Baraka: Son “Köle Kargosunun” Gerçek Hikayesi
Baraka: Son “Köle Kargosunun” Gerçek Hikayesi

Kitapyurdu Fiyatı: 165,00TL

Ürüne Git
6Yorum
maitreya21
14.12.2023
Kitabın dili çok güzeldi. Orijinalini bulabilsem oradan bakmak isterdim çünkü anlatılan şahsın konuştuğu gibi yazılmış ve okurken sanki onun konuşmasını dinliyor gibi oluyorsunuz. Bazı yerlerde çok duygulandım, çok üzücü şeyler yaşamışlar tabi ki bir hayal bile edemeyiz. Kitabı merak edenler için şunu söyleyebilirim, okuduğunuza değecek bir kitap bence. Özellikle gerçek olması, kurgu olmaması çok iyi. Yazan şahıs kendisi bir ekleme yapmamış. Birinci ağızdan köleliğin iğrenç yüzünü dinleyebiliyorsunuz.
CEM GÖÇMEN
Kitapkurdu
25.12.2024
zor ilerledim ama tavsiye ederim
Akın Algün
Kitapkurdu
15.05.2024
Kitabın sayfa sayısına göre hikaye çok daha az bir sayfada işlenmiş, geri kalan çoğu kısım ön söz, son söz, teşekkür vs gibi başlıklardan oluşuyor. Hikaye kısmı ise direkt birinci ağızdan anlatıldığı için çok güzel bir şekilde içine çekiyor. İnsanların nasıl köleleştiği, nasıl dışlandığı çok güzel şekilde anlatılıyor. Zor şartlar altında karın tokluğuna çalıştırılan insanlar özgür olarak geldikleri dünyada böyle bir zulüm görmüşler. Bugün resmi olarak kölelik kalkmış olsa da modern köleliğin devam ettiği bir gerçek. Charles Bukowski’nin de dediği gibi “Kölelik kaldırılmadı, sadece bütün renkleri kapsayacak biçimde genişletildi.”
glcany
Kaşif
17.12.2023
Beklediyimden kısa idi; ama zaten böyle bir insanlık ayıbı uzun uzun okunabilir mi bilmem!
homer007
Kitapkurdu
31.08.2023
köleliğin dehşetini ve adaletsizliklerini zekice aydınlatıyor.
Erdal Kaplan
Kitapkurdu
17.12.2022
valla, ne deyim; böylesine canlı bir tanığından kölelik hikayesini dolayısı ile genelde insanlığın özelde amerika tarihini okumak bir başka..müthiş bir anlatı..müthiş ürkütücü..insan böyle de olur mu diye sormadan edemiyor..ama oluyormuş...anlatıcını ifadesiyle (annadın mı!)