3Yorum
KY-724598
27.01.2011
eğer bu kitabı okumasaydım<br />Öcünü alan kişinin düşmanıyla aynı olduğunu,<br />Kendi değeri olmayan bir insanın başkalarının değerini çekemediğini,<br />İyiliğin insanoğlunun mutluluğunu istemek olduğunu,<br />İnsanların kafalarındaki boş düşünceler,böbürlenmeler,gibi şeyler çıkarıldığında çoğu insanın beyninde çok cılız şeyler kalacağını öğrenemezdim.<br />ÇOK ALINTI YAPTIĞIM BİR KİTAP MONTAIGNE İLE BİRLİKTE EN İYİ DENEME YAZARI
Özgür KÖKTÜRK
Kitapkurdu
06.02.2010
Tipik Ortaçağ Avrupa elitinin fikirlerini bu kitapta oldukça net görebilirsiniz. Türkler'e barbar yakıştırmasının yanı sıra Hz. Muhammed'e de ağıza alınmayacak hakaretlere hemen hemen her 5 denemeden birinde karşılaşıyorsunuz. İsmini Montaigne'in Denemeler eserinden esinlenerek alan bu kitap ve yazarının düşünceleri, Montaigne ve ölümsüz yapıtı Denemeler'in yanına bile yaklaşamıyor ne yazık ki. Şaşkınlık ve üzüntüyle okudum.
lök
21.09.2007
lisedeyken Türkçe öğretmenimiz iki büyük deneme yazarından bahsetmişti ; Montaigne ve Bacon! Montaigne'in denemelerine hayranım ve onunla ilgili ayrıca yorum yazdım. Fakat Bacon özelliklede Montaigne'den sonra bana hayal kırıkılığı yaşattı. Montaigne'de ki akıcı, sohbet havasında ki yazım tarzı ve insancıllık Bacon'da yok. Taman yazım üslubu yazarın tarzı diyerek kabul edelim ama insanları ırkları yüzünden yermek bence hiç hoş değil ve bu Bacon'da çok var. özellikle bir Türk olarak çok üzüldüm çünkü kitap bence amacını şaşmış ve zaman zaman Türkleri manasız bir şekilde itham etmiş. bence üzerinde yorum yapabilmek adına okuyabilirsiniz.