve kendimi yalnız hissetmemenin verdiği garip hisle takip ettiğim bu adamların, bu kitapta içinde bulundukları durum ve davranışlarıyla, hikayenin su gibi akıp gitmesiyle Emrah Serbes’ in kalemi çok iyi geldi bana. Ayrıca benden objektif bir yorum yapmamı beklemeyin.
Sibel Elagöz
Kaşif
04.12.2024
Diğerleri kadar olmasa da bir Behzat Ç. klasiği diyebilirim.
ruhu_revan_
Hezarfen
23.09.2024
Ankara polisiyesi öykülerle devam ediyor. Birbirinden tamamen bağımsız bir havada olmamakla beraber birbirine tamamen bağlı da olmayan birçok öyküden oluşan bir kitap. Bazı öyküleri peş peşe okuduğunuzda bir roman okuyormuş havasına da girebilirsiniz. Oldukça Akıcı ve basit bir dil kullanılarak yazılmış olan öyküler den oluşuyor ve tamamında Behzat Ç.'yi bulabilirsiniz.
Tusuu7
Kitapkurdu
14.09.2024
Kitabını ayrı dizisini çok ayrı seviyoruz. Emrah Serbes kitaplarını okumanın keyfi bambaşka
turali
06.09.2023
Hikayede Behzat Ç. olunca beğenmemek elde değil
Ali Cemal Özer
14.04.2023
Seriden farklı bir kitap. Politik eleştirisi daha az ve hikaye şeklinde ilerliyor. Lineer kurgu olmayınca bende bir hayal kırıklığı yarattı.
btuna35
26.02.2023
Harika devamını bekliyoruz.
Fatih Erdoğan
13.02.2023
İlk iki kitabı daha güzeldi, bu kitapta kısa hikayeler var üstün körü anlatıyor.
Oner Demir
Kitapkurdu
02.02.2023
serinin en beğendiğim kitabı bu oldu.
Snakker
Kaşif
30.01.2023
övmeye gerek bile yok behzat ç işte okuyun okutun
nurgül küçüktepe
Kitapkurdu
Evet Behzat Ç. artık bir seri oldu, okutuyor da kendini.. Ama bittiğinde kendimi gerçek bir polisiye okumuş gibi hissetmedim, bir boşluk oluştu içimde..
FreudBey
17.12.2022
Toplumsal meselelere dokunan hikayeler, tebessüm ettiren mizahlar... Özlemişiz Amirim :)
Cey48
Üstat
10.11.2022
Kısa hikayeleri sevenler için çok güzel bir kitap. Ama roman tadı almak isteyenler ise tatmin olmayabilir. Emrah Serbes külliyatını tamamlamak için aldım. İçinden bir iki hikaye okudum fena sayılmazdı. Keşke roman olarak yazsaydı.
Tuğçe  Serin
25.10.2022
Yoruma gerek bile yok. Kesinlikle Behzat Ç. hayranıysanız okumalısınız :)
kimyager1903
21.10.2022
Behzat Ç okunmaz mı hiç yoruma dahi gerek yok